Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Helen (Carla Juri) ráda experimentuje. Zvláště v sexu. Také v oblasti hygieny má několik vlastních svérázných teorií. Své okolí šokuje upřímností a komentáři, jež by pravá dáma nikdy nevypustila z úst. Helen už je prostě taková. S kamarádkou a "pokrevní sestrou" Corinnou spiklenecky porušuje jedno společenské tabu za druhým - až do doby, než Helen skončí v nemocnici po prekérní nehodě při holení intimních partií. Ale i na nemocničním lůžku pokračuje ve své poněkud drsnější cestě za vyrovnáním s bolavými místy svého dospívání a tajně doufá, že se jí podaří usmířit své rozvedené rodiče. Spojence nalezne v ošetřovateli (Christoph Letkowski), kterého svou přímočarostí úplně odzbrojí. Nejtajnější aspekty ženského světa se všemi bizarnostmi a skrývanými touhami ukazuje film Vlhká místa s nevídanou otevřeností a humorem. (Aerofilms)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (153)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Fanúšikovia nechutných, úchylných a zvrátených filmov si možno prídu na svoje... Ale žiaľ (alebo našťastie?), medzi takých ja nepatrím. Aj keď treba uznať, že to bol naozaj odvážny film o rôznych úchylkách ľudskej (resp. konkrétne ženskej) intimity. Hlavná "hrdinka" mi prišla nehorázne nesympatická, či už svojim vzhľadom, no predovšetkým správaním. Najviac zo všetkého sa mi páčili tie zábery z Heleninho detstva, ktoré čiastočne vysvetľujú jej nevšedné správanie. Z mnohých scén mi zostalo mdlo, ale to bol asi aj cieľ tohto podivného nemeckého snímku. Dávam 1* za odvahu, vydarenú vizuálnu stránku filmu a zopár emočne silných dialógov, ktoré stoja za úvahu. Taký srbský film Klip, ktorý bol tématicko aj štýlovo podobný tomuto, sa mi pozdával oveľa oveľa viac. ()

kdosizrosy 

všechny recenze uživatele

Feuchgebiete eines Mädchen. Helen je taková alternativní provokatérka, žádná laciná štětka ze záchodků z diskošek. Skejt jí budete závidět, i když na něm normálně nejezdíte a věci, které by vám za normálních okolností připadaly hrozné, se vám na ní budou líbit. A možná by vám snad ani nevadilo stát se její Blutschwester. Problémem však je, že mentálně je trochu plochá jako ostatně celý film. Jestli byla snaha šokovat hlavním cílem, tak se to povedlo jen tak napůl, a pokud se měl divák zasmát nebo si z toho vzít ponaučení, to se nepovedlo vůbec. Přesto jsou Vlhká místa pěkně a vlastně i vkusně natočená, byť o ději by se dalo celkem slušně spekulovat. Přízvisko 'fekální, ale poetické', jak tu někdo psal, se hodí perfektně. ()

Reklama

Qeo 

všechny recenze uživatele

Jestli úkolem filmu vyvolat nějaké emoce, tak tady se to povedlo na 100%. Mám rád filmy, které zanechají hlubokou stopu a jen tak se na ně nezapomene. A na tohle se tedy zapomenout nedá. Je to bizarní, je to výživné, je to neotřelé a ano je to i nechutné. Ale pozor je to také výborně natočené, je k tomu super hudba a ti kdož odešli uprostřed (někdy i hned na začátku) musím říct, že to má i myšlenku a pointu. Pravda není to film, který bych chtěl vidět dvakrát, ale to ještě neznamená, že by se měl odhodit na smetiště dějin. Sečteno a podtrženo: stojí to za to !! I když ne po jídle... ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že jsem se dlouho přemlouval, abych se na film dodíval - nicméně toho ale nelituji (jak toho přemlouvání, tak toho dodívání. Navíc jsem měl pocit, že už to tu někdy bylo. Pokud ano, tak v případě Pasoliniho filmu Saló. Ovšem s velkým rozdílem: tak jako jde Saló směrem ven a k cizímu, Feuchtgebiete jdou dovnitř a k vlastnímu. Možná také že oba filmy tvoří krajní body úsečky, po které se ostatní pohybují. Dalším rozdílem může být rozvernost tohoto filmu i v poměrně kritických situacích, kdežto Pasolini (který nikdy nebyl přiliš vtipný) se humoru absolutně zříká. A dalším rodinné zázemí, ať už je jakékoli, které v Saló úplně chybí - a (nejen) proto je nám perverzní ženský svět přístupnější než svět zvrhlých mužů. Pozn. 1: V principu můžeme tento film považovat za romantický. Pozn. 2: Alan Wilson alias Blind Owl by as asi divil, v jakém kontextu byla použita jeho geniální písnička „Going Up the Country“. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle alespoň mělo nějakou úroveň. Feuchtgebiete je ovšem totální hovadina. Hovadina v obou smyslech. Tedy blbost i nechutnost. Blbost samozřejmě těžce převažuje a těch nechutností je tam pouze pár, ale stojí za to. Frajerka mi v podstatě dokonale znechutila další zájem o něžné pohlaví. Přičemž po zhlédnutí mi absolutně uniká, proč je něžné pohlaví něžným pohlavím vůbec nazýváno. Když jsem si letmo přečetl pár komentářů pod filmem, tak jsem si povšimnul, že veškeré zdejší slečny se vlastně chovají úplně stejně. Což lze považovat za docela nepříjemné zjištění. Přiznávám, že jsem se párkrát pousmál. Především scénka s pizzou, kterou její čtyři stvořitelé dokonce nakonec obohatili troškou sebe sama, neměla chybičku. Bohužel, drtivá většina stopáže je absolutně o ničem a je příšerně stereotypní. No jo, Německo odhalilo svoji pravou tvář. Tohle oni milují. Tím se oni baví. Ještě že jsem na tom nebyl v kině. Připadal bych si tam jako největší hovado a absolutní debil. Takhle debilní příběh jsem snad roky neviděl. Frajerka se nemyje, vaginou vytírá posrané veřejné záchodky a fláká holení intimních partií. Jednoho krásného dne si rozřízne hemeroid, či co a skončí v nemocnici, kde se zamiluje do nesmělého ošetřovatele. Z toho bychom se měli zřejmě všichni udělat a napálit sem minimálně 6 hvězdiček. Úplně mě to minulo. Odpad. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. srpna 2013 na filmovém festivalu Locarno ve Švýcarsku. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 24. září 2012 do 16. listopadu 2012 v Berlíně (Německo) a na Mallorce (Španělsko). (ČSFD)

Reklama

Reklama