Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pár let po brutálním masakru na Kennedyho střední škole, kdy robotičtí učitelé vyhlásili válku všem žákům, se začne hrůza opakovat. Tentokrát cybork v těle mladého učitele objíždí všechny střední školy, kde likviduje problémové studenty. V patách má však fanatického policistu, který chce za jeho pomoci vytvořit armádu jemu identických robotů. Do toho všeho se ostatním učitelům jejich nový kolega začíná zdát podivný, jiný... Válka muže začít! (matestlust)

(více)

Recenze (38)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Problém č. 1! Codymu Lambertovi, teda vlastne Sashovi Mitchellovi, tú jeho terminátorovskú zabijáckosť proste nejde uveriť. Vec prvá. Problém č. 2 a vec druhá! Spiro Razatos je skvelý koordinátor kaskadérov a akčných scén, ale film ako celok utiahnuť nedokáže a z jeho angažovaní sa na hlavnom kočíkovaní snímku utrpeli aj spomínané akčné sekvencie, pretože sa na nich podieľala iná osoba. Oproti geniálnemu predchodcovi ( CLASS OF 1999 ) obrovský zostup nadol. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Po relativně slušném výplachu mozkových buněk "Exterminátor" s Bradley Greggem přišli po čtyřech letech nejméně o dvě třídy horší nástupci, kteří to vzali z gruntu s novým hereckým obsazením. Nový režisér Spiro Razatos s novým scenáristou Markem Sevim nabídli jen rozředění svěží invenční, avšak nepokrytě "béčkové" myšlenky, na kapalinu nevalné "céčkové" kvality. Problém je v rozdílném přístupu obou režisérů. Zatímco poměrně zručný béčkový režisér Mark L.Lester používal filmové režijní postupy, tak jeho nástupce Spiro Razatos film vykvedlal jen do video kvality, určené jednoznačně na tehdejší VHS formát. K tomuto účelu ve filmu nenaleznete žádná zvučnější jména jako u jedničky, kde byli k mání proměnlivá lvice Pam Grier, král noblesně záporných "béčkových" rolí Malcolm McDowell nebo ze seriálových mantinelů nenásilně vymaňující se Stacy Keach. Tihle všichni své postavy uměli zahrát a vtiskli jim neodolatelně "béčkové" kouzlo. To se u volného a ještě levnějšího pokračování ani v nejmenším nepodařilo. Řeklo by se, že tehdy nějakým způsobem populární Sasha Mitchell bude natolik zdatnou náhradou za všechny vyjmenované, že okolo něj nebude třeba dalšího povědomého herce. Ukázalo se však, že Mitchell je ve své záporné roli robotického učitele natolik osamocený, že každá jím rádoby pádně pronesená replika je jen beztvarým výrazem pro drsnou postavu, která v laciných kulisách působí fádně a bez charisma. Scénář to pak zkouší ponořením se do ryze béčkových postupů, kterým tentokrát chybí nadhled, a z režijního hlediska řemeslná zručnost. Razatos je ve své režii těžkopádný a hlavně oproti svému předchůdci mimořádně sterilní. To samé platí o scénáři. Vizuál se posunul z filmových výšek do nejlacinějších video nížin. Film v dobách videopůjčoven trůnil na jejich policích a vzhledem k úspěchu jedničky bylo určitě hodně zvědavců, kteří se chtěli dozvědět, co bude se školním ročníkem 1999 dál. Poté, co si tohle slabé a bezkrevné pokračování pustili, je jistě nadlouho přešla touha lovit v béčkových scifi vodách. A Sasha Mitchell pro ně navždy zůstal přece jen vtipným a sympatickým hercem sitcomových kvalit než filmově slabě vybaveným představitelem z nanicovatých pokračování úspěšných video snímků. 0% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Slabší scénář + nižší rozpočet = nenápadité komornější pokračování CLASS OF 1999 aka EXTERMINÁTORA (nezaměňovat s Gintyho dvěma EXTERMINÁTORY), postrádající futuristické prvky a kvalitní masky, akci a hlášky jedničky, z níž se tu objeví pár záběrů. Trojici vražedných učitelských robotů nahradil jeden, správně tupě hraný Sashou Mitchellem, který předvádí, co si natrénoval na pokračováních KICKBOXERů (a pozoruhodně tu připomíná Keanu Reevese) a tentokrát se dočkáme závěrečného twistu, který mi ale byl po předchozí unylé hodince a půl putna a místo něj bych spíš uvítal znásilnění té učitelky a zabití toho dementního šerifa. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Ještě že jsem byl ve škole hodný a pilný chlapec protože naštvat Sashu bych teda nechtěl. On takovej přátelsky vhozenej odjištěnej granát do auta ve kterém sedí vaše maličkost asi nepotěší. Každopádně Sasha dle mého prokazoval službu veřejnosti protože verbež kterou tam tak úspěšně likvidoval nemohla chybět nikomu. Akorát nakonec to krapet přepískl ale tak znáte to člověk se občas nechá strhnout když už je v plném nasazení. Konec byl jakej byl na 100% díky rozpočtu ale mně to bylo tak nějak šumák protože tenhle filmek je pohodová odreagovačka a pokud máte děcka co ve škole nedávaj pozor tak jim pusťte úvodních cca 15 minut třeba to zabere. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sasha Mitchell získal prvú významnú úlohu v seriály "Dallas". No do filmových dejín sa nezmazateľne zapísal ako Cody Lambert z rodinného seriálu "Krok za krokom". Kto by nepoznal streleného bratranca Codyho? Skúšal to tiež v karate sérii "Kickboxer", kde prebral štafetu po charizmatickom Jean Claudovi. Tam mu to však moc nešlo. Bol som však velice zvedavý ako stvárnil chladnokrvného robotického učiteľa. Potešil ma. Prekvapivo mu táto záporná úloha veľmi dobre sadla. Sasha Mitchell je výborný "Exterminator 2". ** ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama