Reklama

Reklama

Odvážné palce

(pořad)

Obsahy(1)

Odvážné palce (současná sestava: František Fuka, Iva Přivřelová a Jan Škoda) recenzují pod vedením moderátora Saši Michailidise filmové premiéry daného týdne a udělují jim palec nahoru/dolů. Pořad se vysílá každý čtvrtek na Rádiu 1. V původní sestavě od roku 2003 jsme slyšeli Tomáše Baldýnského a Františka Fuku, dále pořadem prošli například Irena Hejdová, Ondřej Vosmík či Jaromír Mölwald. Během let 2009–2014 byly Palce ke zhlédnutí i v obrazové podobě na muvi.cz, od roku 2014 do roku 2018 na stream.cz. (skrblik007)

(více)

Recenze (68)

HArna 

všechny recenze uživatele

Určitě je to lepší co na streamu existuje. Nevýhodou je to, že se palce v některých případech dost rozcházejí a logicky ztrácejí význam, protože nejsou jednotné. Na druhou stranu jsem se nimi moc neřídil a jsou to JEN tři názory lidí. Další mínus je ve složení, které je k dnešku dokonce už čtyřčlenné a pro mě je to tudíš dlouhý. Zlatá doba Baldýnskýho je pryč, ALE Fuka je tam stále. Ostatní palce jsou pro mě z větší části nezajímavé, podružné, jako asi pro většinu lidí. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Budu opakovat ostatní, éra s Tomášem Baldýnským, kterou jsem neposlouchal, ale, jak se s chutí říká v tomto pořadu, jsem si doplnil z mp3 na webu, bude tou nepřekonatelnou. Neustále kočkování, dohadování, strefování se do sebe nebo do kohokoliv z branže a hodnocení, které v té době někdy vypadalo asi tak, že jeden nechal mluvit druhého a potom dal palec opačně, protože ten či onen film si prostě dva stejné palce nezasloužil. To už se nevrátí, protože sehranost a vzájemné přátelství, kde každý věděl, co si muže dovolit bylo jedinečné, přičemž vzniklo několik slavných symbolů tohoto pořadu jako např. Torque - Ohnivá kola nebo zpopularizovaní slova sofistikovaný. O to více si lze vychutnat trojici Michailidis, Fuka a Baldýnský při Oscarech. Bohužel po roce 2008 se Tomáš vrací pouze při nějakých výročích a zrovna při tom posledním letošním by člověk i slzu uronil. Po TB se chvíli objevovala dr. Iva Hejlíčková, která měla důrazné názory a zvládala ukočírovat Františka. Vzápětí ale na konci roku 2008 skončila jako letitá šéfredaktorka časopisu Cinema, který těmito změnami šel do kopru, ale to je na jinou debatu. A tak se stabilním palcem stal Ondřej Vosmík, jenž má také peprné a zajímavé názory a i on působil v časopisu Cinema, takže další známost s Fukou, a tak pokračovala sofistikované rozbory filmů Adama Sandlera nebo Sexu ve městě a Vůně muže s Lorenovou a Chuckem Norrisem. Asi rok a půl byla palcem věčně roztlemená dokumetaristka Irena Hejdová, která přinesla ženský pohled na věc, který se v tomto převážně maskulinním pořadu hodil, pak jí vystřídala Iva Přivřelová, což je dívka, jejíž svět je v artu a nejnověji Jan Škoda, což je tedy někdy řízek a ve svých monolozích vymýšlí skutečně obrovské množství humorných spojení typu - Decibely lásky nebo Prázdniny v Provence. Přesto se v posledních letech z pořadu vytratilo ono kouzlo sehranosti a analyzování snímků do nečekaných až absurdních rozměrů, které tak symbolizovaly začátky s Tomášem Baldýnským či Ondřejem Vosmíkem. František Fuka ale naštěstí se svou troškou do mlýna ještě stále někdy přispěje. Aktuálně jediný pořad podobného typu. 70% ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Novináři s popiskem práce "profesionální recenzent" jsou většinou to poslední, co mě zajímá u výběru filmů naházených do kickass.to vyhledávače, a na čtení recenzí pak zvysoka seru úplně. Přesto všechno se na tento pořad z mnou neznámých důvodů skvěle dívá (a poslouchá) a člověka ty pokusy o profesionální rozbory od tvůrců až po děje filmů skutečně zajímají. Lehce arogantní a radikální Fuka se svým pro mě sympatickým fekálním a suchým humorem pochopitelně táhne celý pořad do jinak nereálných výšin, ale i ostatní recenzenti přináší přidanou hodnotu a hlavně díky svým různorodým osobnostem mají co říct. Kvalita dílů je pak odvozena od kvality nebo zajímavosti rozebíraného filmu, a tak se jednou rozbory zastaví na stručném konstatování: "sračka", jindy se rozjíždějí až filozofické střety na téma "Film". Dávám tomu absolutní hodnocení, protože mě to skvěle zabavuje, když nemám na co čumět. Objektivně si to zřejmě zaslouží o zpíčenou hvězdu méně, protože je kolikrát fakt, že dotyční neřeknou nic navíc, než co si přečtete od amatérských šulínů, kteří prostě jen rádi čumí na filmy (CSFD). Hodnotím na základě nové éry, kdy je pořad píchnut na jinak naprosto debilním Streamu, později si sjedu všechny starší obrazové díly z Muvi, postupně přidávané SEM. 90% ()

flouny8 odpad!

všechny recenze uživatele

Jak tahle sračka může mít 78%,to opravdu nechapu. Je čím dál tím patrnější,že na čsfd se nevyskytuje moc normálních lidí. Jak by bylo jinak možné,že pořád, kde 4 socky melou absolutně nesmyslné sračky o různých má takové hodnocení? Ale jen tady,např. na Stream v komentech je hodnocení vesměs negativní. O filmech asi nemají moc přehled,protože se často pletou. Vizáž strašná, vkus na filmy příšerný, vady řeči a ty kecy...Hnus,hrůza,trapárna!!!!!!! ()

Ka.Stan odpad!

všechny recenze uživatele

Nedal jsem ani 5 minut, pro mě absolutně nezáživné tlachání o názoru na nějaký film. Raději shlédnu x trailerů k nějakému filmu, než poslouchat něčí názor, který může být absolutně odlišný od toho mého a navíc mi může můj vybraný film naprosto znechutit. Za mě tedy další zbytečný pořad, který si ale své pravidelné pravidelné diváky najde, přičemž právě u tohoto pořadu si můžou vychutnat odpolední kávu ... ()

Zajímavosti (1)

  • Od roku 2014 vysílá obrazovou podobu seriálu Stream.cz. (StreamCZ)

Reklama

Reklama