Reklama

Reklama

VOD (1)

Vlivný, ale idealistický politik Colin Pryce (Nicolas Cage) se v roce 2010, během devastující ropné katastrofy v Mexickém zálivu, ocitá v těžké osobní situaci. Musí se totiž vyrovnat s vlastním zhrouceným životem poté, co mu sexuální skandál zcela zničil politickou kariéru. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (67)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vážně povedená podívaná, kterou mám v úmyslu rozhodně víc chválit než kritizovat a (opět) upřímně příliš nechápu zdejší dehonestaci tohoto snímku, který si to rozhodně nezaslouží, i když trochu tuším, kde je nejspíš zakopaný pes, a to ve jménu Nicolase Cage, do kterého je prostě jen populární kopat, a to ať natočí cokoliv. Každopádně fakt je ten, že se jedná o snímek povedený, s pevnou ústřední myšlenkou, kdy samotná zápletka je pak sice vzhledem k tématu podána spíše jednodušším způsobem, o to možná ale ve výsledku působí úderněji a efektněji. Tou ústřední myšlenkou pak není nic jiného, než že politika je největší svinstvo na světě a změní i ty nejidialističtější jedince, kteří se snaží změnit svět k dobrému, ale okolí je stejně vždy semele tak, jak potřebují jen ti nejmocnější a nejméně potřební. Celému filmu jinak trochu škodí tak trochu levnější televizní look, na což pak doplácí především atmosféra, na druhou stranu mě ovšem naopak The Runner hodně oslovil po emoční stránce, která je opravdu funkční a silná, a bavili mě i jednotlivé dialogy, které mají hlavu a patu. No a na závěr jsem si nemohl nechat nikoho jiného, než skvělého Cage, který svou postavu zvládl na podtrženou jedničku, přesvědčivě, věrohodně a především hlavně fakt výrazně a je to právě on, kdo celému filmu jednoznačně svým výkonem dominuje. Takže ano, vzhledem k tíživému obsahu je to sice celé trochu naivnější a hodně zjednodušené, trefit do černého se nicméně tvůrcům podařilo velice efektně, mě to bavilo a znovu opakuji, ten film je zde skutečně zbytečně podhodnocený, jelikož své nepopiratelné kvality určitě má. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Toto politické drama mě zcela minulo, naprosto nedokázalo vzbudit můj zájem a ta střízlivá hodinka a čtvrt mně připadala jako tříhodinovka. Nicolas Cage spíše účinkuje ve velmi slabých projektech se slabým tvůrčím zázemím, než že by byl tak slabý on sám. Nemá zde co hrát. Jeho postava politika se ocitá v naprosto divácky nezajímavých situacích, které jsou zabíjeny scénáristickou a také režisérovou bezradností. Cena moci nebavila, nezajímala a ubíjela! Velice brzy také z hlavy vyprchala - v tomto případě naštěstí. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jen velcí muži vědí, jak lidskou bezmocnost učinit snesitelnou." Projevem to začalo, projevem to skončilo a mezitím se ničila a obnovovala jedna politická kariéra. Mne tedy čestně utrápený kongresman Pryce moc nebavil a ještě víc mě nebavilo přesvědčování o tom, že americký politik je čestný a poctivý - jinak musí odstoupit. Jak znám politiky, tak neváhají krást, podvádět, zpronevěřovat, zanášet a na své voliče z výšky kálet až do dalších voleb. Ale tady jde o velká témata - ekologii, pracovní místa, odškodnění poškozených a hlavně o finanční podporu ve volbách. A to je celkem nuda. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Politice nerozumim, nebaví mě, sere mě. Takže aby mě politicky laděný film zaujmul, v lepším případě nadchnul, musí to být nadstardantně kvalitní dílo. Třeba něco, o co se pokouší serial House of Cards. Nejlepší je utáhnout to na perfektních výkonech herců, v tom nejlepšim případě jednoho herce. Takže nevim jestli volba Cage byla ta správna, vyhledem k tomu v jakých bracích poslední desetiletí hraje. Na druhou stranu si nemyslim že on by byl problémem tohodle filmu. Ten bych hledal uplně jinde.... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Politik plný ideálů odhodlaný páchat dobro má tak trochu problém s ženskejma a tak když se odmítne zaprodat ropné korporaci, vyjdou jeho zálety najevo. A to se v Americe neodpouští. Kromě toho chudák kongresman při každém mimomanželském pichu evidentně trpí a aby toho nebylo málo, jsou tu problémy s otcem a tak trochu i s alkoholem. To všechno ho limituje v páchání dobra, čímž opět evidentně trpí. Role jak stvořená pro Cage, který tady pravděpodobně překonal svůj rekord v počtu psích pohledů. Nebylo nic platné, že byl obklopen Connie Nielsen, Sarah Paulson a Peterem Fondou, kteří se mu snažili přihrávat, protože ať udělali cokoliv, pokaždé to skončilo projevem vořecha trpitelsky očekávajícího výprask a sladkobolnými patetickými bláboly. Ale zase jsem se u toho občas zasmál a za to si to těch 30% zaslouží. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Príbeh sa odohráva na pozadí skutočnej havárie ropnej plošiny Deepwater Horizon v roku 2010. (kacer4)

Reklama

Reklama