Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicátník Till Reiners (Axel Stein) vede klidný, nekomplikovaný a průměrný život. Pracuje jako pokladník v bance a jeho manželství s Miriam je šťastné, i když po všech těch letech společné harmonie pomalu vjíždí do vyjetých kolejí do stanice Nuda. Bod zlomu na sebe ale nenechá dlouho čekat. Vybočení z životní rutiny přichází v podobě maskovaného bankovního lupiče. Ten nejenže si na útěk z banky vybere Tillovo auto, ale navíc si jeho majitele přibalí do kufru jako rukojmí. A když si pak tento bandita na útěku sundá masku, zjistí Till, že se jedná o týpka jménem Nappo Navroki (Moritz Bleibtreu), který v jejich bance před časem marně žádal o půjčku. Když se Till oklepe z prvotního šoku, překvapivě si uvědomí, že mu není taková dávka dobrodružství úplně proti srsti. Dalo by se říct, že se skoro dobrovolně vydává se svým únoscem na další šílenou akci, kterou spojují slova jako Amsterdam, dluhopisy, mafiáni z východu a Kajmanské ostrovy. Tillovy finanční dovednosti se jeho únosci najednou docela hodí a z dosavadního rukojmího se pomalu, leč jistě začíná stávat komplic. Nastal čas, aby zahodil předsudky, slušné vychování a veškerou opatrnost a spolu s Nappem se vrhnul po hlavě do světa zločinu a zločinců. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (81)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Buddy movie v ktorej sa da dokopy nesuroda dvojka: bezstarostny lupic banky a jeho rukojemnik - pracovnik banky, ktory zije nudny rodinny zivot. Samozrejme ze sa od toho lupica nauci ako ma zit naplno a podobne kecy, ktore sme vo filmoch videli uz milionkrat a ovela zabavnejsie. Nezachranil to v mojich ociach ani môj oblubenec Moritz Bleibtreu. Je to proste nuda. 4/10. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

DEN BLBEC vstupuje do české distribuce téměř po roce a půl od své premiéry v domovském Německu (natáčelo se od dubna do začátku června 2013 v Severním Porýní-Vestfálsku a Amsterdamu) a po loňském úspěchu komedie FAKJŮ PANE UČITELI se jedná o další trefu do černého od CinemArtu (za oběma snímky stojí stejný producent Christian Becker - odtud větička na českém plakátu "Nová komedie od tvůrců filmu Fakjů pane učiteli"). Samotný námět originalitou nijak nehýří - filmů o uťáplých fotřících, kteří se utrhli ze řetězu, byly natočeny mraky; člověk se navíc při sledování nemůže ubránit dojmu, že je v Německu i po těch letech stále cítit dozvuk fenomenálního úspěchu komedie KLEPÁNÍ NA NEBESKOU BRÁNU z r. 1997, který by si rád kdekdo zopakoval (podobnost se snímkem DEN BLBEC je nepřehlédnutelná a v obou mj. hrál právě Moritz Bleibtreu), ale do stejné řeky vstoupit dvakrát nelze, jak známo. Za sebe jsem tak k filmu přistoupil prostě jako k odpočinkové komedii, která na prostoru necelých dvou hodin nabídne velice svižnou a příjemnou podívanou. Herci jsou skvělí (v malé roli se zde mimochodem objeví Til Schweiger, který se na filmu podílel i jako koproducent) a příval vtipů nikdy nekončí - ten film si dělá srandu ze všeho a ze všech (třeba z českých škodovek nebo samotného Amsterdamu, kde se odehrává velká část děje - "Holland ist Scheiße – wie Osten, nur im Westen". Když naběhnou závěrečné titulky, je člověku skoro líto, že je u konce ta pohodová atmosféra, kterou je celý film prodchnutý, a nejradši by na to šel znovu. Pokud se vám líbilo FAKJŮ, mělo by zafungovat i toto - za sebe doporučuji všemi deseti. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Filmu stačí obehraný model psanců: bankovní lupič a coby rukojmí bankovní úředník. První huláká, druhý kuňká, první je potetovaný silák, druhý ušlápnutý kravaťák. Nicméně postupně je sblíží nejen muzikantský vkus - ryčnou hudbu obstarali Kabáti z Kolína nad Rýnem, rocková kapela Cowboys on Dope. Zlosyn změkne, byrokrat přitvrdí a navzájem si dávají rady, jak na finance a na ženy.To je vše. Navíc předvídatelná přehlídka vesměs milých lidí svedených na scestí nedorozuměním drhne, než panák od přepážky na půjčky zpětně shrne svůj nanicovatý živůtek, v němž z trapné firemní oslavy spěchá za synkem, protože manželka právě rozjíždí vlastní kariéru.Na útěku se tempo zvedne a sem tam udeří žert jako dětská sedačka v autě desperádů či hlídací psi se jmény Hitler a Usáma. Ale výsledek se drží mantinelů krotce rodinné pololupičské polokomedie, jež potřebuje trochu moc náhod naráz, aby jízdu nastavila o další etapy. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

OK heist žánrovka, aké Hollywood kinoreleasuje mimo sezónu, v nemeckom podaní. Po pomalom a nesľubne opozeranom úvode sa to rozbehne a nadelí divákovi slušnú dávku zábavy. Ale pocit opozeranosti pretrvá až do konca. Fanúšikovstvo Moritza Bleibtraua môže zdvihnúť zážitok na 4 hviezdy. Hoci tu hrá pošuka. A na chvíľu sa, asi v najvtipnejšom momente filmu, zastaví aj kamoš Til Schweiger. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Měl jsem spolužáka, se kterým mohla být prdel jedině za předpokladu, že se zrušil. Za střízliva to byl nudnej suchoprd, ze kterýho abys páčil jedno slovo heverem. Neimponovalo mi to tehdy a neimponovalo mi to ani dnes. Je to slabost. Můžete se mi ji snažit prodat jako něco úžasně vtipnýho, ale na mě to nefunguje. Vidím jen ožralce, kterej nad sebou ztratil kontrolu a dělá kraviny. A je mi jedno, jak to s ním dopadne. Ten film mi byl jedno. Nebylo to dobrý. Pro mě ne. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Strip club v nizozemském Amsterdamu, do kterého hrdinové jedou, je ve skutečnosti německý podnik Pascha Nightclub v Cologne. (hansel97)

Reklama

Reklama