Reklama

Reklama

Království

(seriál)
Trailer 7
USA, (2013–2017), 57 h 12 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Adelaide Kane, Megan Follows, Torrance Coombs, Toby Regbo, Celina Sinden, Caitlin Stasey, Anna Popplewell, Alan Van Sprang, Rossif Sutherland, Jenessa Grant (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

V učebnicích dějepisu je mezi řádky skryt pravdivý příběh Marie Stuartovny. Svět ji poznal jako skotskou královnu Marii. V Království sledujeme osud dospívající Marie, mladé ale už tvrdohlavé budoucí královny, ale také krásné a vášnivé dívky, která se ocitá na samém počátku svého bouřlivého vzestupu k moci. (AXN)

Videa (136)

Trailer 7

Recenze (74)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Jdu zase proti proudu zdejších hodnotitelů - dávám 4*. Mě se tento seriál prostě líbil. Když si odmyslíte historická fakta, která se tvůrci tak nějak i snažili držet, a trošku moc čistoty, dostanete fajn historicko-dobrodružný seriál se zajímavými zápletkami a očekávaným koncem. Vůdčí postavou seriálu byla nepochybně Catherine Medici, od druhé řady se k ní přidal i Stéphane Narcisse. Hlavní duo Mary a Francis mě nějak za srdce nechytlo, ale nemůžou se líbit každému že :). ()

Eleanor05 odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle si Američani představují počátky novověku na Francouzském královském dvoře. Marie Stuartovna je poloviční černoška s hnědýma očima přes půl obličeje a její nápadník vypadá jako Edward z Twilight ságy. Vlastně je to svým způsobem jako Twilight sága ve všech ohledech, jen toto se snaží náctiletým nanynkám namluvit, že jde o historický seriál... ()

Reklama

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Historie mě nikdy moc nebavila, takže na nějaké prznění dějin si stěžovat nemůžu. Chvíli mi ale trvalo, než jsem se smířila s tím né-moc-dobovým vzhledem, s moderní hudbou atd.. Ale! Má to fajn zvraty, obraty, převraty :-D Na herecké obsazení si nemůžu stěžovat, všechny dějové linky jsou zajímavé, skvěle to odsýpá a baví, plus... Bash. Bože, hormony řádí. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když jsem v první sérii odhlédla od těch historických nepřesností a toho, jak byli všichni krásní, voňavý a čisťouncí, a když jsem odhlédla od toho, že se děj odehrával na Francouzském dvoře, kde nikdo nemluvil francouzsky, či alespoň s francouzským přízvukem, všechno to byli briti/amíci jak polena. Ovšem jak seriál postupoval, tak děj mi přišel pořád víc stupidní a zdálo se mi, že nedokáží vymyslet žádnou pořádnou zápletku, která by zaujala. Obzvlášť v druhé sérii se mi stávalo, že jsem obracela oči v sloup tak 5x během jednoho dílu. Třetí série to maličko vylepšila, ale i tak, spousta nesmyslů, nelogičností a strašně debilní chování valné většiny postav. Snad nejvíc mě z celého seriálu iritovalo, že když si někdo někoho vzal, tak pak remcali, že je to na furt a že spolu budou až do smrti a když je to pak přestalo bavit, tak se rozešli a najednou nebylo anulování vůbec žádný problém. No, nakonec 3*, ale možná ještě změním názor a snížím. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Při slovech „Skotsko“, „král“ a „vzpoura“ jsem zbystřila, očekávat však výpravné historické drama, které by vysílala každý všední den v podvečer Nova Cinema, to jsem asi musela mít hodně slabou chvilku.;-) „Reign“ je typická (vyzobaná) teenagerovská soap opera, kde jsou všichni namydlení, „krásní“ a „sexy“. A to chování jako na newyorské střední... Neverrrmorrre. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (38)

  • Laurie McCarthy opísala seriál ako zámerné oslobodenie sa od histórie a že ide skôr o „zábavu“ ako o históriu. Zároveň dodala, že show je navrhnutá tak, aby bola zaujímavá pre súčasné publikum, takže diváci, ktorí nie sú oboznámení s históriou, si budú vedieť získať vzťah s postavami. (Arsenal83)
  • Pred vydaním druhej sezóny Adelaide Kane ubezpečila fanúšikov seriálu, že sa nemusia obávať, že by seriál ubral na sexuálnej otvorenosti. Ako dodala: "V skutočnosti som väčšinu času v prvých troch epizódach nahá." (Arsenal83)

Reklama

Reklama