Reklama

Reklama

Umění tančit v dešti

  • USA The Art of Racing in the Rain (více)
Trailer 1

Snímek Umění tančit v dešti, inspirovaný úspěšným románem spisovatele Gartha Steina, vypráví srdečný příběh očima vtipného a hloubavého psa jménem Enzo. Díky nezlomnému přátelství se svým majitelem Dennym Swiftem (Milo Ventimiglia), ctižádostivým automobilovým závodníkem, Enzo získal úžasný vhled do podstaty lidské existence a dobře si uvědomuje, že techniky potřebné na závodišti mohou posloužit i k úspěšnému zdolávání překážek na cestě životem. Film sleduje Dennyho a jeho milované blízké – manželku Eve (Amanda Seyfriedová), dcerku Zoe a v neposlední řadě i nejlepšího přítele Enza. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Už od prvních minut Vám bude jasné, že snímek The Art of Racing in the Rain bude hodně tlačit na emotivní stránku, při níž ani jedno oko nezůstane suché. A i když to ve finále tak opravdu je, výslednému dojmu to vůbec nevadí, jelikož se jedná o slušně natočenou jednohubku se solidními hereckými výkony. Rovněž zde zaujme Kevin Costner v "roli" psa Enza, který z vlastního úhlu pohledu nahlíží na osudy svého páníčka a jeho rodiny. Pokud tedy hledáte nenáročnou podívanou, u níž si pěkně pobrečíte, The Art of Racing in the Rain je přesně tím pravým. Skvělá práce! „He picked me out of a pile of pups, a tangled mass of paws and tails. He'd stopped at the farm on his way home from the speedway at Yakima. Even back then, I knew I was different than other dogs. My soul just felt more human.“ ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Po filme máte pocit, že takýchto príbehov ste už videli... A nebudete sa mýliť. Nič originálne. Film, ktorý tlačí na vaše emócie. Ale! Išla som na to s vedomím, že sa má vo filme objaviť obľúbený Kevin Costner. Lenže on sa tam neobjavil. On len nahovoril psa Enza, s jeho psím pohľadom na človečenstvo a najmä rodinu, v ktorej strávil svoj pekný psí príbeh. Bol hlavným hrdinom family story a aj najlepším predstaviteľom. Ak máte psa seniora, určite si utriete aj nejakú slzu. ()

Reklama

octopuska 

všechny recenze uživatele

Další z filmů se psem v hlavní roli, který je vlastně vypravěčem celého příběhu. Otřepaná klišé tu čpí na míle daleko a přesto je to pecka, co vezme u srdce, pokud ho někdo nemá z kamene. Krásný, silný příběh se sympaťákem Dennym, který má rád rychlá auta, takže koukatelné nejen pro dámy. A naprosto dokonalým retrívrem Enzem, kterého si hned od začátku zamilujete. Kapesníkama jsem nešetřila, poněvadž je to film vyděrač a doják, ale nádhernej. A má samozřejmě odporného záporáka v podobě Dennyho tchána, který je zralý na pěknou nakládačku. HBO do toho zkrátka umí šlápnout. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Tohle se musí brát hodně s rezervou, protože ten pes v hlavní roli má chvílema tak sofistikované postřehy ohledně své bezmocnosti nad tím, že je jen pes, že kdyby si skutečně uvědomoval všechno, o čem ve své mysli filozofuje, musel by buď spáchat sebevraždu nebo vykrást lékárnu s antidepresivama. Jinak se jedná o klasický příběh o lásce, umírání, nenávisti a smíření, takže tam bylo všechno, aby citlivější divák (obzvláště majitel psa) půlku filmu prachsprostě probulel. Vzhledem k tomu, že dávám 4 hvězdy, řadím se tímto chtě nechtě do kategorie onoho citlivějšího diváka. Jinak mezi pořizovací náklady na shlédnutí tohoto snímku u mne patřilo jedno balení papírových kapesníků a jedno balení plechovkového piva, abych zahnal depku. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Vykradené Psí poslání s ještě hutnějším emociálním atakem. V podstatě dost depka od začátku do konce, nějak jsem získal pocit, že autoři si dali za cíl, ukázat divákovi, že život je kurva a v podstatě stojí za hovno. Anebo že bezmoc je základním emočním stavem, z něhož se dokážou vyhrabat jen ti nejsilnější. Každopádně i přes klišovitost, citovou vypočítavost a kýčovitost mě Umění tančit v dešti dostalo, takže pod čtyři hvězdy jít nemůžu ... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (16)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Model auta Ferrari 250 Testa Rossa z roku 1957 vo filme je len replikou. Originálnych áut tohto modelu je na svete len 33. (Arsenal83)

Reklama

Reklama