Reklama

Reklama

Ich ríša. Jeho kráľovstvo. Veľkolepé prerozprávanie Nového zákona sleduje putovanie Božieho syna Ježiša Krista a jeho učeníkov, od panenského počatia panny Márie, Ježišových prvých zázrakov a získavania tisícky nasledovníkov, až po Spasiteľovo ukrižovanie, zmŕtvychvstanie a založenie kresťanskej cirkvi Pavlom z Tarsu... Celovečerný film Son of God (2014) vznikol s použitím materiálu nakrúteného pre vysoko oceňovaný desaťdielny televízny seriál The Bible (2013), desaťhodinový hraný dokument o stvorení sveta podľa biblických príbehov zo Starého a Nového zákona, ktorý pre History Channel režírovali Christopher Spencer, Crispin Reece a Tony Mitchell. Biblické a historické postavy v oboch dielach stvárnili rovnakí herci, pričom v postave Krista vyniká sugestívny a charizmatický portugalský herec Diogo Morgado. (TV JOJ)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (42)

corpsy 

všechny recenze uživatele

TV spracovanie života Ježiša Krista zo seriálu BIBLIA, ktoré bolo pre kiná ( a kvôli peniažkom ) zostrihané do celovečernej podoby. S nejakým tým občas iným prepisom scén a situácií, čo nie je až taký problém. Ide o to, že je to väčšinou patetické a pre ateistov zase len dôvod neveriť, pretože ide len o riekanku v obrazoch. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pri toľkej kritike a nádielke "odpadov" v hodnoteniach som čakal nejaký obrovský prepadák bez zmyslu. Chápem, že nejakým ateistom sa tento film páčiť nebude - len potom nechápem načo ho vôbec pozerajú. Mne sa rozhodne páčil a mal úžasnú biblickú atmosféru, ktorú ešte viac vyzdvihli skvelé kulisy a kostýmy. Samozrejme, bolo to celé akoby z rýchlika a všetko príliš zjednodušené, ale spraviť film o Ježišovi do rozmedzia necelých 140 minút, to inak asi ani nešlo. Takže tam bolo vystihnuté práve to najpodstatnejšie, hoci to často pôsobilo až príliš povrchne. Treba brať ale do úvahy aj to, že film vznikol na základe 10-dielnej TV minisérie The Bible, kde bolo k dispozícii 440 minút, čiže 3-násobne viac priestoru. Celkový dojem je u mňa nadpriemerný, najmä vďaka vizuálnej kvalite a ďalším už spomenutým veciam. No a ten svoj "odpad" ste si mohli nechať pre kadejaké absurdné filmy (a že ich je v poslednej dobe dosť), a nie si tu kompenzovať na príjemnom a zaujímavom biblickom filme. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale co kurva blbnete? Vždyť je to boží!!! Nebo tak dobře není, ale to je fuck. Místy mě ta demagogie i docela bavila. Nicméně musím konstatovat, že na to aby tvůrci natočili přesvědčivější otrocky pojatý biblický příběh, tak by k tomu potřebovali lepší a přesvědčivější fanatický služebníky boží (rozuměj herce) než tu bandu žebráckých ochotníků kterou pravděpodobně schrastili před nejbližším pracákem...Prej, že Gibson se může z umučením krista zahrabat...Tak to mě teda upřímně pobavilo. Fakt že jo.20% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl seriálovou Bibli, tak je pro něj tenhle film zcela zbytečným, protože to je pouze sestříhaná verze několika dílů. Ježíšův příběh jede po zaběhnutých kolejích přesně podle církevních not, jakákoliv odchylka je nepřípustná. Asi nejznámější story je podaná nudně, je mizerně zahraná a není tu jediná scéna, která by nevěřící Tomáše donutila alespoň částečně zapochybovat o svém ateistickém přesvědčení. Zůstává tak jenom povedený vizuál, který ovšem tu ubíjející agitku nemůže zachránit ani náhodou. 10% ()

erased 

všechny recenze uživatele

Se samotným biblickým námětem nemám sebemenší problém, ostatně nevidím důvod, proč se na film dívat, pokud bych měl, jenže sledování poutě Božího syna je jako film sám o sobě těžce nezvládnutý. Jeho drtivou většinu totiž tvoří zázračné epizody z Ježíšova putování, které děj z větší části prakticky vůbec neposouvají, ale hlavně vytváří dojem, že se celou hodinu a půl dívám jen na jeho dobrácký úsměv. Největším kladem jsou nakonec jen politické tahanice, kterých se titulní postava z větší části nijak neúčastní. Jenže i když kritiku přeháním, protože na výsledek se kupodivu dá dívat, kvůli tomu, že se autoři neobtěžovali do zfilmování důkladně známého jádra Nového zákona nacpat byť jen špetku invence, celé to působí jako plýtvání rozpočtem na remake křesťanských výchovných materiálů, kterých se v éteru jistě vyskytují mraky. A proto (a tedy i proto, že autoři natočili film čistě pro cílovku) jsem musel stále znovu bojovat s pocitem, že sleduju poblázněného kultistu. Nejhůř však Son of God dopadá hlavně ve srovnání s Aronofského starozákonním Noem, který dokázal, že to jde i jinak, chytřeji, a hlavně lépe. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Ide o prvý kresťanský film, ktorý vyšiel pod spoločnosťou 20th Century Fox. (westerns)
  • Film zo série The Bible (2013) zámerne neprebral scénu so Satanom (hral ho Mohamen Mehdi Ouazanni) kvôli tvrdeniam, že herec sa podobal na prezidenta Spojených štátov Baracka Obamu. (Arsenal83)
  • Prvý zázrak, ktorý Ježiš vykonal, bolo premenenie vody na víno na svadobnej hostine v Káne Galilejskej, no ten bol z filmu vynechaný. Rovnako tak vynechané bolo navrátenie zraku slepému. (Arsenal83)

Související novinky

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

27.11.2013

Můžete za tím vidět snahu tvůrců vytěžit ještě pár dolarů z už tak úspěšného projektu. Ale možná jde jen o to, aby bylo slovo Boží zprostředkováno dalším divákům. Ehm. Tak nebo tak, stanice History… (více)

Reklama

Reklama