Reklama

Reklama

V bolestech

  • Kanada Afflicted
Trailer

VOD (1)

Hrůzu nahánějící hororový thriller nabízí příběh dvou nejlepších kamarádů, kteří se vydávají na životní cestu kolem světa. Jejich putování, které si krok po kroku natáčejí, ale brzy nabere nečekaný a zlověstný směr. Po pařížském setkání s neznámou kráskou jednoho z nich zasáhne tajemný virus. Tvůrci filmu si odnesli z Fantastic Festu ceny za nejlepší hororový film, nejlepší scénář i nejlepší režii a obdrželi čestná uznání na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu a na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Sitges. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (165)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Film je dobře natočený a i ten nízký rozpočet byl zjevně využitý na sto procent. Od hereckého obsazení, triky, atd... Bohužel, to samé se nedá říci o nápadu, který ma daleko větší potenciál, než je možné vidět. Místo veliký found footage jízdy, ke které z kraje směřovaly všechny předpoklady, zde nakonec zůstal jen průměrný, místy zbytečně nudný, jindy až stupidně předvídatelný a hodně nevyužitý, malý horůrek, který mohl být daleko víc. 2,5* ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Found footage neznášam! Ale upírie námety milujem a milujem aj každý boj dobra so zlom. Páčilo sa mi, že príbeh nebol príliš mysteriózny a že neboli zobrazené nijaké surovosti so zvieratami. Dobrý film sa dá natočiť aj bez zbytočného utrpenia, alebo propagovania násilia na zvieratách. Hlavný hrdina bol patrične rozpoltený a preto proste musel byť sympatický. Keby som jeho vírus dostala darom ja, presne viem koho by som mala na jedálnom lístku. Každopádne ani on si nevybral zle, akurát každé štyri dni nájsť pedofila či vraha.. myslím, že keby to bral ako to príde mal by viac potravy a morálne- uznajte, ktorý človek už je najneskor v dospelosti nevinný? Každopádne čakala som menej a tak pre mňa milé prekvapenie. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zase lobotomický český název, ale na to už snad nikdo nehledí. Ze začátku jsem okázale zíval a směrem ke své drahé vysílal ironické poznámky, abych předvedl nadhled nad naivitou filmu (které tam bylo objektivně dost). Na konci jsem dobrovolně konstatoval, že to bylo překvapivě dobré. Slušně svěží příběh jedné nákazy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Derek trpí závažnou, smrteľnou chorobou mozgu. Nakoľko mu ostáva posledných pár mesiacov života, rozhodne sa, že spolu s najlepším priateľom Clifom precestuje najkrajšie časti sveta. Spočiatku úžasný výlet plný zábavy sa po pár dňoch mení v nečakané starosti. Po jednej z nočných akcií nachádza Clif Dereka s niekoľkými poraneniami na tele. Nakoľko si nič nepamätá, absolútne netuší čo sa stalo. Jeho telo sa začína prejavovať zvláštnymi spôsobmi. Napriek tomu, že sa spočiatku cíti unavený, jeho telo začína disponovať neuveriteľnými schopnosťami popierajúcimi veškeré fyzikálne zákony. V Derekovom tele koluje neznámi vírus, ktorý postupne mení jeho zmysli. Ako to už ale býva zvykom, všetky plusy majú svoje negatíva. Nápaditý, originálny "found footage" na spôsob "Chronicle". Akurát, že dramatickejší ale aj príbehovo, celkovo, proste lepší. Pár pekných efektov a lakačiek v kombinácii s pochmúrnou atmosférou potešilo. Škoda len, že toho nebolo viac. Celkový dojem je teda veľmi dobrý. Určite lepší priemer! Konečne po dlhej dobe niečo čo by mohlo potešiť viacerých fanúšikov sci-fi hororu - 75%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ale co, fakóf! Byť Afflicted není dokonalým hororem, ze kterýho budete bílí jak stěna srát Maggi v kostkách, v tunách sračoidních FF, jež ohrožují dobrý vkus dokonce i návštěvníků kin, je i k zblití naspídovanej upír místy doslova jednookým králem. Objektivně je tenhle kousek na čtyřhvězdí, ale v rámci FF subžánru mám za poslední dobu(roky) opravdu problém najít něco ani ne děsivějšího, ale celkově zábavnějšího a lepšího, takže to hecnu, a nebudu tady šetřit. 85 minut drajované jízdy, kdy zatáčky prolítnete šlajfuňgem tak krvelačné, že na konci budete jak řešeto. Palec nahoru, vzhledem k prvotině zvlášť! 90% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Audrey (Baya Rehaz) změnila Dereka (Derek Lee) proto, že umíral a ona si myslela, že mu pomáhá. Vzhledem k tomu, že se zdráhá kohokoli měnit – Maurice (Benjamin Zeitoun) se zmíní, že to neudělala už padesát let – a přiznává, že se raději pokusila zabít, než aby zůstala ve svém stavu, nedává její důvod pro změnu Dereka smysl. Zjevně považuje smrt za lepší alternativu než být upírem, a přesto změní někoho, koho sotva zná a nemá žádnou jinou motivaci k „záchraně“. (Johnny.ARN)
  • V roce 2013 měl film premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, kde získal Cenu poroty za nejlepší kanadský celovečerní debut. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno