Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (164)

vteco 

všechny recenze uživatele

Příjemné animované osvěžení v netradičním stylu i vzhledu. Kniha života vystupuje z davu hlavně svým vizuálem, který může být pro někoho nehezký, ale když se divák opravdu zadívá a přijme vlnu, na které film jede, všechno se hned zdá hezčí. Hlavním pilířem je však zajímavý příběh o lásce s výraznými postavami, který byl okořeněn nemrtvými, mexickými tradicemi, několika dobrými vtípky a pár skvělými písněmi. /75%/ ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Sice si tady dost lidí stěžuje na tu vizuální stránku, no popravdě je to spíše subjektivní názor, podle mě to naopak dobře podtrhuje tu rozmanitou mexickou kulturu, která je spjatá i s jinými kulturami než jen tou španělskou. .. Ale jinak je Kniha Života celkově o ničem a dost jasná v příběhu. .... HODNOCENÍ: 65% (3*) ()

Reklama

Martinius 

všechny recenze uživatele

opat raz sviezi originalny animak, prijemne utopeny v pirotesknej pestrosti fantaskneho sveta, obratne a sebavedomo balansujuci nad priepastou gyca. vizualom i nametom pripomina burtonov "nightmare before christmas", co mu vsak len sluzi ku cti. pribeh i humor pobavia, neunavia a nezriedka pozitivne prekvapia. (T2, ty uz konecne prestan pisat komentare, lebo tie tvoje sprsky bludov zahustovane informacnym spamom brania vo vyhlade na texty normalnych prispievatelov). ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Hodně pěkně a originálně zpracovaná pohádka s netradiční tématikou zasazenou do Texasu a s ním spojených zvyků a tradic. Taktéž překvapilo téma smrti, respektive posmrtného života, ale ne s typicky morbidní vizí, nýbrž spíše takovou uměleckou a odlehčenou. Mně se to líbilo. Má to akci, je to dynamické a příběh je sice jednoduchý, ale poslouží svému účelu dostatečně. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Na animaci jsem si musel chvilku zvykat, přesto fajn pohádka. Jakmile ale zjistíte, že byla natočena před oscarovým Coco, tak najednou má úplně jiný vibe, protože Coco jednoduše Knihu života více méně vykradlo. Hezký příběh s několika zvraty, se skvělou dynamikou, a fajn hlavním sympošem. Písničky jsou sice známé, ale co si budeme, Coco je mělo lepší. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Xibalba je v majskom jazyku podsvetie. (megajalec)
  • Príbeh sa točí okolo Dia de Muertos, mexického sviatku na pamiatku zosnulých, ktorý sa oslavuje od 31. októbra do 2. novembra. (figliar)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama