Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajuplný cizinec na koni, který se usadí v horské vesnici, aby zde přečkal zimu, přináší do uzavřené komunity nedůvěřivých obyvatel neklid. S přibývajícím množstvím záhadných úmrtí začne být jasné, že jeho příjezd nebyl pouhou náhodou. Alpský western je svěží variací na oblíbené žánrové motivy. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film se úmyslně vleče, aby se do něj dala nacpat spousta dlouhých pohledů, záběry přírody, střihy apod. Postupně se dozvídáme cizincovo tajemství. Vyzdvihl bych výborný soundtrack a zvuk obecně. Finále se hudebně i střihem zvrtlo do stylu Quentina Tarrantina, čehož mi bylo upřímně líto, a proto taky dávám pouze čtyři hvězdy. Práce na filmu bylo habaděj a povedl se, o tom žádná. Jen by měl rejža být přeci jen víc svůj a nehledět tolik hrdinům svého mládí. 80% ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Je blbé spoléhat na to, že má soupeř dvě rány, zatímco on na vás čeká s opakovačkou :-) Bavil jsem se a to docela dost, což bych zrovna u takové koprodukce nečekal. Hodně mi to připomíná kultovku, posazenou o několik levelů výše a to Velké ticho/Grande silenzio s Klausem Kinskim. I tady v Temném údolí bylo vše skvěle zvládnuté, pořád to má ale do jmenovaného snímku dostatečné rezervy. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nejprve se milý divák vyděsí, že tempo není zrovna strhující, rázné a postrádá spád, zkrátka, že to jde jako když ,,sere a maluje", později však kvituje pečlivě budovanou atmosféru a spokojeně potřásá hlavičkou. Výborná záležitost, v níž Shane místo doliny ve Wyomingu volí údolí alpské. I zde se, stejně, jako v díle písmáka Schaefera, hrdina nedá popsat jako stoprocentně kladný. Přichází, vykoná potřebné, znaveně odjíždí zapadající lavině vstříc, a to s tíhou svých vin někde na ramenou. A tak jedinými zásadními rozdíly jsou osobní angažovanost x principiálnost a to, že Shane ,,byl pistolník s očima jako len, štíhlej jako řeholník" a Sam Riley je blbeček. ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Sice film doprovázela docela dobrá temná atmosféra i hudba a místy nechybělo trochu toho napětí, ale jinak hrozná nuda a táhlo se to jak týden před výplatou! Ani ta závěrečná povedená přestřelka to už nezachránila! Kdo mi teď vrátí dvě ztracené hodiny mého života? Nenechte se zmást stopáží, protože je o dvacet minut delší než je zde psáno...40% ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Tak jsem právě skouknul již druhý (první byl Salvation The) evropský western během pár dní a ani tentokrát to nebyl žádný průser, jak by leckdo mohl očekávat, ba právě naopak. Němčina mi sice k tomuto žánru příliš nesedí, ale když, si divák uvědomí, že se to celé odehrává v Alpách, tak je to vlastně ok. Navíc právě toto nehostinné alpské prostředí okořeněné spoustou nádherných záběrů, filmu dává společně s onou ponurou horskou vesničkou vynikající základ a buduje výbornou atmosféru celého snímku. Děj se sice může někomu zdát malinko předvídatelný a taky dost přímočarý, mně to však absolutně nevadilo a prakticky od začátku až do samotného konce jsem si vychutnával každou sekundu příběhu, držel palce hlavnímu hrdinovi a doufal, že nakonec bude spravedlnosti učiněno za dost. Teď už mi zbývá jen této Něměcko - Rakouské koprodukci pořádně zatleskat a doufat, že bude mít tahle evropská westernová vzpoura brzy své další následovníky. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v italském Val Senales. (Terva)
  • Film měl premiéru na 25. ročníku televizní a filmové tvorby Romy Gala 2014, kterou pořádá TV ORF a Thomas W. Kiennast si odnesl cenu za Nejlepší kameru. (Terva)
  • Rakousko zaslalo snímek do kategorie Nejlepší cizojazyčný film na 87. udílení Oskarů. Film však neprošel nominací. (Terva)

Související novinky

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

08.10.2014

Odvážné dokumenty odhalující praktiky světa vysoké ekonomiky či pozadí moskevských procesů s Pussy Riot, prestižními cenami ověnčené snímky bojující o Oscara, filmové adaptace slavných bestsellerů… (více)

Reklama

Reklama