Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicátník Till Reiners (Axel Stein) vede klidný, nekomplikovaný a průměrný život. Pracuje jako pokladník v bance a jeho manželství s Miriam je šťastné, i když po všech těch letech společné harmonie pomalu vjíždí do vyjetých kolejí do stanice Nuda. Bod zlomu na sebe ale nenechá dlouho čekat. Vybočení z životní rutiny přichází v podobě maskovaného bankovního lupiče. Ten nejenže si na útěk z banky vybere Tillovo auto, ale navíc si jeho majitele přibalí do kufru jako rukojmí. A když si pak tento bandita na útěku sundá masku, zjistí Till, že se jedná o týpka jménem Nappo Navroki (Moritz Bleibtreu), který v jejich bance před časem marně žádal o půjčku. Když se Till oklepe z prvotního šoku, překvapivě si uvědomí, že mu není taková dávka dobrodružství úplně proti srsti. Dalo by se říct, že se skoro dobrovolně vydává se svým únoscem na další šílenou akci, kterou spojují slova jako Amsterdam, dluhopisy, mafiáni z východu a Kajmanské ostrovy. Tillovy finanční dovednosti se jeho únosci najednou docela hodí a z dosavadního rukojmího se pomalu, leč jistě začíná stávat komplic. Nastal čas, aby zahodil předsudky, slušné vychování a veškerou opatrnost a spolu s Nappem se vrhnul po hlavě do světa zločinu a zločinců. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (81)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Začal jsem film sledovat v jednom žlutém autobuse, ale udělalo se mi šoufl, tak jsem si řekl, že ho raději dokoukám doma, pokud vůbec. Nakonec ano a musím říct, že tohle rozhodně není jedna z lepších komedií německé provenience poslední doby. Je zde až moc nudných momentů a to finále je takové dost nablblé. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Dobrá ptákovina, kde se některé scény překvapivě povedly, ale jindy to zase skřípalo. Celkově takový průměr akorát na zabití času v busech SA, kde je součástí nabídky. 3* (Honza) Chtěla jsem dát odpad, ale koukám, že mě brácha už zase předběhl. Tenhle film jsem si pustila právě v autobuse SA, dala jsem mu skoro hodinu, a když jsem se této "komedii" ani jednou nesmála, musela jsem to vypnout. Ztráta času i při zabíjení času v buse... (Bára) ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je výborný! Němci občas umí překvapit a tenhle kidnap road trip mi sednul. Má to zajímavý příběh, kdy lupič přepadne banku a vezme si jako rukojmí pokladníka v bance, který dobrovolně lupiči pomáhá a zažijí spolu neuvěřitelné dobrodružství. Moritz Bleibtreu je v roli lupiče/únosce vynikající, tvrdý rocker, který se s nikým nesere a hláškuje jedna radost a Axel Stein je typický poseroutka, který se však z normálního spořádaného člověka během jednoho dne promění v nekontrolovatelné "zvíře" ? Hezky napsané postavy, skvělé hlášky, nechybí i narážka na Česko ( Měj úctu, Škodovku nekraď. Češi maj dobré kur*vy,ale auta jim stojí za prd!!). Za mě skvělá zábava balancující mezi 4 a 5 hvězdami. 85% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Axel Stein a Moritz Bleibtreu jsou docela zábavná dvojka, ale na můj vkus je film zbytečně dlouhej a chvílema jaksi ztrácí dech. A jak už bejvá zvykem, tak se zrovna moc nevydařil konec, kterej definitivně rozhodnul o tom, že film ode mě dostane "jenom" 3 hvězdy. Ale na komedii ze SRN je to docela slušnej počin. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Manželka, dítě, hypotéka a osamělý honitby u pornochatu udělaly uťáplýho týpka z kdejakýho rebela a tak když má Till možnost zavzpomínat prostřednictvím bankovního lupiče na telecí léta, skočí do toho rovnýma nohama. Samozřejmě po povinných rozpacích. Takže tématicky nic zvláštního a ničím objevné není ani zpracování. Ale když se člověk přenese přes úvodní půlhodinu, čeká ho naprosto pohodová komedie sršící dobrou náladou, disponující kvalitním obsazení, které je oslazeno výborným cameem Tila Schweigera a najde se tu i pár slušných nacionalistických hlášek týkajících se Škodovky a Holandska. Já jsem spokojený. 80% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Strip club v nizozemském Amsterdamu, do kterého hrdinové jedou, je ve skutečnosti německý podnik Pascha Nightclub v Cologne. (hansel97)

Reklama

Reklama