Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin (Mateo Chiarino) se po letech vrací do rodného města, ale zjišťuje, že nemá kde bydlet, a tak se nakonec musí uchýlit kamsi do lesa a snaží se sehnat peníze vykonáváním pomocných prací. Jednoho dne se takto dostane k Eugeniovi (Manuel Vignau), který mu nabídne práci na opravách domu svých příbuzných. Oba zjišťují, že se znají již z dětství. Jejich společně trávené chvíle se začínají odrážet ve stále rostoucí vzájemné náklonnosti. (Stanislaus)

(více)

Recenze (18)

bllm 

všechny recenze uživatele

V podstatě jenoduchej film o dvou postavách odehrávající se v domě a jeho blízkém okolí, málomluvnej, plynoucí v pomalém tempu, krásná i když poskromnu použitá hudba, moc dobré herecký výkony, mezi oběma muži to skvěle funguje a na to, že tam k žádné erotice nedojde, se autorům podařilo vytvořit docela dusno. Mě to rozhodně nenudilo. Hezkej příběh, zajímavě a dobře natočenej, k dokonalosti mu ale trošku něco chybělo. Jeden u mých top5 gay filmů. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Vše zde už bylo napsáno a souhlasím se všemi, každý člověk je jiný, každý je originál a vnímá film jinak. Těžko se může ale film posunout dále, jak někdo tady chce, přeci Marco Berger je Marco Berger. A navíc upletl z hovínka bič, tím chci říct, že film vznikl za minimalistické úsporné náklady ... Protože jsem v ARG byl několikrát, přesně na mě dýchla atmosféra příměstského jihoamerického venkova. Ošuntělé zdi. Zavlhlá špína. Ušmudlanost starých věcí. Argentinci Manuelovi s ne úplně sportovní postavou a Uruguayci Mateovi s okousanými nehty jsem uvěřil téměř vše, právě proto, že nebyli dokonalí, tím nemyslím herecky ... ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Hawai svojím spracovaním skutočne v mnohom pripomína jeho predchodcu, teda film Plán B. Typický režisérsky rukopis Marca Bergera je výrazne citeľný aj v tomto filme. Neviem sa však popravde rozhodnúť, ktorý z týchto dvoch filmov sa mi páčil viac. Plán B ma oveľa viac oslovil príbehom a svojou osudovosťou. Tu je ten príbeh menej výrazný, ale zasa je tu menej pre mňa rušivých scén v spracovaní. V oboch je veľa krásnych momentov, ktoré nie sú častokrát čitateľné v danom momente, ale až neskôr v priebehu filmu alebo vám "docvaknú" až po jeho dopozeraní.... Hawaii teda nakoniec odo mňa dostane 4* za tú vycibrenejšiu formálnu stránku. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hawaii je zvláštní snímek s osobitou atmosférou a bez většího obsahu slovních projevů:) Účinkují v něm borec, který mi po celou dobu sledování připomínal mužskou verzi Alison Lohman a týpek s brýlkama, kterému chyběla už jen jizva na čele:) Hawaii je nostalgická, mlčenlivá, zajímavá, artová s příjemným hudebním podkresem. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý film, který nám přináší pohled na dva příjemné chlapíky, kteří po sobě navzájem touží a neví, zda to ten druhý cítí stejně. Vzájemné oťukávání je místy skoro až komické a působí velmi realisticky. Homosexuální postavy jsou zde vyjádřeny jako normální lidé s jinou orientací a ne jako vykroucené zženštilé cosi. Velmi příjemný a oddychový film. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama