Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicátník Till Reiners (Axel Stein) vede klidný, nekomplikovaný a průměrný život. Pracuje jako pokladník v bance a jeho manželství s Miriam je šťastné, i když po všech těch letech společné harmonie pomalu vjíždí do vyjetých kolejí do stanice Nuda. Bod zlomu na sebe ale nenechá dlouho čekat. Vybočení z životní rutiny přichází v podobě maskovaného bankovního lupiče. Ten nejenže si na útěk z banky vybere Tillovo auto, ale navíc si jeho majitele přibalí do kufru jako rukojmí. A když si pak tento bandita na útěku sundá masku, zjistí Till, že se jedná o týpka jménem Nappo Navroki (Moritz Bleibtreu), který v jejich bance před časem marně žádal o půjčku. Když se Till oklepe z prvotního šoku, překvapivě si uvědomí, že mu není taková dávka dobrodružství úplně proti srsti. Dalo by se říct, že se skoro dobrovolně vydává se svým únoscem na další šílenou akci, kterou spojují slova jako Amsterdam, dluhopisy, mafiáni z východu a Kajmanské ostrovy. Tillovy finanční dovednosti se jeho únosci najednou docela hodí a z dosavadního rukojmího se pomalu, leč jistě začíná stávat komplic. Nastal čas, aby zahodil předsudky, slušné vychování a veškerou opatrnost a spolu s Nappem se vrhnul po hlavě do světa zločinu a zločinců. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (81)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Podívej se na ten film - říkali v traileru - bude to sranda říkali...pobavíš se jako nikdy v životě - slibovali...A ono ani ne. Moc jsem se nebavila. Vzorec jako u všech těchto filmů. Slušňák, který by ani mouše neublížil a vlásek by nezkřivil se najednou utrhne ze řetězu, a protože je to tak trochu akční komedie nemůže nic dopadnout špatně a slušňákovi jako vždy vše projde. Kde berete ty nápady na to, že kriminálníci mají v sobě dobrácké srdce a že oni vlastně ani tak krást nechtějí...Inu každý svého štěstí strůjcem a tento film byl šlápnutí vedle. Jsem jen ráda, že jsem za něj neutratila peníze a nešla na něj do kina.//Poznámka pod čarou - nehodily se mi tam ani trochu záběry first person a špatně se mi na to kouká.. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Opět pro mě překvapivě zábavná německá komedie se slušným scénářem i hláškami, vyjma té, týkající se špatné kvality českých škodovek, protože jde o auto vyráběné v rámci koncernu VW - tedy také německé :-) Pokud jde o klopýtající českou kinematografii a její soupeření s tou německou, napadá mě parafráze vtípku, manifestujícího jednotlivé fáze této marné snahy: 1) Dohnat a předehnat    2) Udržet krok     3) Neztratit stopu. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Když člověk stagnuje a setrvává v každodenním stereotypu, ať už partnerském, pracovním, či v kombinaci obojího, stačí pak i jeden nepatrný impuls k tomu, aby si řekl, že nemá co ztratit a začne si užívat příležitost, kterou mu štědrý osud nabídl. A to je přesně případ hlavního hrdiny Tilla, který se z rukojmího stává zpočátku parťákem svému únosci, aby se pak stal neřízenou střelou urvanou z řetězu. Já osobně si myslím, že každý slušňák žijící spořádaným životem v sobě má hodně nevybouřené energie, a je jen otázka, jestli někdy dostane příležitost jí ze sebe vyventilovat a jestli té příležitosti využije. V hlavním hrdinovi se totiž dost vidím. Sice zatím nemám manželku a dítě, ale cítím, že moje slušňáctví a spořádaný život už se mi začíná tak trochu zajídat a rád bych zažil aspoň na nějakou chvíli, jaké to je jen si existovat, neřešit co bude zítra, za týden, za měsíc, neohlížet se na následky. Hlavní hrdina v tomto filmu tohle dokázal a tím pro mě film dostal tak trochu jiný rozměr. Neříkám, že jsem se přímo inspiroval, ale rozhodně mě tenhle film donutil nad svým životem a přístupem k němu mnohem více přemýšlet. Což bych čekal od nějakého nezávislého dramatu odněkud z Jižní Ameriky, ale ne od německé komedie od tvůrců takové oddechovky, jako je "Fakjů, pane učiteli". Paradoxně u komedie "Den blbec" jsem se nahlas téměř nesmál, ale o to více mě zaujala, jelikož mi dokázala nastavit zrcadlo s odrazem mého vlastního života. Tenhle film mě dokázal zaujmout jinak, než jsem čekal, ale hlavní je, že mě vůbec dokázal zaujmout. A vůbec nevadí, že jsem byl v pátek večer na tomto filmu v celém sále jediný divák, jelikož jsem se ponořil do děje filmu natolik, že mi celé okolí bylo šumák. Za sebe filmu uděluji solidní čtyři hvězdy. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Nicht mein Tag? Nicht mein Film. Zrzavej přizdisráč Till Bouček trpí Stockholmským syndromem. V tomto případě spíš Amsterodamským, když ho unese opičí tlama Moritz Blajfraj. Nechci ani přemýšlet kolik filmů tenhle německej spektákl vykrádá a nechci ani přemýšlet, proč je Ochcávka auto pro šlapky. Díry ve scénáři tu zely jako sýry v díru a celý to bylo nesmyslně natahovaný a rádoby strašně cool. POV Tranispotting Amsterdam, byl jen další trapnej režižérův pokus o ozvláštnění celýho můví. Nicht fur mich. 30% P.s.:okrást Albánce, pak jim vrátit prachy a všechno cajk? ale kdeže...díra v hlavě minimálně ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Till je pičus, vzal si hydru, mají spolu pitomečka. Komplikace v podobě únosu pana účetního sice přinesou několik veselejších povyražení, ale pořád vám ten blbkin bude lézt na nervy. Dvě za amsterodamskou jízdu, hezky natočené - až jsem si říkal, že jsem to již někde viděl. A ono jo. Dokonce opakovaně. Jen mi pak bylo o dost blběji, než tady ústřednímu kravatkinovi. Zbytek je klišoidní holyúdština, jen hůře nakroucená. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Strip club v nizozemském Amsterdamu, do kterého hrdinové jedou, je ve skutečnosti německý podnik Pascha Nightclub v Cologne. (hansel97)

Reklama

Reklama