Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 2

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (133)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Knihu znám a její příběh mě velmi oslovil. Ovšem, to samé nemohu říct o filmovém zpracování. Nemám rád tento americký cool styl církve a u scén v kostele jsem pochyboval o tom, zda to tvůrci myslí úplně vážně. Celkově je tento film prostě hrozně nechutně americký. Což souvisí i s tím, že se svou plytkost snaží zkarývat citovým vydíraním a barevným vizuálem. Když si to ale rozebereme, poznáme jak na spousta věcí hledí hrozně naivně. Už jenom ta představa nebe, která je jak z animované pohádky. Dále stojí za to se podrobněji pozastavit nad zmateným střihem. Jedna z nejdůležitějších chvil celého příběhu je třeba poskládaná takhle: Rodinna je na výletě, děti si pohladit hada STŘIH dětí zvrací v hotelu STŘIH Coltonovi je blbě STŘIH nemocnice. Pak maminka Coltona prosí přátelé, aby se za něho modlili. Za chvíli je scéna, kde se Colton probudí a chce si pohladit hada z výletu STŘIH Tak jsou zase u něho vtom jakémsi pralese, ale já jsem vůbec nevěděl, jestli je to flashback či co.A hlavně to Coltonovo onemocnění, tam prostě nemělo být odbito pár prostřihy. Vždyť to bylo duležité. Co nadělám. Dvě hvězdy především za kostru která zůstala z toho pravdivého příběhu. Jinak to je nepovedený film. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tento film bude pro ateisty bonbónek a pro věřící taky,ale v pozitivním smyslu slova.Jsem člověk,co se dokáže vcítí skoro do všech předem (podle většiny) nereálných a nepravděpodobných scénářů i událostí co se týče jak samotného života tak i ve světě filmu.Jak se říká není nic nemožné,proto předsudky typu-toto nejde,to je přece nemožný,to je ujetý,to se nikdy nestane atd,pro mě nejsou většinou odpověď.To vše jen předesílám,protože přesně takhle z mých zkušeností se chová drtivá většina lidí a tím pádem asi bude nahlížet i na tento odvážný snímek (a zatím tomu vcelku i odpovídá zdejší hodnocení).Teď zpět k snímku-Je to asi jasné už z popisu-malý chlapeček v těžké chvíli na operačním sále spatří nebe a boha.Ano je to odvážné už jen vzhledem k tomu,že přijetí publika bude hodně kontroverzní co tak tipuji.Já to prostě pojal tak,že tato představa co je vyobrazená ve filmu je představa režiséra a všech spoluautoru plus popisu skutečného chlapce,kterému se tento příběh opravdu udál v reálném světě a ano spoustu lidí právě na toto řekne-to je ale blbost(už vidím jak chodí po louce u duhy a s koníky a mezitím Ježíš...) nebo to je nereálné,ale už jen ta představa,že na to existuje nějaký určitý předem daný návod je trochu zvláštní.Dá se vůbec tento pohled na věc nějak zpochybňovat když pokud jde o nebe tak pokud vůbec kritici přijmou,že by to mohlo existovat tak kdo z nás ví jak by to opravdu mělo vypadat?Takže za mě nahlížím na tento snímek jako hezké pohlazení po duši (zase někdo zpochybní i duši :-) ) a dobrý film pro ty co ztrácejí jakoukoliv víru v život jako takový a odhodlání žít dál.Bonus je závěr filmu kde v se v titulcích dozvíme kde se film inspiroval co se reálného příběhu týče.Za mě 75 % a čtyři hvězdy. ()

Reklama

Scraffy 

všechny recenze uživatele

No a čo, že to je veľmi kresťanské. Však o to predsa ide, nie? Mne sa to náhodou celkom páčilo a úplnou náhodou sa mi do rúk dostala aj kniha, takže som to vedel porovnať. A čuduj sa svete, mne sa páčila aj kniha! A to nie som nejaký zarytý kresťan. Proste to má niečo do seba a ako čas plynie, tak sa z toho stáva niečo viac. No ale nechcem robiť spoilery a radšej si to pozrite. A samozrejme vám doporučujem aj knihu. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi trochu líto, že to není zpracované spíše více do hloubky - třeba sezbírané ty střípky do nějakého jednolitého vyprávění... že je tam namíchaná i situace např s financemi, která pro děj nebyla podstatná a neměla ani žádné rozuzlení... Ale jinak příjemné na zamyšlení a na shlédnutí. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Jsem nevěřícím a tahle křesťanská agitka (nechápejte mě špatně, nemyslím to netolerantně, jen popisuji své dojmy) byla tudíž hodně za čarou. Heaven is for Real je tak intenzivní motivačkou pro ty, kterým by snad slábla víra, že s emůže směle promítat v kostelech jako instruktážní film, proč věřit v Boha a já nejsem cílovou skupinou ani v nejmenším. Herecké výkony, samozřejmě, poctivé, Kinneara mám rád a hošík v hlavní dětské roli též působivý... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Film zarobil 101 miliónov dolárov oproti rozpočtu 12 miliónov dolárov, čím sa stal v tom čase druhým najlepšie zarábajúcim kresťanským filmom všetkých čias za Umučením Krista (2004) a údaj platný ku 1.1.2024 je stále platný. (Arsenal83)
  • The Guardian nespochybnil film, ale vyjadril skepticizmus ohľadom zobrazenia príbehu vo filme. Červené značky, o ktorých Colton Burpo (Connor Corum) tvrdí, že mal Ježiš na rukách a nohách, sú dobre známe. Chlapec mohol ľahko uhádnuť, že jeho otec-kazateľ sa bude modliť, alebo mu to mohol povedať ošetrujúci personál. (Arsenal83)

Reklama

Reklama