Reklama

Reklama

Mrtvá hlídka

  • Česko Hlídka smrti (více)

Obsahy(1)

Uprostřed války vojáci nesní o tom, že se stanou hrdiny. Modlí se, aby si vzpomněli, co je to být mužem. 1917. Západní fronta. Blátivá pustina s ostnatými dráty a zákopy. Země je nasáklá krví padlých a ve vzduchu je cítit dusný zápach smrti. Vojín Charlie Shakespeare (Jamie Bell) má zimnici. Dívá se na své vyčerpané kamarády a těla, která zůstala po bitvě ležet bez života. Je sám. Zoufale by chtěl pryč. S několika muži, kteří přežili, se uchýlí do německého zákopu. V podzemních tunelech, ztraceni na nepřátelském území, čekají na záchranu. Ale nikdo nepřichází a noc s beznadějí se snáší na krajinu... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj zaujímavý snímok a celkom prekvapivo slušný. Keby niet pomotaného záveru a celkovo slabšej druhej polovice, dávam za štyri. Škoda, vojnové zákopy a celkovo front bol skvelo zobrazený a aj námet sa mi páčil, niektoré nápady boli zaujímavé a aj atmoška a ľakačky neboli na zahodenie, no škoda toho spracovania. Pokus o drámu mal ďaleko od kvality. 65%. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Jo tak to je pěkný - lidi vemte si to Počáteční scéna měměla smisla kdyby trochu přilačili a dali do počáteční války více financí hned by to vypadalo lépe. Dále Zákop místo odehrání děje - blbost žádnej děj to nemá bylo v něm použito tolik záhad že to ztrácelo smysl samo o sobě. Blo to přehnané JÁ TO CHÁPU TAK, ŽE PROSTĚ PŮDA BYLA NASICENA TAKOVOU ZLOBOU ŽE JI NEMOHLA ODOLAT - nebo jinak to nevidim. Ale fakt 1-2 hvězdičky víc ne . ()

Reklama

Všivák 

všechny recenze uživatele

Film je v podstatě takové tisíckrát omleté klišé o partě lidí , kteří na nějakém prokletém místě zmagoří a začnou se zabíjet mezi sebou. Jenže je to celé zasazené do neokoukaného prostředí blativého zákopu první světové války, z kterého přímo kouká ostnatý drát, ponurost, deprese, smrt. Rozkládající mrtvoly, všude se válející v blátě, oblézané tisíci hlodavci jenom dotvářejí krásně tísnivou atmosféru. Horor to neni. Nebýt nesmyslného konce, dal bych víc.. Ve filmu je historická chyba. Samopal Sten, co našel u zákopu vojín Shakespeare a následně z něj párkrát vystřelil, používali angličané až v druhé světové válce. V první se střílelo pouze z kulometů. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější stránkou filmu je vykreslení hrozné, šedivé a ubíjející reality zákopů v první světové válce. To, že si člověk po nějaké chvíli zvykne na všudypřítomné rozkládající se těla a pobíhající krysy je dobře, protože taková byla i realita pro vojáky v této šílené válce. Jenže nejde o válečný film, ale o horor – brzy se začne objevovat jakési tajemné Zlo, které s realitou nemá moc co dočinění. Hororová atmosféra funguje většinou dobře, stejně takový pocit šílenství. Dobrou podporou při budování atmosféry je i skvělá hudba neznámých autorů. Problémem je, že závěr je dost prapodivný a hodně pochybuju, že samotní autoři věděli přesně, co nám vlastně chtějí říct. Chvílemi je i dost patrné, že se tvůrci potýkali s nedostatkem financí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Uprostřed války vojáci nesní o tom, že se stanou hrdiny. 1917. Západní fronta. Blátivá pustina s ostnatými dráty a zákopy. Vojín Charlie Shakespeare má zimnici. Dívá se na mrtvá těla a vyčerpané kamarády a zoufale by chtěl pryč. S několika muži, kteří přežili se uchýlí do německého zákopu. A teprve tady začne boj o život s čímsi neviditelným a velmi zákeřným. Působivý horor s atmosférou, která by se dala krájet, natočil angličan Michael J.Bassett a vévodí mu Andy Serkis, kterému solidně hrábne. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (13)

  • Všichni herci museli povinně pomáhat kopat zákopy, protože filmový štáb neměl finance na zaplacení lidí, kteří by tuhle práci za ně udělali. (Lynette)
  • Natáčení bylo pro herce fyzicky náročné - před počátkem natáčení podstoupili vojenský výcvik, a poté často hráli ve velké zimě a sychravém počasí (teploty se většinou držely pod nulou), často byli celí mokří a zablácení, takže asistenti je museli zahřívat dekami, teplým čajem a ohřívacími lahvemi. Nepříjemné pro ně též byly scény, kdy na ně štáb vypustil desítky krys a někteří herci si také stěžovali na výbuchy. (Lynette)
  • Při natáčení scén, ve kterých pršelo, bylo použito několik hasičských vozů, které kropily herce mnohdy celé dny hektolitry studené vody. (Lynette)

Související novinky

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama