Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Helen (Carla Juri) ráda experimentuje. Zvláště v sexu. Také v oblasti hygieny má několik vlastních svérázných teorií. Své okolí šokuje upřímností a komentáři, jež by pravá dáma nikdy nevypustila z úst. Helen už je prostě taková. S kamarádkou a "pokrevní sestrou" Corinnou spiklenecky porušuje jedno společenské tabu za druhým - až do doby, než Helen skončí v nemocnici po prekérní nehodě při holení intimních partií. Ale i na nemocničním lůžku pokračuje ve své poněkud drsnější cestě za vyrovnáním s bolavými místy svého dospívání a tajně doufá, že se jí podaří usmířit své rozvedené rodiče. Spojence nalezne v ošetřovateli (Christoph Letkowski), kterého svou přímočarostí úplně odzbrojí. Nejtajnější aspekty ženského světa se všemi bizarnostmi a skrývanými touhami ukazuje film Vlhká místa s nevídanou otevřeností a humorem. (Aerofilms)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (152)

Lottr 

všechny recenze uživatele

Chápu, že jde o naprosto zbytečný a chvílemi nechutný film, na který nejspíš brzo zapomenu, ale ta nekonvečnost a porušení veškerých tabu, to mě prostě zaujalo a celých 109 minut mě prostě dobře bavilo. Jen škoda, že v závěru nedošlo na nějakou tu hlubší myšlenku, nebo alespoň pointu, která by nám ukázala, jakým směrem nás film chtěl celou dobu vést. Takhle to vypadá že vlastně nikam, nebo možná někam mezi posranou postel a nadrženou holku. I tak nevadí. Film baví, rozhodně překvapí a pokud jsi úchyl, tak i potěší. ()

dwbmb 

všechny recenze uživatele

Při odchodu z kina jsem měl pocit, který jsem po shlédnutí filmu nezažil už dlouho. Asi jako po hodně divoké jízdě na horské dráze - mozek nadšen nevšedním zážitkem, žaludek na to měl však poněkud opačný názor. Jak jsem již napsal v diskusi, jednoduše bych to shrnul jako "asi nejlepší film, který nechci už nikdy znovu vidět". Perfektní kamera, dobře uchopený scénář, který si z knihy bere to nejlepší, takže po celou dobu téměř nepřestanete smát nebo alespoň uculovat, Carla Juri v hlavní roli byla fenomenální a mnoho dalších momentů ve filmu by směřovalo k velkému úspěchu tohoto filmu. Nicméně holt jsou ve filmu scény, kde jsem se ani já nevydržel dívat byť jen přibližně směrem, kde se vyskytovalo promítací plátno a to nejspíš rapidně sráží i hodnocení tohoto filmu, protože při promítání málokdo čekal, že uvidí různé produkty lidského těla, ať již kapalné či pevné, používané takovými způsoby a v takových detailních záběrech. No, nebudu chodit kolem horké kaše, je to chvílemi prostě humus. Ale humus, u kterého jsem se nedokázal přestat smát (scéna s Pizzou byla famózní). A ono tam toho humusu ani není zase tolik a odvážným divákům to zbytek filmu bohatě vynahradí. Já dávám plné hodnocení, protože film obsahuje vše, co obsahovat má (se s tim smiřte), je dobře natočený i zahraný a hlavně vás pobaví způsobem, jako žádný jiný. Vhodné pro heterosexuálního muže: ano ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

nemecká verzia srbského "klipu" to síce nie je, na to je to o čosi "sociálne" veselšie (ale tak zasa - to logicky a kontextuálne vyplýva už len z rozdielov medzi nemeckom a srbskom), rovnako to nie je ani "dievčenská verzia" staršieho nemeckého brata "oh boy", no jedná sa o ďalší veľmi silný európsky film o súčasnej generácii mladých ľudí (tínedžerov) zmietajúcich sa vo víre každodenných problémov - malých i veľkých, rodinných i spoločenských (napríklad poľská "miestnosť samovrahov"), rozšírený o pridanú hodnotu "kontroverznosti" dávkovanej neskrývaným ukazovaním rôznych aj dodnes "tabu" tém ženskej intimity (spojenej so sexom a hygienou); čo sa však miestami javí ako silná chuť v prvom rade šokovať je vždy kryté a istené v podstate jednoduchou kombináciou comming-of-age, rodinnej drámy a romantického (či čoraz populárnejšieho anti-romantického) filmu s jemne hipstersky vypimpovanou formálnou zložkou (hudba, kamera, strih...); milé, očarujúce (ako hlavná predstaviteľka) a vhodné na rande - no zrejme nie na prvé... ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Ako hovorí spoločné hodnotenie, je to film na 50% z každého hľadiska. Hudba ako z rodinnej drámy, dej ako predohra pre nemecký stereotyp. Postoj k spoločnosti by som postavila stranou. Ja si skôr nie som istá, aký pocit môže vyjadriť môj postoj k takýmto herečkám. Z časti to bude asi obdiv k tomu, že sú schopné sa „znížiť“ na úroveň tohto typu fekálneho, alebo tampónového „humoru“. Zaujímalo by ma, čo ich k tomu vedie. Druhý postoj by bol asi pohŕdanie. Keď to ale preberiem z inej stránky, tak je to stále kus kokotiny o jednej nehygienickej mrdke. A jej jebnutom okolí. A keby si môj žalúdok pri menení menštruačných tekutín neurobil výlet do môjho krku, a následne to nezopakoval pri pizza - príbehu, brala by som tento film omnoho pozitívnejšie. Knihu by som si ale prečítala so záujmom. Neviem si totiž predstaviť, ako môže byť niečo takéto vyjadrené slovami. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok určite nie je pre každého. David Wnendt patrí k režisérom, ktorí sa neboja kontroverzných alebo citlivých tém. No dokáže ich podať zaujímavým spôsob a tak, že to nikoho neurazí. Aj Vlhké miesta sú také, a to aj napriek tomu, že to miestami bolo trochu nechutné. No vždy to vypálilo aspoň do toho humoru, alebo do zaujímavej myšlienky, len treba nad tým porozmýšľať a nevidieť za tým len tie nechutnosti s kakaním napríklad. Všetko má svoju príčinu, aj to, prečo bola hlavná hrdinka taká "strelená". Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo od 24. září 2012 do 16. listopadu 2012 v Berlíně (Německo) a na Mallorce (Španělsko). (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. srpna 2013 na filmovém festivalu Locarno ve Švýcarsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama