Reklama

Reklama

Pozůstalí

(seriál)
  • USA The Leftovers
Trailer 2
Drama / Fantasy / Mysteriózní
USA, (2014–2017), 26 h 58 min (Minutáž: 51–73 min)

Předloha:

Patrick Somerville (kniha)

Hudba:

Max Richter

Hrají:

Justin Theroux, Amy Brenneman, Ann Dowd, Christopher Eccleston, Michael Gaston, Natalie Gold, Marceline Hugot, Emily Meade, Liv Tyler, Max Carver (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Když dvě procenta lidské populace náhle beze stopy zmizí, svět se usilovně snaží pochopit, co se stalo. Děj nového dramatického seriálu HBO z dílny Damona Lindelofa a Toma Perrotty se odehrává o tři roky později a vypráví příběh těch, kteří zůstali. Adaptace Perrottova bestselerového románu přináší originální pohled na fenomén biblického Nanebevzetí - není totiž zcela jasné, zda šlo skutečně o něj. Seriál se odehrává na malém newyorském předměstí a sleduje postavu Kevina Garveye (Justin Theroux), náčelníka policie a dvojnásobného otce, který se snaží udržet zbytky zdravého rozumu ve světě, v němž tento pojem dávno ztratil význam.

Dramatický seriál z produkce HBO od Damona Lindelofa (držitel ceny Emmy® za seriálový hit Ztraceni), natočený na motivy bestsellerového románu Toma Perrotty (spolutvůrce a výkonný producent), se soustřeďuje na obyvatele malého města, jejichž předsudky jsou rozmetány následkem globální události zvané Nanebevzetí, při níž dvě procenta světové populace zmizela beze stopy, zatímco ostatní zůstali. Ve druhé řadě, která se odehrává čtyři roky po osudném Nanebevzetí a rok po událostech zachycených v první sérii, se nyní již bývalý náčelník policie Kevin Garvey a jeho nově vzniklá rodina - dcera Jill, přítelkyně Nora Durstová (která při Nanebevzetí přišla o manžela i děti) a nemluvně Lily (jež bylo na konci předchozí řady odloženo před Kevinovým prahem) - stěhují z hořících trosek Mapletonu ve státě New York a zapouštějí kořeny v Jardenu v Texasu, desetitisícovém městečku, kterému se přezdívá Zázrak. Je to totiž jediné město na území Spojených států, ze kterého nikdo nezmizel. Kevin se zde spřátelí s afroamerickou rodinou Murphyových a doufá, že v tomto moderním ráji konečně najde klid a úlevu. Jenže i tady nakonec svádí boj s novými démony (a duchem Patti Levinové), neboť bolestně blízko jeho nového domova dojde k tragické události, jež nápadně připomíná Nanebevzetí. V New Yorku mezitím Kevinova bývalá manželka opouští Provinilý zbytek - ty tiché, bíle oděné nihilisty, kteří kouří jednu cigaretu za druhou - a přesvědčí svého syna Toma (bývalého chráněnce zesnulého léčitele Holyho Waynea), aby jí pomohl členy společenství zachránit a změnit k lepšímu, sem tam i k horšímu. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

DarkKnight

DarkKnight (hodnocení, recenze)

Eržik

(Období: červenec 2013 - září 2014) Tak číslo jedna je rozhodně Person of Interest, to nemělo ve finálových epizodách letos konkurenci i přes množství skvělých seriálů. Pak nastupují Peaky Blinders a The Walking Dead, potom je to už podobně. Špatný nebylo finále 24 hodin, předčilo ho ale komorní zakončení Raye Donovana a Farga nebo samozřejmě Newsroomu či Utopie. nesmím také opomenout finále True Detective, které bylo lepší, než jsem čekal a vlastně se nejspíše řadí mezi vrchní tři nejlepší.

Výsledek:

1) Person of Interest

2) Peaky Blinders

3) True Detective

4) The Leftovers

5) The Walking Dead

6) Ray Donovan

7) Fargo

8) The Newsroom

9) Utopia

10) 24: Live Another Day

na příspěvěk reagoval Eržik

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

Pro mě také šlo o jedno z nej finále roku. Co takhle si udělat malou ankentku zdejších fandů? Prvních pět míst proběhnuvších sérií. Sám jsem totiž určitě na některé zapomněl i přesto, že byli epické...

1. Vikings

2. Agents of shield

3. Banshee

4. The Leftovers

5. House of Cards

6. Orange is the new Black

7. True Detective

8. Penny Dreadful

9. Fargo

10. Homeland

Hmm, tak je jich více než dost a pořadí bych asi mohl i trochu popřeházet. A hlavně tam není Breaking Bad, které celkově vyvrcholilo jako jeden z nejlepších ukončených seriálů, který jsem kdy viděl. A jistě jsem na nějaké zapomněl. Jako The 100 nebo Orphan black, Masters of sex, Arrow...

na příspěvěk reagoval DarkKnight

DarkKnight

DarkKnight (hodnocení, recenze)

S každou epizodou se seriál zlepšoval, až dospěl k neuvěřitelně skvělému finále. Pokud si tuhle laťku Pozůstalí udrží, tak se je, na co těšit. Jinak se mi to zdá asi jako jedno ze tří nejlepších finále série tento rok (a že byla konkurence opravdu velká).

hroubek

hroubek (hodnocení, recenze)

Seriál mě lákal svojí myšlenkou. Pak jsem si přečetl pár recenzí, které byly tak napůl. Jedni to vychvalovali a druhý to strhávaly. Pak jsem si přečetl jeden článek a začal koukat. A před pár minutý jsem podruhé dokoukal finále a jsem z toho hodně emočně rozhozený. Další důkaz toho, že HBO moc dobře ví co dělá. Celá epizoda je pomalejší, ale závěr je jednoznačně jeden z nejlepších jaký jsem tento rok viděl.  A k tomu ta hudba a ty reálné emoce. Fakt moc povedený seriál, u které ho musím ocenit, že si jede svojí i na úkor divácké vděčnosti.

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

Opravdu jsem z toho stale trochu na vetvi... Videl jsem hodne epickych finale s necekanym twistem a podobne, ale tohle ve me za nechalo mnoho emoci, ktere jsou na pul skutecne, na pul fiktivni. Kdyz pomyslim SPOILER jak se Mapleton vzbouril a napadl vsechny GR... Naprosto to dovedu pochopit  a zaroven me to uplne desi.. Cely ten serial je pro mne o nevyrcenych myslenkach a pocitech o vine a vycitkach, o vlastnim zpytovani, potlacenem vzteku a zoufalstvi... A v kazdem momente je mozne, ze se u nekoho ta hraz konecne prolomi... Kdyz se tak delo jedincum, tak to ostatni velice vydesilo, protoze se bali, ze se to stane i jim. Kazdy je na hrane, nekdo popira, nekdo se da ke GR, jini se obrati na Boha nebo samozvane spasitele, jini se proste zblazni... No a kvuli tomu, co udelali GR s temi figurinami se to protrhlo temer u vsech... Proste sila.

..Lucas..

..Lucas.. (hodnocení, recenze)

KevSpa

Má tam takovou zvláštní roli, ale zapadá mi tam. Je ale pravda, že tam toho moc nehraje, což je škoda, protože si myslím, že by mohla něco ukázat. No jinak doufám, že alespoň herci dostanou nějaký nominace na Glóby nebo Emmy :)

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Eržik

Masakr finále. Jak rozpačitě pro mě ten seriál začínal, o to epičtěji končil.

Jinak Liv Tyler tam hraje úplný kulový (a vyloženě mě irituje), ve srovnání s úžasným Justinem je to prostě o několik tříd níž. 

na příspěvěk reagoval ..Lucas..

microice

microice (hodnocení, recenze)

Wayne tedy splnil prani Kevina a vsechno dopadlo dobre. Co vic si prat krome dalsi serie.

na příspěvěk reagoval KevSpa

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

..Lucas..

Ano, herecké výkony jsou perfektní... Paradoxně nejméně je mi sympatická jediná větší hvězda z obsazení - Liv Tyler :-) Až mi přijde, že herce snad vybírali podle toho, kdo nejdéle trpěl depresí, protože na nich je ta mizérie vidět v každém záběru a z velké častí právě díky tomu má ten seriál takovou silnou atmosféru. A ano hudba a scény bez mluvení jsou úžasné. Například zvuk u toho když Nora přišla do kuchyně byl skutečně fyzicky bolestivý, což umocnilo mé spojení se s postavou... Ještě jsem nic takového nezažil...

na příspěvěk reagoval KevSpa

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

Finále SPOILER Paráda! Neskutečně povedený díl. Ještě jsem se nevzpamatoval a nesrovnal si to. Ale vím, že se mi to líbilo... Vlastně ani žádný spoiler nepíši, protože ještě nevím jak... Očekávaně šokující. Přesto překvapující. Ale hlavně to zpracování a ten emoční náboj...

na příspěvěk reagoval ..Lucas..

jsed

jsed (hodnocení, recenze)

V tom je ten rozdiel, ze pozostalým moze byt clovek aj bez viny... Ale v tomto prípade...

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

jsed

Já si myslím, že tak to mělo být přeloženo od začátku. Leftovers rozumím jako něco, co se už nevešlo, zbylo, bylo nechtěné..

jsed

jsed (hodnocení, recenze)

ASI SPOILER!!!!!! Po S01E09 si myslím, ze prelozený názov by mal byt skor Nechcení

na příspěvěk reagoval Eržik

..Lucas..

..Lucas.. (hodnocení, recenze)

Eržik

Je pravda, že tady si člověk nemůže bejt jistej co čekat, první díly jsou zvláštní, i když to celej seriál :D ale podle mě to prostě stojí za to :) a všichni herci jsou skvělí, Amy Brenneman i přesto, že téměř nemluví a Justin Theroux mě překvapil a pak Carrie Coon (Nora) a její první větší role a o Christopherovi Ecclestonovi nemluvě.

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

..Lucas..

Doufám, že to ocenění ještě přijde, přece jen je teď v kurzu mnoho (někdy i kvalitních) seriálů. Sám dávám tipy všem svým kamarádům a ti na ně většinou dají, ale často až mnohem později až se k tomu dostanou a pak zhlédnou celou sérii během dvou dnů :-) 

na příspěvěk reagoval ..Lucas..

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

Už už jsem si myslel, že tvůrci dělají krok zpět, ale tohle byl naopak mistrovský tah! Bravo. I přes vyobrazení rádoby idylky byla cítit atmosféra leftovers a nenápadně přicházející temný stín... Celkově bylo zajímavé sledovat postavy, které ještě měly docela jiné vlastnosti a emoce... Tenhle seriál mě skutečně dostává jako málo co...

na příspěvěk reagoval ..Lucas..

..Lucas..

..Lucas.. (hodnocení, recenze)

1x09 - prostě wow! Ta hudba, herci, příběh! A konečně flashback, na kterej jsem čekal. A to finále. Prostě úžasný. Těším se na finále.

JK77

JK77 (hodnocení, recenze)

sir-dave

len pekne zacni prve diely neboli moc zaujimave, a asisledovanost klesla ale od 5 dielu to zacia zapadat do seba a je to super a hlavne stale velmi nepredvidatelne

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

..Lucas..

Jo přesně. Mě se taky líbí tyhle scény. Dělají to dobře v tom, že něco jakoby lehce naznačují a já sám si tu otázku kladu, ale když bych si představil sám sebe skutečně v takové situaci, tak nemám na to se zeptat, ale tady to vždy nějaká postava udělá, řekne to na plnou hubu a pak to má atmosféru, že se dá krájet... V podstatě v každém díle je několik takových scén a v tomhle jich bylo obzvlášť hodně...

Související novinky

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

17.03.2022

Zatímco do premiéry seriálového Obi-Wana už fanoušci odpočítávají pouhé týdny, na filmové frontě Lucasfilm nadále podezřele mlčí. Loni byl akorát odložen Rogue Squadron režisérky Patty Jenkins, jak… (více)

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Poslední Mohykán míří do televize

Poslední Mohykán míří do televize

14.04.2019

Oceňovaný tvůrce Cary Joji Fukunaga se spojil s režisérkou a jednou z tvůrkyň Pozůstalých a Westworldu Nicole Kassellovou a společně nyní připravují televizní adaptaci knižního románu od Poslední… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama