Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadšenec pro elektroniku a počítače Martin se vsadí s kamarády, že se nabourá do ministerského serveru a stáhne zadání maturitních otázek. A protože často není zcela v realitě, vsadí se evidentně dřív, než domyslí, jak to chce udělat. A tak krátící se čas před maturitou sledujeme partičku maturantů chystající se pokořit otázky, jejich učitele bojující s byrokracií i povedeného ministra školství a suitu kolem něj. Představy maturantů dokresluje jejich fantazie, která leckdy nepřekoná absurditu skutečných okolností. Nejsou totiž jediní, kdo se snaží server nabourat. Chvílemi přestává být úplně jasné, kdo je tady lump a kdo udělá vlastně docela záslužný skutek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (74)

Maila87 odpad!

všechny recenze uživatele

Žánrově bych to spíš zařadil jako tragédii. Naštěstí pan "producent" a "režisér" nedostal žádnou podporu na tento film. Jen lituji paní Mirku Spáčilovou, že tento film musela pro hodnocení vidět a navrhuji na vyznamenání prezidenta, protože se vážně musela obětovat a nechápu, že se nepozvracela, nebo nebyla poté hospitalována do bohnic. Jeden z mála filmů u kterých divák by ocenil jejich kratší stopáž. I trailer, který jsem viděl bohužel až po shlédnutí filmu je moc dlouhý! ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak tahle Maturita by maturitu jenom těžko skládala......možná tak výuční list na uklizečku v rumunském pornokině. Chápu, že asi nemělo jít o seriózně myšlený počin, ale čeho je moc až se ucho utrhne. Zřejmě film o mladých a pro mladé, satirická nadsázka, mejdanový úlet, ale pan pedagogorežiséroscénarista Hlouška dávno není žádným akné trpícím ušákem s kšiltovkou na veselo a tak bych hádal, že by už měl mít dávno rozum...........a nebo ne?!?!?!?!? ()

Reklama

Gekacuk odpad!

všechny recenze uživatele

Šílený, hloupý, ubohý, trapný film. Ale proč vlastně kometovat film, který se odrovnal sám? Protože vyjadřuje neúctu k lidem, vztahům, společnosti. Je to oslava podvodníků, nemakačenků, závisláků a feťáků všeho druhu. Těmi je ostatně naše země po převratu prolezlá. Kritika současných společenských zlořádů je úplně jalová. Banda lůzrů se rozhodla udělat si film. Najala si rádoby „tvůrce“ bez myšlenky, inteligence, smyslu pro humor a realitu. Jedině snad autor hudby si nezaslouží odpad. Partička „filmařů“ pak provedla jak vidno „úspěšný megakásting“ a vybrala ty nejstrašnější herecká individua, která by neuspěla ani mezi ochotníky někde v Tanzánii. Nechyběla jim však touha exhibovat. Tahle grupa neherců a přehrávajících ubožáků dokonala dílo zkázy. Jediným kladem filmu je, že v něm nehraje žádný NORMÁLNÍ herec. Kdo mohl financovat takový brak a proč to vlastně udělal? Vždyť o peníze se dá přijít mnohem jednoduššími způsoby. Takže prosím autory: vemte všechny kopie tohoto paskvilu a použijte drtičku nebo plamenomet. Přece nechcete, aby tahle sračka zabírala místo v katalogu českých filmů. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Já když už jsem viděl v titulcích Magnusfilm, bylo mi jasný, že tady bude hodnocení pod 16. A taky že jo. Odsudky pseudointelektuálíčků z csfd směrem k jakékoli konstruktivní a s humorem podané kritice odrážejí jen jejich nedobrý vztah k sobě samým. No co, já jsem se bavil supr, myslím, že společenská kritika v tomto filmu obsažená, má větší hodnotu, než celá csfd dohromady. ()

Hepy13 odpad!

všechny recenze uživatele

Když se podíváte do mého hodnocení, tak uvidíte že já odpady téměr vůbec nedávám! Protože abych dal filmu odpad, musí to být fakt totální sračka, která nemá s filmem nic společnýho. A i na hodně špatnym filmu si vždycky alespoň něco malýho dobrýho najdu. Ale takovej shit naprosto o ničem, kde každý dialog (a k tomu ty pokusy o vtipy to snad nemůžou myslet vážně) řeže vaše uši jsem ROKY neviděl! Proti tomuhle jsou Babovřesky skvělá komedie, a hodnocení odpad je ještě milosrdným slovem k tomuhle počinu, a to myslim vážně! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Tomáš Houška je sám původně středoškolský učitel, školní prostředí tak dobře poznal i z "druhé strany barikády". (ČSFD)
  • Jedná se o první film, který dostal v historii deníku MF Dnes od známé filmové kritičky Mirky Spáčilové hodnocení 0 %. Spáčilová uvedla, že s tímto filmem její pohár trpělivosti přetekl. (MatyM)
  • Maturitu napsal autor námětu a scenárista filmu Gympl (2007). Původně se mělo jednat o pokračování zmíněného filmu, ale autor se nedohodl s Tomášem Vorlem. (ČSFD)

Související novinky

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama