Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkoví iluzionisté ze skupiny Čtyři jezdci (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco a Lizzy Caplan) se vracejí ve svém druhém dobrodružství, aby na svém celosvětovém turné předvedli kousky přesahující hranice lidského chápání a posunuli hranice jevištních iluzí do nových výšin. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (474)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Všechny neduhy jedničky zopakované a ještě jich několik přibylo. Podfukáři 2 sice opět vypadají draze, stylově a nablýskaně jako lasvegaské casino, což jde ruku v ruce s megalomanskými vystoupeními čtyř hrdinů-iluzionistů, ale stále mají dost chabý a dementní příběh plný děr a nesmyslů. Hlavní hrdinové jsou s lehkostí schopni během deseti minut provádět loupežné akce, na něž by nestačili ani Dannyho parťáci po mnohahodinovém úsilí, a pochopitelně umějí kohokoli třeba i na několik hodin zhypnotizovat nebo uspat pouhým lusknutím prstu, tudíž se ve filmu může stát naprosto cokoli, a pak to bude vysvětleno tím, že řada postav jednala ve stavu hypnózy. To filmařům umožňuje donekonečna vytvářet překvapivé zvraty, totálně vycucané z prstu a ošetřené desítkami chabých scenáristických berliček. Děj se ubírá simultánně deseti různými směry, všichni v něm kují podrazy na všechny a titulní kvarteto má krom zjevně neomezených finančních prostředků na provádění svých nevěrohodně působících iluzí také neskutečně hloupé protivníky (jaký má smysl zbavovat se kouzelníka jeho shozením do jezera v zavřeném sejfu, o němž víte, že je rekvizitou používanou k únikovým vystoupením?). Dívat se na Podfukáře 2 je jako sledovat záznam kouzelnického čísla s vědomím toho, že ty iluze a kouzla jsou dělaná digitálně, a kouzelník pak ještě drze vysvětlí, jak ta kouzla dělal, avšak způsobem, kterým by udělat nešla. P.S. Fakt by mě zajímalo, jak moc je obsazení Daniela Radcliffa důsledkem toho, že tvůrcům přišlo vtipné mít ve filmu o kouzelnících Harryho Pottera. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už prvý diel bol pre mňa väčším sklamaním, ako pre väčšinu ostatných a pokračovanie je na tom ešte horšie. Keď na prvý krát nefungoval iba príbeh a ostatné veci, ako herci, dialógy a výprava boli v poriadku, tak tu sa už na takého Harrelsona a Radcliffea nedá ani pozerať, pri počúvaní replík Cainea a Freemana mi ich bolo úprimne ľúto a Macao nedokázalo vyvolať ani závan exotiky. No a premýšľať nad tým, ako to bolo a kto koho podfúkol, tak na to už vážne nemám najmenších síl. Táto séria je tak podľa mňa iba triviálnym podvodom, pritom sa tvári ako šikovný trik. Nenechajte sa oklamať. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Určite slabšie ako jednotka, ale stále dostatočne dobré. Trikové sekvencie sú vtipné a premakané, predovšetkým tá finálna s lietadlom. Je ale treba zároveň dodať, že mnoho kúziel je tu už pritiahnutých za vlasy a málo reálnych. Herecky to tu bolo veľmi vyrovnané, hoci stále má podľa mňa na vrch Woody Harrelson. Lizzy Caplan nahradila Islu Fischer úplne v pohode. Ruffalo, Caine aj Freeman si zastali svoje roly dobre a dokonca mi nevadil ani Radcliffe. Ja dúfam, že bude aj trojka. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Po dvou hodinách snažení se jedna těší na vyvrcholení čar a kouzel a nic. Takové překombinované blyštivé "pufff" do větru. Harry se nakonec díky splynutí duší s Voldemortem dal na cestu zla, ale místo toho, aby z něj šel strach, připomínal mi navztekaného skřítka, hrozícího malými pěstičkami do hvězdného nebe! Taky mi vadil Woodyho debilní brácha. Alespoň mohli mít rozdílné povahy, takhle mi ten jejich stejný blbizmus lezl silně na nervy. Jediný zajímavý a akční moment vidím ve scéně s kartami, resp. s kartou a s čipem. Každopádně to jako celek nevnímám jako úplně nepovedený kouzelnický trik kouzelníka třetí kategorie, ale jako docela zábavnou komedii. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Now you see me verze 2.0. Viděné, co už bylo jednou viděno. Nesdílel jsem skepsi ostatních, kteří tvrdili po zhlédnutí jedničky, že to je film na který je zbytečné dělat pokračování. Ovšem cesta jakou se Čtyři jezdci vydali, je jistě ta špatná. Jejich iluze nejsou sexy jako předtím a hlavně jich ani moc není. Zatímco jednička byla originální, zábavná a svěží. Tak dvojka je vysušený kus hadru, který se pere znovu a znovu. Přílišná překombinovanost děje, nulový příběh a prakticky žádná velká odhalení. Navíc kde není humor, není zábava. I když je Harrelson, Eisenberg a Franco stále dobrá parta a chemie mezi nimi funguje, tak je zábavné je sledovat ve dvou až tří scénách. Z toho je nejlepší už v traileru samozřejmě. Act dvě mně dost zklamal. Průměrný film, který cílil zbytečně vysoko. Stačilo ubrat, aby se tvůrci za každou cenu snažili trumfnout jedničku a méně pompéznosti. Pak by se to ještě dalo snést. (50 %) ()

Galerie (111)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se od 11. března do 12. května 2015 v Greenwich a Middlesexu v Londýně a také v čínském Macau v tamním vědeckém centru. (michy9073)
  • Ve scéně, kdy utíkají jezdci z Octy a baví se na střeše, si Merritt McKinney (Woody Harrelson) sundává sluchátko s mikrofonem, přičemž obviňuje J. Daniela Atlase (Jesse Eisenberg), že je prásknul. V dalším záběru má zase sluchátko i s mikrofonem na hlavě. (Ace.A.T.L.)
  • Ve scéně, kdy jsou jezdci zajati a vezou je v náklaďáku, je na monitorech zobrazujících pohled z kamer z auta jasně vidět, že auto jede, pak stojí a zase jede. Ovšem lidé v autě se hýbou a vrtí, jako by auto stále jelo, a to i ve chvíli, kdy na monitoru auto viditelně stojí. (Ace.A.T.L.)

Související novinky

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Boratova špionážní komedie našla režiséra

Boratova špionážní komedie našla režiséra

04.12.2013

Sacha Baron Cohen se dlouho poctivě připravoval na roli Freddieho Mercuryho. Jeho snaha ale vyšla vniveč, když ostatní členové skupiny Queen odmítli jeho nekompromisní pojetí i se stinnými stránkami… (více)

Reklama

Reklama