Reklama

Reklama

Aningaaq

(festivalový název)
  • USA Aningaaq
Celý film
Krátkometrážní / Drama
USA, 2013, 7 min

Obsahy(1)

Eskymácký rybář na odlehlém zamrzlém fjordu zachytí v bouři nouzové vysílání astronautky uvízlé ve vesmíru. Přes jazykovou bariéru se jim podaří krátký rozhovor, než se spojení znovu ztratí. Spinoff Gravity, kde je stejný rozhovor z pohledu druhé strany. (noby)

Videa (1)

Celý film

Recenze (90)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak to mě teda překvapilo. V kině, při projekci Gravitace, jsem si představovala, že se dr. Stone spojila z vesmíru s někým, kdo se zrovna nachází na své zahradě u rodinného domku, kolem pobíhá a štěká pes a ten anglicky nemluvící muž se zrovna snaží ukolébat své plačící dítě. V kině to byla pro mne opravdu silně pocitová scéna. Netušila jsem, že mluví s Eskymákem někde uprostřed sněhu a ledu. Hezky to na nás ... ušil Jonás. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Maly pridavok ku Gravity. Akonahle Aningaaq nastartoval vysielacku, hned som bol spat vo vesmire pri kozmonautke Ryan Stone. Este by som prijal taketo male spin-offy na dve sceny - na tu prvu, kde Houston stratil veskeru komunikaciu (a ich reakciu na to) a na scenu, kde Houston znova zachytil signal z cinskeho modulu. Samozrejme male cameo by tam mohol mat Ed Harris. :) Aningaaq je fajn kratas, rozsiruje svet Gravitacie, stal len 100 000 USD, natocil ho syn Alfonsa Cuarona a zaujimave je, ze studio Warner Bros ho planuje nasadit do sutaze o Oscary (v sekcii kratky film), a Gravity tiez tak (v sekcii dlhometrazny film). Takze rodinka Cuaronovcov moze nakoniec sutazit o dva kusky, ak sa prebojuju do uzsieho vyberu. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Spíš za tu propojenost, než za cokoliv jinýho. Gravity osobně chápu jako strašně těžké filozoficko-psychologické drama plné narážek na žití, jsoucno, jášství a jiných sci-fi legend typu 2001: Vesmírná odysea. A tak není divu, že propojitost s Gravitací u mě zabodovala. Gravitace samotná je plná otazníků. a Aningaaq v ní byl jedním z nich - jaký byl jeho osud? Jaký byl jeho život? Jaký byl jako člověk? A tenhle kraťas vysvětluje všechno, a co hůř, ještě i vysvětluje, jak to s Ryan Stone mohlo v klidu dopadnout. Uvědomnění si vlastního já a epizodičnosti vlastního života a jeho nutného konce, a k tomu připomenutí jeho začátku jako ve scéně, kdy se Sandra v Gravitaci svlíká z toho skafandru a leží tam jako embryo ve vzduchoprázdnu, a pak přijde tady Aningaaq a v sedmi minutách bez toho, že by prodal nějaké emoce, připomene začátek života, jeho konec, a všechno to mezitím. Myšlenkově je tak Aningaaq spíš jen doplněk k filmu, a sám o sobě neobstojí, nemá co nabídnout, ale dohromady s Gravitací funguje výtečně. ()

noby 

všechny recenze uživatele

Pěkně upečený doplněk Gravity, který mohl být lepší, kdyby se méně snažil být zajímavým doplňkem k velkému filmu a víc samostatným filmem. Kde v Gravity jsou obě strany rozhovoru dobře využity, v Aningaaq jako by atmosféra prázdnoty pohltila všechno ostatní. A nemůžu se rozhodnout, zda by film bez znalosti Gravity fungoval hůř, nebo lépe. ()

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Jak filmu, tak i tomu to kraťasu od Jonáse Cuaróna dávám plný počet. Vůbec jsem nepochyboval, že tato scéna má širší rozměr. Respektive jsem si představoval, jak doktorka Ryan Stone mluví v pro sebe tak vyhrocené situaci s radioamatérem pojídajícím nudlovou polívku někde na pláži v jihovýchodní Asii. Jaké bylo ale překvapení, když na druhé straně vysílačky byl eskymák Aningaaq, který má svůj vlastní malý těžký svět. Pro mě samotného to dodalo filmu ještě větší hloubku. Prostě poslední kousek skládačky. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Společně s filmem Gravitace (2013) byl Aningaaq promítán na několika festivalech. Snímek je současně zařazen mezi bonusy na DVD a Blu-Ray filmu Gravitace (2013) (filmsim)

Související novinky

Cuarón mladší oživí Zorra

Cuarón mladší oživí Zorra

05.02.2016

Jonás Cuarón sepsal se svým otcem Gravitaci a režíroval spřízněný kraťas Aningaaq. Loni pak vyslal do kin svůj celovečerní debut Desierto, který se líbil minimálně produkčním společnostem Lantica… (více)

Reklama

Reklama