Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Jayem odpad!

všechny recenze uživatele

Keďže ma k tomuto filmu neviažu žiadne sentimentálne úchylky tak hodnotenie zodpovedá kvalite filmu. Dej je taký jednoduchý a pritom stupidný že to až trieska dverami. Prakticky po 15 minútach viete presne čo sa stane do konca filmu. Ešte horšie ako ten príbeh sú však masky (gappa alebo čo to malo byť vyzerala ako andulka, ktora chodí ako človek v nepohodlnej maske a na chrbte ma namiesto krídiel rogalo ), herci a efekty ( ak sa to tak dá nazvať ). Kartónové domy, detské tanky a rakety vyzerajú strašne umelo v každom zábere. Jednoducho a výstižne odpad! ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

On je to vlastně takový milý rodinný film. Vyděšené mládě je odvlečeno pohunky zlého pracháče, který chce pro svou novou ZOO nějaký exotický trhák. Krátce na to začne ono ptakoještěří pachole pociťovat intenzivní separační úzkost. A rodiče jeho volání neponechají bez odezvy... Nebojí se přitom ani lidské vypočítavosti, ani tanků nebo raket. Počínají si zcela suverénně jak na souši, tak i ve vodě a ve vzduchu. A pod nohy se zrovna moc nekoukají, takže katastrofa na sebe nenechá dlouho čekat. Triky jsou na úrovni modelářského kroužku, herci hrají otřesně, zdaleka nejlepší výkony podávají zmínění papundekloví ptakoještěři. Přesto má film něco do sebe. Kupříkladu jistě obstojí coby vyprávěnka o tom, jak trávili volný čas vzdálení pra-pra-příbuzní naštvaného zlobidla jménem Godzilla. P.S.: oficiální text distributora lže (anebo někdo něco zase špatně přeložil). ()

Reklama

janek85 

všechny recenze uživatele

Další z řad japonských sci-fi filmů. Já, jak jsem již řekl v komentáři Godzilla-Útok z neznáma, že po mé stránce nemám japonskou kinematografii vůbec probádanou. Je to druhý japonský film, jež jsem viděl a musím říct, že se jim poved, ale musím uznat, že Godzilla-Útok z neznáma byla o * lepší. Proč? V Godzille bylo více světelných, vizuálních... efektů a celkově to bylo takové světlé. U Gappy ubylo o něco málo efektů, i když Gappa byla natočena později, mohli udělat kvalitnější efekty a film byl strašně tmavý, ale stvůru, myslím jako Gappu udělali vynikajícně. Jak to vezmu od začátku, tak ten byl místy nudnější, žádná akce, sřed se rozjížděl a nastoupil strhující, plno efektový a šíleně dojemný konec. Na konci jsem se dokonce i rozbrečel, tak silně na mě zapůsobil. Hudby bylo málo, ale byla na pravých místech ( konec ) . Taky mě nadchly herecké výkony. A byl jsem nadšen z dabingu, byl jsem vyjukaný, že je to Česky. Japonská kinematografie se mi začíná líbit a i tento film se mi líbil. Je to na hranici 79% ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Velice naivní film. Herecké výkony i dialogy trapné(vezete mi jen nějakého OHOŘELÉHO ještěra).Ničení města dětinské,ale zdálo se mi že přeci jen se tento film nesnaží být úmyslně naivní jako Godzilla. Pár hvězdiček jsem dal za naivitu a vizáž Gappy protože ta jediná je ve filmu originální. Mě se to ale líbilo. Avšak na ty,kteří nejsou v tyto japonské filmy dostatečně zasvěceny,tu čeká přímo smrtící klišé a dialogy. Hlavně ten malý domorodý kluk(Gappofil)-to je přímo kat uší! (nejdříve se GAPPY strašně bojí,až se k ní modlí,protože na ostrově vyvolává zemětřesení a všechny tak ohrožuje, a když tedy už z ostrova vypadne ničit Tokio,začne ji přemlouvat,aby se s ním vrátila na ostrov-asi by tam byla bez pravidelného denního zemětřesení nuda) Takže podtrženo sečteno pro některého "dobrý" film a pro některého okamžitá smrt. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Klasické monster béčko, které se neslo na vlně úspěchů a oblíbenosti Gojiry, Mosury a Radona. Na rozdíl od ostatních se jí však nikdy nedostalo tak velké pozornosti, aby se objevila v několika dalších pokračování. Mohl zato zřejmě i fakt, že z létajících příšer na tom byla nejhůře. Nejde ani tak o vzhled samotný, spíše jde o to, že tvůrci nepřišli s nějakou pořádnou novinku, peckou která by diváky usadila do sedaček. Všechno co Gappa a její starý předváděli jsme už měli šanci vidět jak u Radona, tak i Mosury. Příběh samotný má místy navíc dost vlažné tempo, které tvůrci nedokázali pořádně rozpumpovat. I přesto dám samozřejmě lehce nadprůměrné hodnocení, protože na podobné filmy (monster, animal) jsem docela zatížený a ani mi už nevadí ty směšné a okoukané triky. ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno