Reklama

Reklama

Den, kdy zastřelili Kennedyho

(TV film)
  • Česko Kennedy: Vražda (více)
USA / Velká Británie, 2013, 54 min

Režie:

Leslie Woodhead

Hudba:

Nainita Desai

Hrají:

John F. Kennedy (a.z.), Jacqueline Kennedy (a.z.), Lee Harvey Oswald (a.z.)

Obsahy(1)

Tento mimořádný pořad natočený v Dallasu a Washingtonu D.C. pojednává o atentátu na Johna F. Kennedyho. Přináší exkluzivní, dosud neodvysílané rozhovory a působivé archivní záběry, jež postaví tragické události tohoto osudného dne v roce 1963 do nového světla. Poslední hodiny vedoucí k jeho předčasné smrti nám přiblíží lidé, kteří byli u toho: od novináře, který s Kennedyovými strávil celý den, až po zdravotní sestru, která v nemocnici zjišťovala, zda prezident jeví známky života. (Viasat)

(více)

Recenze (17)

classic 

všechny recenze uživatele

Amerického prezidenta - Johna Fitzgeralda Kennedyho mali v ZUBOCH - viaceré skupiny - už dlho, potrebovali sa ho zbaviť z viacerých dôvodov, preto ho zastrelili ako „prašivého psa” s tým, že potrebovali „obetného baránka” - Lee Harveyho Oswalda. Niečo som už o tomto prečítal, videl, a neverím, že to bol Oswald ! Už samotný - nastupujúci Lyndon Johnson - o tomto všetkom vedel... A ani nečakám, že v RTVS - sa vôbec niekedy dozviem pravdu ! ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nic objevného, jen stručný popis události (osvěžující jsou pouze některé nově zveřejněné záběry a fotky). Mnohem zajímavější by byly souvislosti, které mohly k oné tragédii vést (komu vadil, s kým byl ve sporu, vztahy uvnitř administrativy, mezinárodní situace). Jinak řečeno, stačí si přečíst jeden či dva novinové články a nemusíte na tohle koukat. 3/10! ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Tento dokument natočený k 50. výročí atentátu na J. F. K. nepřináší vůbec žádné nové informace. V podstatě kopíruje tento dokument J.F.K. - Dallaský atentát (2009). Dokument přináší autentické dobové záběry posledních minut života J. K. F. a následně události minutu po minutě po spáchání atentátu v Dallasu 22.11.1963. Dokument je sestřihem odvysílaných reportáží v televizi většinou v přímém přenosu v tento den. Navíc od dokumentu z roku 2009 přináší novodobé rozhovory se svědky této události. Z tohoto pohledu dobré. Velkou nevýhodou je, že jde o dokument z letošního roku, OPĚT NEPŘINÁŠÍ novodobé a nově zveřejněné informace. Bez ohledu na různé konspirační teorie neuvádí skutečná fakta, např. to, že dle výpovědí vedoucích knižního velkoobchodu se údajný atentátník L. H. Oswald nacházel bezprostředně po atentátu v jídelně ve 4. patře u okna s plechovkou pití v ruce. Tyto výpovědi dokonce v dokumentu zazněly. Proběhla i rekonstrukce na místě, která neprokázala, že by L. H. Osvald střílel, potom seběhl o 2 patra níže, zde si z nápojového automatu na mince vzal zřejmě plechovku coly a poté se v klidu díval z okna, co se děje venku na ulici, to vše za 30 vteřin od prvního výstřelu. Dokument diváka OPĚT SMĚŘUJE jednoznačně k tomu, že jediným atentátníkem byl Lee Harvey Oswald. Je to jasný doklad toho, že atentát na J. F. K. byl plánovaný z nejvyšších míst a bezprostředně po atentátu se hned začala skutečná pravda zastírat, aby se veřejnost nebouřila a nepídila po informacích, tak byl rychle nalezen údajný střelec. A taková je bohužel oficiální verze dodnes. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I have promises to keep, but no miles to go before I sleep.. Emočně zabarvená rekonstrukce onoho dne, kdy skončil čas nevinnosti. Occamovou břitvou jsou odříznuty konspirační teorie a servíruje se spousta autentických záběrů a svědectví. Zajímavé informace podává bodyguard paní prezidentové, především tu o volbě limuzíny bez střechy, aby Jackie bližším kontaktem s publikem získala v Texasu nepříliš populárnímu vůdci nějaké politické body. Kdo čeká, že uslyší, jak Lyndon Johnson při improvizované přísaze říká Karlovo: „Tohle jsem opravdu nečekal.“, musí jinam.. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Viděno dne 22.11.2013, k připomenutí 50. výročí této nešťastné události, kdy byl prezident Kennedy zabit při návštěvě Dallasu. Dokument zachycující téměř minutu po minutě poslední okamžiky života prezidenta Kennedyho i výpovědi očitých svědků od přihlížejících, až po ochranku a "vraha Lee Harveye Oswalda". ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama