Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Helen (Carla Juri) ráda experimentuje. Zvláště v sexu. Také v oblasti hygieny má několik vlastních svérázných teorií. Své okolí šokuje upřímností a komentáři, jež by pravá dáma nikdy nevypustila z úst. Helen už je prostě taková. S kamarádkou a "pokrevní sestrou" Corinnou spiklenecky porušuje jedno společenské tabu za druhým - až do doby, než Helen skončí v nemocnici po prekérní nehodě při holení intimních partií. Ale i na nemocničním lůžku pokračuje ve své poněkud drsnější cestě za vyrovnáním s bolavými místy svého dospívání a tajně doufá, že se jí podaří usmířit své rozvedené rodiče. Spojence nalezne v ošetřovateli (Christoph Letkowski), kterého svou přímočarostí úplně odzbrojí. Nejtajnější aspekty ženského světa se všemi bizarnostmi a skrývanými touhami ukazuje film Vlhká místa s nevídanou otevřeností a humorem. (Aerofilms)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (153)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nemáš hlad“? Praštěná a absurdní hovadina…ale nutno uznat, že překvapivě dost zábavná a vynalézavá. Přívlastky o filmu platí také na hlavní rozpolcenou, provokativní a upřímnou hrdinku. A důvtipem, originalitou a děláním si srandy z žánrových klišé (kupříkladu ten nejklišovitější konec vůbec byla trefa do černého) jsou Vlhká místa rozhodně někde úplně jinde než ostatní (zde zmiňované) teenagerovské filmy o „tom“. Tvůrci si navíc rádi hrají s očekáváním diváka a Heleniny představy či sny na něj nejdřív nechávají působit jako čistou realitu a dávají si na čas s uvedením na pravou míru. Každopádně těch opravdu „vymazlených“ scén mají Vlhká místa celou řadu, namátkou „rozbor povrchu záchodového prkénka“, „porod“, „užívání si koly“, „pokrevní sesterství“ a nejvíc mě dojalo „přidávání ingrediencí do pizzy za doprovodu Na krásném modrém Dunaji“ (u toho jsem regulérně brečel smíchy). Takováto milá a nečekaná překvapení si nechám líbit a konkrétně tohle oceňuju slabšími 4*. „Přítelkyně?“ – „Jak se to vezme, máme teď něco jako… přestávku ve vztahu.“ – „Jak dlouho už?“ – „2 roky.“ ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce s kamerou, slušný hudební doprovod a trochu jiná hlavní hrdinka, než obvykle v komediích pro mládež nebo "romcomech", jak se dneska říká, bývá. Jasně, chvílemi to bylo trochu nechutné, ale pořád je mi to o hodně sympatičtější, než ty přeslazené lovestory se stále stejným průběhem a zápletkou, stále stejnými klaďasy v hlavních rolích a stále stejnými happyendy. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle alespoň mělo nějakou úroveň. Feuchtgebiete je ovšem totální hovadina. Hovadina v obou smyslech. Tedy blbost i nechutnost. Blbost samozřejmě těžce převažuje a těch nechutností je tam pouze pár, ale stojí za to. Frajerka mi v podstatě dokonale znechutila další zájem o něžné pohlaví. Přičemž po zhlédnutí mi absolutně uniká, proč je něžné pohlaví něžným pohlavím vůbec nazýváno. Když jsem si letmo přečetl pár komentářů pod filmem, tak jsem si povšimnul, že veškeré zdejší slečny se vlastně chovají úplně stejně. Což lze považovat za docela nepříjemné zjištění. Přiznávám, že jsem se párkrát pousmál. Především scénka s pizzou, kterou její čtyři stvořitelé dokonce nakonec obohatili troškou sebe sama, neměla chybičku. Bohužel, drtivá většina stopáže je absolutně o ničem a je příšerně stereotypní. No jo, Německo odhalilo svoji pravou tvář. Tohle oni milují. Tím se oni baví. Ještě že jsem na tom nebyl v kině. Připadal bych si tam jako největší hovado a absolutní debil. Takhle debilní příběh jsem snad roky neviděl. Frajerka se nemyje, vaginou vytírá posrané veřejné záchodky a fláká holení intimních partií. Jednoho krásného dne si rozřízne hemeroid, či co a skončí v nemocnici, kde se zamiluje do nesmělého ošetřovatele. Z toho bychom se měli zřejmě všichni udělat a napálit sem minimálně 6 hvězdiček. Úplně mě to minulo. Odpad. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Knížka byla sice krajně nechutná, ale zato o třídu výš než film - byla totiž zábavná a čtivá. Film je oproti tomu docela rozvleklý a ty epizodky ze života Helen nejsou tak efektní a propojené s hlavním příběhem jako v knížce. Ale přesto všechno to bylo celkem hezky natočené, ale obsah... těžká nuda. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní německý snímek, který pojednává o jedné mladé podivínské holce. Helen si ráda hraje a experimentuje se svým tělem a sexem až se dostane do nemocnice. Tam pomocí flashbacků sledujeme její dětství i nedávné šílenosti a bizarnosti. Očekával jsem ještě větší pervéznosti z popisu filmu, ale i tak, to co je obsaženo ve filmu bohatě stačí. Jinak se jedná v podstatě o drama, kdy se hlavní hrdinka snaží mimo jiné dát dohromady své rodiče. Ve výsledku to není tak špatné a Carla Juri je sice dost pošahaná, ale vlastně normální dívka na skejtu. A úvodní titulky jsou nejlepší. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. srpna 2013 na filmovém festivalu Locarno ve Švýcarsku. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 24. září 2012 do 16. listopadu 2012 v Berlíně (Německo) a na Mallorce (Španělsko). (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno