Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerzy, spisovatel a alkoholik, se snaží pod vlivem lásky k ženě zotavit se ze závislosti. (kamals)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POKUD NĚKDO PIJE JAKO VY, NEMŮŽE ŽÍT DLOUHO A ŠŤASTNĚ.“ … ,,A JE MOŽNÉ ŽÍT DLOUHO A ŠŤASTNĚ BEZ PITÍ?…" /// Polskej HBO uvádí… tu o ĎÁBLOVI. Příběhy, zkazky, zážitky těch, jenž byly (několikrát) postaveni na nohy, který je naprosto neomylně dovedly zase zpátky. Pohled na lidský dno (trochu jinej, než ten francouzskej). Důvtipem a inteligencí proti alkoholismu – bezvýsledně. PRAVDA JE PITÍ… Alkoholikovi filozofie, psychedelická či trance hudba, delirium… A jaký z toho plyne ponaučení? Že alkohol… ,,tak jsem nakonec celou noc propil...“. Já ne. Nějak nemám chuť. (Dr.Skála by měl radost!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2000 napsal Jerzy Pilch, neznám. 2.) Napadlo mě, že bych nepil... 3.) Thx za titule ,,xLucky“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Po delší době velmi silný příspěvek k mému oblíbenému subžánru alko-dramatu. Wieckiewicz (polský Jeremy Renner) to jede ve velkým a roztříštěná dramaturgická struktura, kde je velmi nezřetelná návaznost, ta tomu sedí. Film, kde blije i kněz na přijímání. Alkohole 24h. P.S. Potřebovali bysme taky nějakého čekého Smarzowského. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Démon alkohol!! Film o alkoholu a delirium tremens. Alkoholismus se vyléčit nedá, člověk když to má v sobě, nenadělá nic. Dost syrovej snímek, který nevypraví jen příběh hlavní postavy - spisovatele Jiřího, ale vypovídá i o osudech lidí, kteří jsou zavřeni v léčebně a jejich zpovědi jsou někdy dost kruté. Pár scén je vyloženě humusáckých a nerad bych se někdy ocitl v podobných situacích. Výborná je kamera i hudební doprovod, který výborně podkresluje určité scény a záběry. Naturalistická sonda do duší alkoholiků. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediný a hlavný dôvod prečo hodnotím tento film ako slabší nadpriemer a dávam štyri hviezdy je ten, že dokáže navodiť zmes rôznorodých pocitov - prevažne nepríjemných samozrejme. No ale to ku alkoholu a silnej závislosti od neho určite patrí. Na film sa preto pozerá len veľmi ťažko, aj keď na druhú stranu celkom paradoxne dokáže miestami vyvolať úsmev na tvári. Často som nevedel, či sa smiať alebo skôr plakať. Niektoré situácie tých alkoholikov boli až tragikomické. Škoda, že dejová linka mi prišla pomerne chaotická a nedomyslená, chcelo to niečo priamočiarejšie a koordinovanejšie. Celá štruktúra obsahovej stránky sa mi zdala akási rozháraná a neusporiadaná. Rozhodne by som však tento snímok zaradil k netradičným, čo stoja za pozretie. 70/100 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

O žádný polský Requiem za sen pochopitelně nejde. Oba sice pojednávají o závislostech a oba mají potenciál být drtivým mementem, ale jen Aronofského majstrštyk tohoto cíle i dosáhl. A to ve stejné míře depresivní studií úpadku člověka, jako geniálním Mansellovým motivem. Ten vytvořil jakýsi pevný bod kterého se divák mohl zachytit a koneckonců jím zůstal i po všech těch letech, kdy část scén z filmu dávno vymizela z paměti. Wojciech Smarzowski na chronologickou naraci rezignoval a příběh roztříštil do chaoticky poskládaných scének, záblesků, zmatených vzpomínek a polozapomenutých prožitků. Tím sice působivě přiblížil život alkoholika, ale zároveň znemožnil divákovi aby se s ním ztotožnil. Vtahující schéma "krásní a šťastní lidé podléhají droze a ta jim dělá ze života peklo" vystřídalo odpuzující "podívejte se jak dopadnete když budete pít". Jerzy sympatický není, nebyl a nebude. Z pohledu kamery je jen opilcem a proto je lehké si od něho držet odstup. Silný a pocity přinášející motiv, ať už hudební a nebo jiný také chybí. Ta spousta drobných odporných momentů ho zkrátka nenahradila. Slabší čtyři hvězdičky. Přesto však čtyři, takže pokud by šlo o český film, tak by v naší produkci čněl nad ostatními jako titán nad trpaslíky. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je natočen na motivy stejnojmenné knihy Jerzyho Pilcha. (majky19)
  • Natáčení filmu probíhalo v Krakově, Brzesku a Nowym Sącze. (majky19)

Související novinky

Polsko opět otevírá bolestivou minulost

Polsko opět otevírá bolestivou minulost

07.12.2014

Wojciech Smarzowski patří v domácím Polsku mezi přední současné režiséry. Každý jeho počin je událost a výjimečný je i v tom, že jeho filmy jsou vysoce úspěšné jak u kritiků, tak u diváků – i přes… (více)

Reklama

Reklama