Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicátník Till Reiners (Axel Stein) vede klidný, nekomplikovaný a průměrný život. Pracuje jako pokladník v bance a jeho manželství s Miriam je šťastné, i když po všech těch letech společné harmonie pomalu vjíždí do vyjetých kolejí do stanice Nuda. Bod zlomu na sebe ale nenechá dlouho čekat. Vybočení z životní rutiny přichází v podobě maskovaného bankovního lupiče. Ten nejenže si na útěk z banky vybere Tillovo auto, ale navíc si jeho majitele přibalí do kufru jako rukojmí. A když si pak tento bandita na útěku sundá masku, zjistí Till, že se jedná o týpka jménem Nappo Navroki (Moritz Bleibtreu), který v jejich bance před časem marně žádal o půjčku. Když se Till oklepe z prvotního šoku, překvapivě si uvědomí, že mu není taková dávka dobrodružství úplně proti srsti. Dalo by se říct, že se skoro dobrovolně vydává se svým únoscem na další šílenou akci, kterou spojují slova jako Amsterdam, dluhopisy, mafiáni z východu a Kajmanské ostrovy. Tillovy finanční dovednosti se jeho únosci najednou docela hodí a z dosavadního rukojmího se pomalu, leč jistě začíná stávat komplic. Nastal čas, aby zahodil předsudky, slušné vychování a veškerou opatrnost a spolu s Nappem se vrhnul po hlavě do světa zločinu a zločinců. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (81)

freddy 

všechny recenze uživatele

Když člověk stagnuje a setrvává v každodenním stereotypu, ať už partnerském, pracovním, či v kombinaci obojího, stačí pak i jeden nepatrný impuls k tomu, aby si řekl, že nemá co ztratit a začne si užívat příležitost, kterou mu štědrý osud nabídl. A to je přesně případ hlavního hrdiny Tilla, který se z rukojmího stává zpočátku parťákem svému únosci, aby se pak stal neřízenou střelou urvanou z řetězu. Já osobně si myslím, že každý slušňák žijící spořádaným životem v sobě má hodně nevybouřené energie, a je jen otázka, jestli někdy dostane příležitost jí ze sebe vyventilovat a jestli té příležitosti využije. V hlavním hrdinovi se totiž dost vidím. Sice zatím nemám manželku a dítě, ale cítím, že moje slušňáctví a spořádaný život už se mi začíná tak trochu zajídat a rád bych zažil aspoň na nějakou chvíli, jaké to je jen si existovat, neřešit co bude zítra, za týden, za měsíc, neohlížet se na následky. Hlavní hrdina v tomto filmu tohle dokázal a tím pro mě film dostal tak trochu jiný rozměr. Neříkám, že jsem se přímo inspiroval, ale rozhodně mě tenhle film donutil nad svým životem a přístupem k němu mnohem více přemýšlet. Což bych čekal od nějakého nezávislého dramatu odněkud z Jižní Ameriky, ale ne od německé komedie od tvůrců takové oddechovky, jako je "Fakjů, pane učiteli". Paradoxně u komedie "Den blbec" jsem se nahlas téměř nesmál, ale o to více mě zaujala, jelikož mi dokázala nastavit zrcadlo s odrazem mého vlastního života. Tenhle film mě dokázal zaujmout jinak, než jsem čekal, ale hlavní je, že mě vůbec dokázal zaujmout. A vůbec nevadí, že jsem byl v pátek večer na tomto filmu v celém sále jediný divák, jelikož jsem se ponořil do děje filmu natolik, že mi celé okolí bylo šumák. Za sebe filmu uděluji solidní čtyři hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Začal jsem film sledovat v jednom žlutém autobuse, ale udělalo se mi šoufl, tak jsem si řekl, že ho raději dokoukám doma, pokud vůbec. Nakonec ano a musím říct, že tohle rozhodně není jedna z lepších komedií německé provenience poslední doby. Je zde až moc nudných momentů a to finále je takové dost nablblé. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

OK heist žánrovka, aké Hollywood kinoreleasuje mimo sezónu, v nemeckom podaní. Po pomalom a nesľubne opozeranom úvode sa to rozbehne a nadelí divákovi slušnú dávku zábavy. Ale pocit opozeranosti pretrvá až do konca. Fanúšikovstvo Moritza Bleibtraua môže zdvihnúť zážitok na 4 hviezdy. Hoci tu hrá pošuka. A na chvíľu sa, asi v najvtipnejšom momente filmu, zastaví aj kamoš Til Schweiger. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

V celku funkčný film, ktorý bavil v tých správnych momentoch. Správne uletená road move, s viac vtipnými momentami načasovanými veľmi trefne, čo je európskemu divákovi bližšie ako tie americké. V Amsterdame pri alkoholovom pohľade, ako keby som seba videl. Mne tam možno chýbalo viac hlášok. Na druhej strane skvelá scéna príchodu domov, krásne auto, vtipné momenty a nabudená hudba z toho robia príjemnú žánrovku na európsky spôsob. 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně obrovské překvapení. Dal jsem přednost svému zabijackému instinktu, vykašlal se na modré hodnocení a tuhle komedii jsem si užil skoro maximálně. Alex a Moritz je přesně ta dvojka, která je tak blbá, až je ve finále vtipná a když k tomu připočtu skvělý koncert a Tilla v opravdu jepičí roli, (velmi povedená), dann muss ich sagen, dass dieses Lustspiel ist fast auzgezeichnet. Fast fünf punkten und Dwejn ist sehr, sehr zufrieden;-) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Strip club v nizozemském Amsterdamu, do kterého hrdinové jedou, je ve skutečnosti německý podnik Pascha Nightclub v Cologne. (hansel97)

Reklama

Reklama