Reklama

Reklama

V bolestech

  • Kanada Afflicted
Trailer

VOD (1)

Hrůzu nahánějící hororový thriller nabízí příběh dvou nejlepších kamarádů, kteří se vydávají na životní cestu kolem světa. Jejich putování, které si krok po kroku natáčejí, ale brzy nabere nečekaný a zlověstný směr. Po pařížském setkání s neznámou kráskou jednoho z nich zasáhne tajemný virus. Tvůrci filmu si odnesli z Fantastic Festu ceny za nejlepší hororový film, nejlepší scénář i nejlepší režii a obdrželi čestná uznání na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu a na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Sitges. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (165)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Téda. Sleduju subžánr found footage už nějaký ten pátek, ale tohle je opravdu zajímavý nápad. Měli jsme v něm už vše možné, přímo čpící originalitou, ale zde tvůrci sáhli po něčem, co samo o sobě originální není - spíš naopak, je to až škaredé klišé. Film, který se zprvu tváří jako komornější Kronika, tak brzy nabírá na obrátkách. Kde ostatní filmy ze subžánru končí, on naopak začíná a „Dexterovské“ zakončení mu dává ten správný šmrnc. Jen škoda, že i když má mnoho pozitiv, negativa se najdou hlavně v logice, situační návaznosti a nevysvětlenosti. Respektive, vše zde jde podle plánu a i když dochází ke svízelným situacím, nějak méně logicky to dopadne. A samozřejmě, pravidlo „točit za každou cenu, i když to mám prvně v ruce“. Nicméně i tak zůstávám u docela příjemného překvapení tam, kde bych jej rozhodně nečekal. A že to mají na svědomí jen dva lidé, kteří si to financovali sami? Klobouk dolů. Znát to totiž vůbec není. 60% ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Film je dobře natočený a i ten nízký rozpočet byl zjevně využitý na sto procent. Od hereckého obsazení, triky, atd... Bohužel, to samé se nedá říci o nápadu, který ma daleko větší potenciál, než je možné vidět. Místo veliký found footage jízdy, ke které z kraje směřovaly všechny předpoklady, zde nakonec zůstal jen průměrný, místy zbytečně nudný, jindy až stupidně předvídatelný a hodně nevyužitý, malý horůrek, který mohl být daleko víc. 2,5* ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Některé pasáže ve mě vyvolávaly úsměv, smích a pošklebky na adresu holohlavého japončíka, ze kterého se stal novodobý Hercules a Chuck Norris v jednom. Což tvůrci určitě nechtěli, takže toto nebyl určitě film určený pro mě. Nebudu zde více špekulovat a slovně hodnotit. Byla to zkrátka blbost, kterou si už nechci nikdy pustit. FF mě tentokrát neoslovil. 40% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle je docela zábavná, energická nezávislárna, kterou jsem nedočkavě očekávala, protože mě na ni trailer bezpečně naladil. Na nízkoropočťák jsou efekty zvládnuté obstojně, akce nestojí, pořád se něco děje, mrtvých bodů tu prostě příliš není. Na nic se tu nečeká a hned po ''přeměně'' se dočkáme i docela mrazivých, čistě hororových momentů, kdy jsem sebou po dlouhé době zase trochu trhla. V poslední části ale nadšení upadá a začne se stáčet do trochu nezajímavých sekvencí, kdy se celá zápletka rozuzluje a působí tak trošku přehnaně a nepřesvědčivě. Úplný závěr mě neposadil na zadek ani trochu, ale jinak to byla na první režijní celovečerák kvalitní zábava. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Hodne solidne natocene na to, ze se v podstate jedna o amatersky pocin dvou filmovych nadsencu z Vancouveru, kteri si film z velke casti financovali sami! Zacatek sice ponekud vlazny, ale pote, co Derek onemocni, dostane to slusne grady, ktere vydrzi az do konce. Objekti vne za tri, ale davam ctyri za nadseni tvurcu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Když Derek (Derek Lee) a Audrey (Baya Rehaz) létají nebo padají shora, nebo když házejí kolem svých obětí, mají těla trajektorii, která ukazuje, že jsou herci připevněni k systému vodicích drátů. (Johnny.ARN)
  • Audrey (Baya Rehaz) změnila Dereka (Derek Lee) proto, že umíral a ona si myslela, že mu pomáhá. Vzhledem k tomu, že se zdráhá kohokoli měnit – Maurice (Benjamin Zeitoun) se zmíní, že to neudělala už padesát let – a přiznává, že se raději pokusila zabít, než aby zůstala ve svém stavu, nedává její důvod pro změnu Dereka smysl. Zjevně považuje smrt za lepší alternativu než být upírem, a přesto změní někoho, koho sotva zná a nemá žádnou jinou motivaci k „záchraně“. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama