Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (Cinemart)

(více)

Zajímavosti (23)

  • Když Lisa Schnabelstedtová (Karoline Herfurth) přijde poprvé vyučovat do 10. B., mají Chantal (Jella Haase) a Zeynep (Gizem Emre) spojené lavice, na dalším záběru jsou ale oddělené, a poté zase spojené. Tato situace se několikrát opakuje. (Ostrovan211)
  • Do scény, kdy spolu telefonují Zeki (Elyas M'Barek) a Charlie (Jana Pallaske), se vloudila chyba. Na obrazovce Charlieina telefonu je totiž viditelná číselná klávesnice pro vytáčení telefonního čísla při hovoru, ta ovšem po zahájení hovoru správně mizí. (hansel97)
  • Když Zeki (Elyas M'Barek) shání na škole práci jako školník, jde na pohovor s ředitelkou školy. Jedná se ovšem o chybu, protože v Německu ředitelé nepřijímají nové zaměstnance, o tom rozhodují vyšší autority daného města. (hansel97)
  • Zeki (Elyas M'Barek) hledá zakopané peníze podle signálu, který vysílá GPS navigace schovaná spolu s nimi, signál GPS však není schopen se šířit pod zemí. Žádný signál tedy správně chytit neměl. (hansel97)
  • Když Zeki (Elyas M'Barek) poprvé vejde do třídy 10 B, je tabule zavřená, avšak v dalším záběru je otevřená a je na ní sprostý obrázek. (LERw!g)
  • Spoiler: Lisi (Karoline Herfurth) zjistila, že Zeki (Elyas M'Barek) není skutečným učitelem a svůj vysokoškolský diplom zfalšoval tak, že si našla jeho složku v kanceláři ředitelky školy. V Německu by ovšem takovouto složku obsahující diplom musela hledat na ministerstvu školství. (hansel97)
  • Keď Zeki Müller (Elyas M'Barek) v závere volá s prostitútkou, tak na mobile spoločníčky jasne vidieť, že nikam nevolá. (domco10)
  • Keď príde sociálna pracovníčka na návštevu, Zeki Müller (Elyas M'Barek) nalieva vaječný likér. Počas rôznych pohľadov kamery je viečko raz uzatvorené a raz len tak položené na fľaši. (domco10)

Reklama

Reklama