Reklama

Reklama

Mrtvá hlídka

  • Česko Hlídka smrti (více)

Obsahy(1)

Uprostřed války vojáci nesní o tom, že se stanou hrdiny. Modlí se, aby si vzpomněli, co je to být mužem. 1917. Západní fronta. Blátivá pustina s ostnatými dráty a zákopy. Země je nasáklá krví padlých a ve vzduchu je cítit dusný zápach smrti. Vojín Charlie Shakespeare (Jamie Bell) má zimnici. Dívá se na své vyčerpané kamarády a těla, která zůstala po bitvě ležet bez života. Je sám. Zoufale by chtěl pryč. S několika muži, kteří přežili, se uchýlí do německého zákopu. V podzemních tunelech, ztraceni na nepřátelském území, čekají na záchranu. Ale nikdo nepřichází a noc s beznadějí se snáší na krajinu... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

anais 

všechny recenze uživatele

Na první pohled docela sympatický horor, který se natáčel v Čechách. Po jeho shlédnutí jsem si ale uvědomil, ž enamám naprosto nic, co bych o něm mohl napsat...vůbec jsem se nebál, film ve mně nevyvolal žádné emoce, nic. Možná to bylo tím, že tvůrci pracovali s dosti omezeným rozpočtem... většina scén mi připadala dost laciná (což možná ukazuje na vysoký, leč promrhaný rozpočet)...možná za to může nepřehlednost, s jakou je bludiště zákopů nasnímáno - lze to vnímat jako záměr, snahu ukázat, že bludiště samo o sobě je nástroj vnášející do myslí hrdinů chaos. Já jsem ale vůbec netušil, kde kdo právě je, kam a odkud míří...takže chaos to způsobilo spíš v mé mysli... a nakonec je tu ta absence strachu...možná jsem úplně nepochopil, s jakým Zlem se ti vojáci utkali... Jsou to nějaké halucinace z použitých bojových plynů? Je to alegorie válečného šílenství, zatemnění mysli při pohledu na mrtvé spolubojovníky? Kdo ví? není to vyloženě špatné, ba je to docela koukatelné, ale v konkurenci mnoha lepších hororů nemá Death watch šanci. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě tak nějak mrzelo, že existuje hodně filmů o druhé světové válce, nebo odehrávající se v ní, ale z první světové jich je pomálu. Mrtvá hlídka mě tedy potěšila dvojnásob - je z první světové války a navíc je to docela dobrý horor. A nebylo k tomu ani moc potřeba, jen tak kilometr ostnatého drátu, věčný déšť, tuny bláta, hluboké zákopy, šílený Andy Serkis a NĚCO. A nejlepší na tom je, že to NĚCO se tam ani nemuselo moc ukazovat a bylo to dobré i tak. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Film je zasadeny do perfektneho, zanrovo neokukaneho prostredia a divak samotny ma pocit, ze sa topi v hline, je obkoleseny spinou, krvou a zo vsadial su na nom zavesene oci ludskym masom nakrmenych potkanov. Atmosfera je teda budovana velmi dobre, len je velka skoda, ze sa roztapa v dramatickych scenach, ktore su natocene velmi neprehladne a tak rychlo presumia. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

První film Bassetta nedopadl vůbec špatně, jen jsem ho prostě viděl až po peckách jako je Pustina, takže jsem nebyl tak odvařenej, ale kdybych film viděl právě před pustinou tak bych šel možná s hodnocením víš. Takhle zůstane válečnej horor s nezapomenutelnou atmosférou a parádníma hercema. Hlavně Serkins byl úžasnej. Film nemá nijak objevnej příběh ale dokázal mě udržet až do celkem zmateného konce. Je tu sice dost výtek k filmu jako třeba to že občas film asi sám nevěděl co chce být. Ale jako začátek je to dobré. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jen velice těžko se mi tento film hodnotí. Nepopiratelně by mohl slavit větší úspěchy, být natočen dnes a s lepšími efekty. Přestože je to na svou dobu stále úctyhodná práce, já se teda spíše nudil a neviděl jsem to jinak než na dvě hvězdy. Hororové prvky jsou totiž dost slabé a tak se jedná spíše o psychologický thrilller, ve kterém zkrátka mělo být i více skopčáků. Nečekaný zvrat na závěr mi však vytřel zrak a mrazil mne po celém těle. Hned jsem měl z filmu mnohem lepší pocit a upravil své hodnocení. 55% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (13)

  • Až na Jamieho Bella si všichni herci vyzkoušeli, jaké je to být vojákem (kvůli lepšímu vžití se do příběhu). Den před začátkem natáčení spali venku ve stanu v blátě, zimě, bez světla i jídla. (Lynette)
  • Herec, který hraje zajatého Němce je Čech. (Indy21)
  • Původně se měl film jmenovat "No Man's Land". (Lynette)

Související novinky

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama