Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Helen (Carla Juri) ráda experimentuje. Zvláště v sexu. Také v oblasti hygieny má několik vlastních svérázných teorií. Své okolí šokuje upřímností a komentáři, jež by pravá dáma nikdy nevypustila z úst. Helen už je prostě taková. S kamarádkou a "pokrevní sestrou" Corinnou spiklenecky porušuje jedno společenské tabu za druhým - až do doby, než Helen skončí v nemocnici po prekérní nehodě při holení intimních partií. Ale i na nemocničním lůžku pokračuje ve své poněkud drsnější cestě za vyrovnáním s bolavými místy svého dospívání a tajně doufá, že se jí podaří usmířit své rozvedené rodiče. Spojence nalezne v ošetřovateli (Christoph Letkowski), kterého svou přímočarostí úplně odzbrojí. Nejtajnější aspekty ženského světa se všemi bizarnostmi a skrývanými touhami ukazuje film Vlhká místa s nevídanou otevřeností a humorem. (Aerofilms)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (152)

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Celkem divný film. Ta rádoby šokující stránka ve skutečnosti otrlého diváka ničím nešokuje. Horší je to, že film se tváří jako rozverná komedie pro teenagery (ale těžko říci jakého pohlaví). Ti se tak mohou setkat s nahotou, lesbickým sexem, drogovým opojením, masturbací avokádem (vizuálně ovšem velmi nápaditou a jednou z nejlepších scén) a několika celkem slušně pointovanými dialogy. Pak ale přijde bod zlomu, totiž flashback k rodinné večeři s krocanem. To je sice vůbec nejlepší scéna filmu, ve své mrazivé absurdnosti se ale hodí do úplně jiného díla. Konec se pak snaží tento zvrat ospravedlnit nehlubokou psychologií. Ke cti tvůrců ovšem musím říci, že kamera je nádherná, režie se pokusila spojit obě nesourodé části poměrně nápaditě a podařilo se jí to a vrcholem je Carla Juri, která svou Helen zvládla i v těch nejtrapnějších možných okamžicích. Jestli ovšem chcete film, po kterém vám bude fyzicky špatně (a nejen trochu smutno), musíte na něco jiného. Rád bych věděl, jak ovšem dětským hercům vysvětlují, že ještě několik let nemůžou svůj film vidět. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní německý snímek, který pojednává o jedné mladé podivínské holce. Helen si ráda hraje a experimentuje se svým tělem a sexem až se dostane do nemocnice. Tam pomocí flashbacků sledujeme její dětství i nedávné šílenosti a bizarnosti. Očekával jsem ještě větší pervéznosti z popisu filmu, ale i tak, to co je obsaženo ve filmu bohatě stačí. Jinak se jedná v podstatě o drama, kdy se hlavní hrdinka snaží mimo jiné dát dohromady své rodiče. Ve výsledku to není tak špatné a Carla Juri je sice dost pošahaná, ale vlastně normální dívka na skejtu. A úvodní titulky jsou nejlepší. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

Všechny nechutnosti a zvrhlosti, které jste nikdy nechtěli na plátně vidět, najdete vyskládané pěkně v řadě v tomto snímku. Pokud máte dostatečně silný žaludek, abyste to vydrželi, čeká na vás pod vším tím hnusem příběh malé opuštěné holky volající o pomoc.... Nicméně, pokud vám filmy jako třeba Antikrist nebo Velká žranice přišly už přes čáru, Vlhká místa ani nezkoušejte, vězte, že oba tyto snímky jsou proti nim odpoledním čajíkem pro starší dámy. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nechutné to bylo rozhodně, místy až tak moc, že musí být opravdu umění natočit takhle nechutný film. Upřimně si však nemyslím, že by to byl kdo ví jaký průser, vše je na hranici průměrnosti a Feuchtgebiete jsou poměrně zajímavá. Ano,s naží se pouze těžit ze své explicitnosti, kontroverze a vulgárnosti. Tohle je asi hodně o vkusu a o tom, komu co vadí. Mě bylo špatně z první scény na záchodech, zbytek nebyl tak těžký, ale zaujalo mě to. Bohužel mám problém s provedením, tři hvězdy si ale odvážná Helen rozhodně zaslouží. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

nemecká verzia srbského "klipu" to síce nie je, na to je to o čosi "sociálne" veselšie (ale tak zasa - to logicky a kontextuálne vyplýva už len z rozdielov medzi nemeckom a srbskom), rovnako to nie je ani "dievčenská verzia" staršieho nemeckého brata "oh boy", no jedná sa o ďalší veľmi silný európsky film o súčasnej generácii mladých ľudí (tínedžerov) zmietajúcich sa vo víre každodenných problémov - malých i veľkých, rodinných i spoločenských (napríklad poľská "miestnosť samovrahov"), rozšírený o pridanú hodnotu "kontroverznosti" dávkovanej neskrývaným ukazovaním rôznych aj dodnes "tabu" tém ženskej intimity (spojenej so sexom a hygienou); čo sa však miestami javí ako silná chuť v prvom rade šokovať je vždy kryté a istené v podstate jednoduchou kombináciou comming-of-age, rodinnej drámy a romantického (či čoraz populárnejšieho anti-romantického) filmu s jemne hipstersky vypimpovanou formálnou zložkou (hudba, kamera, strih...); milé, očarujúce (ako hlavná predstaviteľka) a vhodné na rande - no zrejme nie na prvé... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. srpna 2013 na filmovém festivalu Locarno ve Švýcarsku. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 24. září 2012 do 16. listopadu 2012 v Berlíně (Německo) a na Mallorce (Španělsko). (ČSFD)

Reklama

Reklama