Reklama

Reklama

Bojovníci severu: Sága Vikingů

  • Švýcarsko Northmen: A Viking Saga (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když loď s Vikingy ztroskotá na nehostinném pobřeží Anglie, má posádka jen jednu šanci na přežití – probít se nepřátelským územím na sever země, kde mohou získat novou loď. Když ale zmasakrují karavanu vezoucí cenný náklad, stávají se lovnou zvěří... (Bohemia MP)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (104)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že jde o takovou pohádku, kdy se parta vikingů snaží dostat z bodu A do bodu B. Co oceňuji, tak je parta okolo hlavního mazlíka. Je to sympaťák a to se dá říct o všech. Navíc když už dochází k likvidaci jednotlivců tak je to chytře vyřešeno a ti kterým jsem alespoň já fandil vydrželi dlouho. Jen postava mnicha by určitě měla větší epičnost kdyby byla starší. Když se vrátím na začátek, tak zmíním i největší problém snímku. Tím, že jde opravdu tak trosku o pohádku, tak souboje jsou problém. Naprosto šílený střih a k tomu snaha neukázat vůbec nic co by mohlo doživotně ublížit někomu, kdo třeba ještě nikdy neviděl krev, sráží hodnocení dolů. Ale co naplat když pro Vikingy a podobný věci mám slabost. tak tu čtvrtou dám a k tomu 70 procent. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taka sympaticka rozpravka o skupinke nebojacnych vikingov, ktory stroskotaju na ostrove, kde unesu princeznu kvôli vykupnemu. Ale zly kral namiesto vykupneho na nich posle ultradrsnych zoldnierov, aby ich aj s princeznou zabili. A tak nasleduje nekompromisny hon s mnozstvom subojov. Najviac sa mi na filme pacilo, ze si boli tvorcovia vedomí svojich financnych moznosti a tak sa nesnazili natocit megalomanske bitky, ktore by vdaka nedostatku penazi vyzneli k smiechu. Ale skôr naopak. Väcsinu stopaze mala skupinka zlych zoldnierov nahana skupinku dobrych vikingov. A cele sa to odohrava v nadhernych lokaciach, ci uz na skalnatych utesoch, alebo v lesoch. Zaroven to je natocene pôsobivo v neustalych nadhernych kamerovych najazdoch skoro jak z Hobita. A tych par velkolepych trikovych scen, ktore boli nezbytné, dopadli tiez dobre. Za nedostatky by som oznacil zbytocny bleskovy strih pri bitkach, vdaka comu si ich nevychutnate do sytosti. Bitkam skodi aj absencia nejakej poriadnej brutality. Par zaberov na nejaku tu krv a odseknutu hlavu tam je, ale väcsina subojov konci finanalnym dorazenim supera nepochopitelne mimo zaber. Co je fakt velka skoda. Poslednym sklamanim je predstavitel hlavneho hrdinu, ktory je tak nevyrazny, ze ho poriadne nerespektuje nielen jeho druzina ale aj unesena princezna sa mu smeje. Aspon ze zaporaci prehravaju zabavne jak o zivot. Vysledok je slusny priemer na jedno pozretie, ktory pôsobi rozhodne lepsie ako vsetky tie videopokracovania Scorpion Kinga. 5/10. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niektorí režiséri si myslia, že ľahko zarobia na popularite severských bradáčov, takže môžu o nich natočiť čokoľvek. Vikingské klišé s veľmi monotónnym dejom a smiešnymi scénami, kedy hrdinovia prežívajú nemožné, aj pády z kilometrovej výšky. Bez peknej princeznej (Charlie Murphy) by sa to nedalo dopozerať do konca. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jakýsi pilotní díl nějakého praštěného středověko-akčního seriálu plného nesmyslů. Všichni mluví "severskou angličtinou", na pláži je ze záběrů vidět, že okolo je rovina, ale oni musí lézt po skále... a to je jen začátek, pak už je to jedna blbost za druhou. Docela škoda, ale co čekat od švýcarsko-němccko-jihoafrické koprodukce, která představuje příběh Vikignů na skotském pobřeží, kdy už fakt chybí jen Piktové jako další strana válečné vřavy, že? ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsou dva důvody, proč jsem se na film díval. První byla přítomnost frontmana skupiny Amon Amarth Johana Hegga, na kterého jsem byl zvědavý. Druhým důvodem bylo, že mám rád vikingy. Sice tady jsem moc nepočítal s tím, že by to s nimi mělo něco víc společného, ale tak zvědavost mi nedala. Film má velké plus v nádherných natáčecích lokacích (příroda ve filmu je moc krásná), stejně tak i hudba je hodně silnou stránkou a pěkně se poslouchá. Představitel Asbjörna mi moc sympatický nebyl (s těma jeho očima bych tipoval, že bude, co 5 minut brečet). Děj byl jednoduchý a vcelku poutavý, ale naneštěstí plný klišé a nelogičností. Boje byly přehledné a dobře zpracované, což je v tomhle případě asi nejdůležitější, protože boje jsou stěžejní stránkou filmu. Kdyby byly zprasené, tak by film ztratil na tom málu dobrých věcí, které může dát. Slabší průměr. 55% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Johan Hegg, který si zahrál jednu z hlavních postav, je zpěvák z deathmetalové kapely Amon Amarth, jež se zabývá vikingskou tématikou. (Corpsegrinder)
  • Když Kenu Dukenovi (Thorald) pro natáčení filmu připevnili umělé vlasy, dostal k nim sadu pěti přípravků na jejich údržbu. Po zjištění, kolik práce obnáší umýt si vlasy tak, aby vypadal jako nemytý viking, se rozhodl, že si po dobu natáčení filmu nebude vlasy mýt vůbec. (Terizek)
  • Natáčelo se v Jižní Africe a v Německu. (Terva)

Reklama

Reklama