Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 1

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (133)

readan 

všechny recenze uživatele

Bola som zvedavá ako bude vyzerať sfilmovaná verzia a prekvapilo ma, že film sa takmer presne drží knihy, čo ma veľmi potešilo. Bolo to pekne spracované, páčila sa mi aj pokojná hudba v pozadí, herci boli prirodzení a nenútene divákom priblížili túto skúsenosť. Skutočný príbeh, ktorý Colton zažil, ma naozaj zaujal (bez ohľadu na to, či je to pre všetkých uveriteľné). Odporúčam však najskôr si prečítať knihu, až potom pozrieť film.. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tento film je už oříšek sám o sobě, jenom proto, že se jeho hodnocení bude hodně odvíjet od toho, zda hodnotící jsou, nebo nejsou věřící. Jestli je příběh skutečností, nebo domněnkou, je celkem irelevantní. Z objektivního hlediska, bych řekla, že je to spíš takový pohádkový příběh o tom, zda věříme jeden druhému, zda za sebou rodina stojí ať se děje co se děje. Mě Heaven Is for Real nijak nepopudil. Pěkné, dojemné, romantické. O pravdivosti a víře bych ale nepojednávala. ()

Reklama

yakoob 

všechny recenze uživatele

Film je natočen na můj vkus velmi hezky (americky)...Kamera, nálada, situace, mi dávali pocit naděje...Co se týká obsahu, vnímám, že filmy s křesťanskou tématikou nejsou tak ani o tom přesvědčovat o křesťanské víře nevěřící, ale spíše o povzbuzení ostatních křesťanů...A tento film k nim také patří...Drama, které dává hodně otázek a málo odpovědí...V nebe věřím a věřím také v to, že někteří lidé měli tu možnost (stejně jako tento chlapec) zakusit něco, co mohu přijímat pouze vírou...Škoda, že takovou možnost nemá každý z nás...Možná trochu spoiler, ale silná scéna, kdy kluk říká mamince, že se v nebi potkal se svoji sestrou, která zemřela ještě před porodem, mi v mé situaci opravdu dává naději...A o tom nebe je: o naději a o víře... ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Jedna z věcí, co se mi na filmu líbila, byla taková příjemná, klidná atmosféra s ne moc známými herci, kteří perfektně zahráli své postavy. Zvlášť Colton byl zahraný vážně perfektně! Poklidná atmosféra je také to, co film zvedá, i když je místy celkem nudný. Film se film pomalu rozjíždí a celý plyne pomalinku, nikam nespěchá. I přesto, že vlastně tak dlouhý není. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Strašná škoda, že sa snažili vizualizovať aj to, čo malo ostať len v slovách malého chlapca. Kým sa nezačali maľovať anjeli v mrakoch. tak človek mohol fantazírovať pri tých rozpravách. No keď Vám predstavy nahradia na rýchlo vymodelovanou animáciu, tak to stratí to kúzlo. Tempo je pomalšie, ale kým nieste zaprisahaný ateista, je to fajn film. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Film zarobil 101 miliónov dolárov oproti rozpočtu 12 miliónov dolárov, čím sa stal v tom čase druhým najlepšie zarábajúcim kresťanským filmom všetkých čias za Umučením Krista (2004) a údaj platný ku 1.1.2024 je stále platný. (Arsenal83)
  • The Guardian nespochybnil film, ale vyjadril skepticizmus ohľadom zobrazenia príbehu vo filme. Červené značky, o ktorých Colton Burpo (Connor Corum) tvrdí, že mal Ježiš na rukách a nohách, sú dobre známe. Chlapec mohol ľahko uhádnuť, že jeho otec-kazateľ sa bude modliť, alebo mu to mohol povedať ošetrujúci personál. (Arsenal83)

Reklama

Reklama