Reklama

Reklama

Totem vlka

  • Česko Talisman vlků (festivalový název) (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý Číňan Chen Zhen se za dob tzv. kulturní revoluce ocitá v oblasti Vnitřního Mongolska, kde se seznamuje s nomádským způsobem života. Mongolské stepi symbolicky vévodí vlk, který je člověku nejnebezpečnějším nepřítelem, ale rovněž dobrodincem. Právě v odvěkém zápasu s vlkem ohrožujícím stáda ovcí a koní byl člověk posílen. Chen Zhen je natolik okouzlen místním smýšlením, že se rozhodne odchytit a vychovat vlčí mládě. (Bohemia MP)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (104)

Vitex

všechny recenze uživatele

Viděl jsem verzi s dabingem, proto radši nehodnotím (jinak 4 nebo 5). Vizuálně úchvatné. Bráno jako film pro děti - dokonalé. Bráno jako film pro dospělé - neskutečně mě iritovala hlavní (lidská) postava, byl to prostě strašný idiot, jehož jednání se nedalo předvídat, pochopit a už vůbec ne se do něj nějak vcítit (ale to bylo možná tím dabingem). Naštěstí ten film stojí na trochu jiných základech, než na příběhu a postavách. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Annaud tentokrát nejde do hloubky, pouze líbezně krouží na povrchu dosti nepůvodní a jednoduché pohádkové rozprávky, která navzdory velké řemeslné profesionalitě a dobrému člověčímu srdíčku nemá čím překvapit a vlastně ani dojmout. Vyprávění je svěží jako jarní vítr na majestátních mongolských stepích a technicky náročné scény s divokými zvířaty opět berou dech, ale scénář poněkud selhává v přirozením propojení všech dějových motivů a především v oblasti přátelství a porozumění dvou živočišných druhů nedosahuje zdaleka takové intenzity jako například dnes takřka zapomenuté VOLÁNÍ VLKŮ. Od filmaře Annaudova formátu tedy zklamání, jako věrný náhled do čarokrásné přírody s její specifickou mytologií a životním řádem ale velmi příjemné a autentické dílo... 70% ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Neodporúčam pozerať milovníkom psov, vĺkov, ochrancov zvierat, chovateľom koní, malým deťom, precitliveným ženám a predsedom JRD. Mňa osobne by na tej stepi, kde nieje nič len ty, kôň, ovca a vlk asi tak po troch týždňoch instantne kleplo, a to nie z vlkov ale z tej zimy. Annaaud ale ukázal, ako sa dá natočiť dokumentárny film pútavou formou a spravil z neho hraný film. Dozviete sa čo žerú mláďatá, prečo lovia tak ako lovia, koľko dokáže bežať v tempe. Potom sú tam krááááásne zábery na vlkov, ich oči, srsť a celkovú majestátnosť, ktorú kameraman úžasne vystihol. A potom sú tam aj iné scény, pri ktorých sa vám natisne slzička do oka a máte chuť tých šikmookých mongoloidných bastardov postrieľať rotačníkom, aby sa ešte aj v ďalšom živote narodili ako potraty. Ale príroda je už taká, človek tiež a tento film ukazuje, že rovnováha je nemožná. 4 z 5 ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Neviem, či naozaj dokáže vlk spáchať samovraždu, ale viem, že sú to nadmieru inteligentné zvieratá, ktoré majú vo svojej svorke prísnu hierarchiu a ich život prebieha v určitých chvíľach veľmi organizovane. Milujem tieto úžasné zvieratá a považujem za jeden z najvačších hriechov ľudstva, že ich tak prenasledujú a toľko ich vyhubili. Pár krát som mala slzy v očiach nad osudom, ktorý čínsky komunisti vlkom nachystali. Myslím, že by planéte určite prospelo, keby bolo na svete menej takýchto vrahov a oveľa viac vlkov. Zvieratá aspoň zabíjajú len toľko koristi, aby prežili, na rozdiel od človeka, ktorý sa v zabíjaní vyžíva. Najhoršie scény sa týkali vodcu svorky a zabíjania vĺčat. Niektoré boli očividne robené počítačom, ale o to viac si vážim tvorcov, ktorí dúfam neobetovali žiadne životy zvierat. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinový díl Cestománie z Vnitřního Mongolska aneb boj vlčí smečky proti komunistickému režimu.Dvě hvězdičky jsem udělil za záběry fauny a flóry,film byl pro mě jinak příliš dlouhý a nezáživný,při dvou scénách mi došlo,že je určen buď divákovi,který netuší,jak to vypadá mimo město,nebo divákovi méně inteligentnímu,jinak si nedovedu vysvětlit,proč učí hlavní hrdina vlka plavat,když i králík nebo morče plavou zcela bez přípravy a proč se domnívá,že se jediný samec vlka postará o obnovení vlčí populace ve stepi,kde nezbyla jediná samice. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (12)

  • Prvé zábery vznikli v júli 2012. (classic)
  • Přípravy včetně výběru lokací a náročného tréninku vlků trvaly tři roky. (ČSFD)
  • Filmári mali najnáročnejšiu scénu v tretine filmu, kedy svorka vlkov naháňa stádo koní. Obe skupiny zvierat od seba oddeľoval plot, ktorý bol v postprodukčných prácach digitálne odstránený. (classic)

Reklama

Reklama