Reklama

Reklama

Nadpřirozený thriller, zabývající sa otázkami života, lásky a víry na pozadí apokalyptického světa. Skupina blízkých přátel se sejde na svatbě, ale oslava je zmařená sérií katastrofických událostí, které připomínají apokalypsu předpovězenou v bibli. Ti, kteří zůstali naživu, musí nyní čelit děsivé, nejisté budoucnosti. Podaří se jim přežít a vyrovnat se s otázkami víry a všudepřítomným chaosem? (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Nečakala som takto hlboko religióznu tématiku, avšak musím uznať, že z hľadiska spracovania bola nadmieru premyslená a atraktívne odprezentovaná. Prvá polovica diváka dostatočne navnadí na to, aby sedel pri The remaining ako prikovaný, keďže zaujímavo tlačí na pílu a seká nešťastie za nešťastím. Nevieme, čo máme čakať, čo bude nasledovať, čo to tam vonku je a prečo sa to deje. V druhej polovici svižnosť značne poklesne a viac sa rozpráva, rozmýšľa, obracia sa na vieru, padne tam výrok, že príde ešte niečo horšie, lenže nemám ten dojem, že prišlo. Čakala som niečo viac, zatlačenie do kúta, vzbudzovanie strachu a neistoty, nátlak, lenže dostalo sa mi len viditeľne slabšej druhej polovice, ktorá podstatne negatívne ovplyvňuje lepší prvý dojem. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

První foundfootage-křesťanský "horor", který jsem viděl...Myšlenky to má krásné to jo, ale svést se na vlně podobných filmů, k tomu o posledních dobách?? Nevím, co si o tom mám myslet, ale takové filmy opravdu nikoho nepovedou k tomu, že si začne číst knihu Zjevení...Doufám, že tvůrci nevybrali žánr, aby postrašili nekřesťany...Těžko se to představuje, co bude, a to jsem četl Zjevení nesčetněkrát...Pochopil jsem však jednu věc, že křesťanské filmy v dnešní společnosti moc nefungují..Ony začnou fungovat až tehdy, když se jistoty v podobě peněz, zdraví a kultu člověka začnou sypat jako domeček z karet...A to děcka, až to příjde (rozuměj až Bůh zasáhne naposled do dějin Země), tak to pak představa ve filmu byla pouze procházka růžovým sadem...Ba ani to ne... ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Říká se: Jak na Nový rok, tak po celý rok". No a je to tady, nejdřív mizerný PRESERVATION, pak sračka DARK SUMMER a teď panbíčkářská propaganda THE REMAINING. Asi mne šálí zrak, ale tento SHIT opravdu koupil BontonFilm,a.s. (DVD) a bylo to někde v kinech??? Věřící jsou nahoře a ti zlí, nevěřící zůstali na Zemi? To už jsme viděli i v LEFT BEHIND. Mohl by prosím už konečně někdo natočit pořádný satanský film, kde se věřící usmaží v pekle! Mohla by to být skvělá komedie :-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V úvode mi to trochu pripomínalo Cloverfield (2008) - máme tu oslavu/svadbu, potom príde tajomné trúbenie a preživších začne prenasledovať niečo tajomné a desivé. Atmosféra sa však s uvedeným snímkom nedá vonkoncom porovnávať, vlastne išlo iba o exhibíciu chaosu a vizuálnych efektov. Chvíľu ma to bavilo, potom to ale dejovo skĺzlo hlavne do rozoberania teologických otázok v spojení s hlúpymi dialógmi, čo zakrátko začalo nudiť. Koniec mi prišiel ako keby autor scenára nevedel prísť na spôsob ukončenia dejovej linky a tak to proste radšej hneď zabalil a uťal to v polke vety (to tiež moc nepoteší). Popravde, som rád, že je tento des za mnou, totálna strata času. 30/100 ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Účastníci svadby sa menia na účastníkov boja o prežitie po tom, ako vonku vypukne niečo, čo pripomína biblickú apokalypsu... Nevýrazný pokus o PG-13 disaster horor ako zo SyFy kanálu. Máme tu partičku mladých, nepríliš sympatických postáv, úsmevný námet, vizuál obmedzovaný neduhmi handycam spracovania, neisté efekty, pre istotu radšej iba opatrne ukazované katastrofické výjavy, čo „oživujú“ hlúpe dramatické výlevy a nezmyselné scénky, ktoré svojou trápnosťou nemilosrdne klincujú film, ktorý už tak-tak ledva drží pokope. Na rozdiel od bežných SyFy somariniek sa však berie až príliš vážne, tlačí do hlavy ten náboženský podtext a za každý lepší moment (áno, zopár sa ich tu nájde) si divák musí vytrpieť minimálne raz toľko vatového balastu. Za nejaké 2* to jedno pozretie ale snáď stálo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve Wilmingtonu v americkém státě Severní Karolína. (Terva)

Reklama

Reklama