Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (907)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Námet netradičný, z hľadiska vtipu to vyšlo ale tak pol na pol, niečo bolo až trápne, niečo úprimne rozosmialo. Karoline Herfurth je taká milá Nemka a je na pováženie, keď si človek uvedomí, že z germánskych herečiek je jedna z najkrajších. Áno, taký je stav v germánskych kmeňoch, ale ono to tá migrácia vyrieši. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Německý občan Hans Štetke si po projekci filmu nevybíravě stěžuje: Donna Wetter! Ich verstehe, že Spaß muss sein, ale tochle být zu viel. Na ja, das war ein Lustspiel! Groteskny pojety, abnormale Arschloch je ten resišer. Ja trpěla, ja skuchrala, ja nenafidela cely svet jako za druchy svetofi falka. Gott sei Dank, že se tocho Himmler nedozšil. To by se dyfil, kdo chral chlafny roli. Žadny hubsch Arijec, aber Pelem Sahib, co fipadal, jak když kybl tžernycho kafi fipil. Nein, nein, ja huplne šok utrpela. Das ist schrecklich! Klidne bych i Falco brala, aby byl pžijat za Deutsche obžan in memoriam, než toto. No, a já se k Hansovi připojuji. Ty pičo, to radši opíchám Merkelovou, než tohle vidět podruhé. Ten film chce být sexy, cool, vtipný, ale má tak maximálně vtipy pro děti předškolního věku. Nikdo nehrál normálně. Buď přehrávali, nebo nehráli. Problémová mládež není osobitá, učitelský sbor je banda stupidních kravek, co by možná složila zkoušku z kuřby v německém fekál péčku a nevyrostlý německý sekáč Elyas M´Barek je jak Sagvan Tofi, stejně i tak hraje. Samozřejmě nenapíši nic nového, že se film zřetelně inspiroval americkými Nebezpečnými myšlenkami. Změna charakteru maníka, co má zprvu všechno na háku, v zamilovaného a citlivého blba, co chce dál na škole učit, je fakt gut. Chybu nemělo, jak mu ředitelka vystavila patřičný doklad o vzdělání. Jo, obojí bylo hodně uvěřitelný. Filmem v jednom kuse hrály nějaké songy. Ani na Vlachovce nehráli tolik písniček, co tady stihli za jeden film. Tahle blbost nejapná má ke dvěma hodinám. Ty vole, mě náckové polejvali jak Hašlera na mrazu. Taky jsem měl chuť řvát. Ale aby to skončilo. Nakonec to odneslo jen moje IQ. Zjistil jsem, že po zhlédnutí tohoto filmu, mně byla vygumována jedna cifra. Nyní mám IQ 40. Danke! Jakýpak Danke! Fakjů, oligofreniku Boro Dagtekine! 0% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

O natáčení tohoto filmu jsem věděl snad od jeho první klapky, díky facebookové stránce mé herecké oblíbenkyně Karoline Herfurth, která o něm loni postovala ostošest. Byl jsem tehdy smířený s tím, že se tento film stejně do české distribuce nedostane, jsem tedy příjemně překvapený, že jsem se mýlil. Z rozhodnutí českého distributora uvést film do kin pouze v českém dabingu jsem ovšem strašně zklamaný - na film jsem vyrazil pouze kvůli herecké přítomnosti zmíněné oblíbené německé zrzky, a tak jsem byl připraven o její hlas. Nutno ovšem dodat, že dabing je překvapivě velice kvalitní, což je společně s faktem, že většině Čechů je zvuk mluvené němčiny protivný (o neochotě číst titulky u komedií nemluvě), pravděpodobně dostatečné opodstatnění pro neexistenci verze s titulky, ale stejně... fakjů, CinemArte. Za sebe musím říct, že jsem moc neměl představu, co vlastně od tohoto filmu čekal, kromě pokoukání na Karoline Herfurth v roztomilých brýlích, byl jsem proto velice příjemně překvapen, že je to nečekaně vtipný a dobrý film, který si kromě vydatné nálože vtipu stihne vzít na paškál i řadu nešvarů v současném školství. Ačkoli komedie ze školního prostředí obecně nesnáším, zde jsem neměl problém užít si dvouhodinový děj - jehož zápletka je sice těžce uvěřitelná, ale o to víc divácky vděčná (jako ostatně všechny filmy ze školního prostředí - asi proto mi tak tenhle typ filmů jinak leze krkem). Obsazení hlavních postav je výborné - Elyas M'Barek je rozený sympaťák a Karoline Herfurth se mi snad v žádné předchozí své roli nelíbila víc. Poté, co se ve filmu vysvětlí i původ toho, kde se vzalo to "Fack ju Göhte", jsem dokonce i ten šílený titul vzal na milost, a shledal ho vlastně velice zábavnou slovní hříčkou (s níž se podle mě mimochodem český překladatel vyrovnal se ctí). Filmu by jistě šlo vyčítat jistý výskyt žánrových klišé či občasné překročení, řekněme, dobrého vkusu, ale v porovnání s hollywoodskou teenagerskou produkcí mi stále přijde, že tenhle film je dost jinde - a že je z něj cítit jakási německá preciznost a perfekcionismus (což současně filmu nebrání v tom, aby během závěrečných titulků neukázal řadu nepovedených záběrů). Za mě osobně spokojenost a 4 hvězdy - celý sál se prohýbal smíchy skoro po celou projekci, mě samotného nevyjímaje. Nezbývá než doufat, že se k nám do budoucna bude dostávat více podobně vydařených evropských filmů, které představují příjemné oživení v záplavě unylé americké mainstreamové produkce. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Krásně nekorektní, a tak si lze jen stýskat, že se na konci konalo urovnávání, zbytečné, trapné a pitomé. JInak hudebně, dialogově, střihově a nápadově óká. Pochvalme (zcela výjimečně) i LS production, který tomuhle filmu dal do vínku velice dobrý český dabing. To snad není možný, že jsem tohle vůbec napsal. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Občas aj Hitlerové deti niečo dobre natočia. Fakjú pán profesor je niečo ako Škola Ro(c)ku, len trošku v drsnejšom prevedení. Príbehom moc nezaboduje, takže Pán profesor vsádza radšej na hlášky a chlast. Za to pani profesorka (Karoline!) zaujme aj bez hlášiek. V celku sympatická a zábavna komédia, ktorá svižne odsypa a občas pripomenie, prečo nám v škole bolo tak dobre. 85% - 4* ()

Galerie (52)

Zajímavosti (23)

  • V interiéru školy bylo možné vidět na stěně napsanou zkratku ACAB. Ta znamená "All Cops Are Bastards" ("všichni poldové jsou parchanti"), při kontaktu s policií je však vysvětlována jako "Always Carry a Bible" ("vždy noste bibli") nebo "All Colours Are Beautiful" ("všechny barvy jsou krásné"). (Jirka_Šč)
  • Elyas M'Barek (Zeki) dostal měsíc před natáčením snímku osobního trenéra, aby spolu zapracovali na hrudi. Herec musel přibrat 8 kg. (Terva)

Reklama

Reklama