Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Roztomilý klučina, velký bílý pes a příroda. Všechno ostatní tam bylo navíc, dokonce i jakýs takýs pokus o příběh. děti to bavit nebude, na to je to moc dlouhé a děje se tam něco, co jde mimo ně, dospělí zas uvidí to, co už mnohokráte viděli jinde. Pusťte dětem snad raději tu Lassie. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela milý film, jehož starší seriálovou verzi jsem kdysi viděl jako dítě a dost se mi líbila. Tohle jsem tedy zkusmo pustil našim mlaďochům, jestli je v době kompů, smartfounů a vůbec celé té přemodernizované techniky zaujme příběh kluka z doby, kdy se lidem o dnešních vymoženostech ani nezdálo a řešily se úplně jiné existenční starosti. Kupodivu měl u nich film úspěch, asi hlavně proto, že pesánek Bella byl opravdu roztomilý (ale doma bych ho nechtěl ani za milion). A mě to vlastně pobavilo taky docela příjemně, i přes ten zvláštní konec... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sympatický chlapec, pekný pes, ešte krajšia Margaux Châtelier a nejaký nácek, ktorý sa tak do nej zakuká, že okamžite zabudne na pána s pristrihnutými fúzikmi a odrazu ide pomáhať Židom. Veľmi naivné, až rozprávkové. Chýbal mi nejaký hlbší dej, silnejšia zápletka a aj reálne zlo, pretože tak by to asi bolo a nie, ako nám tu popísali. Seriál ani pôvodné verzie som nevidel, nemám s čím porovnať. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Alpy jsou kouzelné, Bella je krásná, Sebastian je roztomilý. Ale příběh je otřesný a nebude bavit ani děti, ani dospělé. Pro dospělé bude příliš naivní, pro děti moc složitý, hlavně události okolo 2. světové války. Vadili mi i hlouposti a v zásadě drobnosti, které ale byli až příliš patrné. Zejména pád Belly do propasti (u psa bych to zrovna nečekal) nebo lavina, která zavalí jen hodného Němce a přes všechny ostatní se jen převalí. Takže kdyby bylo na mě, na válku bych se vykašlal (hlavně závěrečný přechod) a nechal bych tam jen Alpy, Bellu a Sebastiana. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Trochu mě zklamalo, že z původního Sebastiána, kterého znám z knížky a seriálu, zbyl jenom chlapec, pes a hory. Dokonce je děj zasazen do jiného období. No, ale je to takový příjemný, i když trochu naivní dětský film. Plný záběrů na klukovské a psí dovádění, na krásnou horskou přírodu od jara až do zimy, kdy začíná to největší dobrodružství. Malý Félix Boussuet působí v roli Sebastiána stejně mile a bezprostředně jako jeho předchůdce v seriálu z roku 1965. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Celý film sa natáčal chronologicky počas troch ročných období, od leta do zimy. (MikaelSVK)
  • O roli Sebastiána se ucházelo 2 400 chlapců. Ke kamerovým zkouškám bylo vybráno 200 adeptů a posléze vyšel hlavní představitel z dvanácti nejúspěšnějších. (Terva)
  • Jedna z verzí ústřední písně "Belle", konkrétně ta, která zazní ve 35. minutě, je nazpívaná přímo hlavním dětským představitelem Félixem Bossuetem. (jirkahorn)

Reklama

Reklama