Reklama

Reklama

VOD (1)

Romulus a Remus, dvojčata královského původu, byli v dětství opuštěni, ujala se jich však vlčice a později starý pastýř, jenž oba chlapce vychoval. Když dospějí, vydají se na dobrodružnou cestu, během níž jim osud staví do cesty ty nejtěžší překážky, které musí překonat. Nebezpečí, úklady i láska čekají na bratry ještě dřív, než stanou u zrodu Říma... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

higuain 

všechny recenze uživatele

Aneb jak dvojice modelingových kulturistů založila jedno z nejslavnějších měst historie. Tady je znát, že film vypráví pověst a nesnaží se o nic víc. To ale neomlouvá tristní scénář a dialogy, i pověst se dá zfilmovat tak, abych půlku stopáže nekroutil hlavou nad tím, co tam postavy vypouštěj z pusy. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Tak nějak jsem trochu na rozpacích mezi třemi a čtyřmi, ale nakonec dávám vyšší hodnocení. Je sice fakt, že místy mi to přišlo zbytečně zdlouhavé, ale na druhou stranu mě docela dost bavila poslední půl hodina, i když ta legenda je notoricky známá, takže není pochyb o tom, jak to nakonec dopadne. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Navonok vyznie ako veľký epos s vážnou tématikou, ale vo vnútri iba šedý priemer so svalnatými bratmi a veľakrát videnými gestami, priemernou réžiou a menej nápaditým scenárom. Ako nádejný európsky historický veľkofilm mierne pokuľháva, čo ale nie je nikoho veľká vina pokiaľ sa nestavia do kategórie prvej ligy. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Z tohoto historického velkofilmu na mě opět dýchlo půvabné kouzlo starých filmů. Pověst o rozdílných dvojčatech, které zachránila vlčice, poté vychoval prostý pastýř a stála u zrodu Říma, je zpracována velmi pěkně, moc se mi líbila výprava, chlapiska jak hory a ženy krásné tak, až se tají dech (zejména Virna Lisi) + příjemný hudební podmaz. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Historický film podle pověsti o vzniku města Řím (v originále Roma - podle zakladatele Romula) ocení především milovníci starších výpravných filmů. Kdyby tento film vznikl v dnešní době, určitě by dialogy vypadaly trochu jinak, ... ne tak toporně úsměvné (tedy alespoň v původním CZ dabingu). Naivní jednání prostého lidu pod vedením dvou bratrů Romula a Rema je poněkud zarážející, leč asi pochopitelné. V období 750 let před naším letopočtem vládla silná ruka a slabí se bezvýhradně podvolovali vůdčím osobnostem (eh, ... není to tak vlastně dodnes?). Kdo nerad ve škole studoval dějepis, tomu může být tento film nápomocen k doplnění chybějících vědomostí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • V USA v tomto období všetky talianske kvázi historické a mytologické filmy putovali do béčkových kín. Tento však Paramount pretlačil do áčkových, a to vďaka spolupráci Steva Reevesa a Gordona Scotta. (Arsenal83)

Reklama

Reklama