Reklama

Reklama

Anomalisa

  • USA Anomalisa
Trailer 1

Michael Stone se velmi úspěšně živí jako životní motivátor, tedy jako člověk, který i tomu největšímu smolaři vysvětlí, jak žít, aby se měl co nejlíp, byl v životě šťastný, úspěšný a spokojený. Michael umí poradit ostatním, ale ne sám sobě. Netuší, co si má počít. Právě přicestoval do Cincinnati, kde má pozitivně motivovat účastníky kongresu pro pracovníky zákaznických linek. Ubytuje se v hotelu, který je stejný jako ostatní hotely, kterými za ta léta prošel, absolvuje sérii naučených rituálů a dost možná by tu dočasnou krizi identity zahnal chlastem a spánkem, kdyby nepotkal Lisu Hesselmanovou, nesmírně plachou obchodní manažerku, která je jeho velkou fanynkou. Lisa vrátí Michaelovi chuť do života, především proto, že je jiná, vymyká se z uniformity ostatních lidí. Paradoxem je, že právě tahle neschopnost zapadnout Lisu samotnou na sobě nesmírně trápí. Chtěla by to změnit, ale hrozí akutní nebezpečí, že když přestane být anomální Lisou, tedy Anomalisou, mohla by ztratit i Michaela. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (144)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Lost in Translation je len jeden a vždy bude v mojej top 5 a teraz neviem či je len náhoda, že tak často ma napadal tento skvost pri pozeraní Anomalisy. Forma je perfektná a kreatívna (však Kaufman, nie?!:) Nápad s hlasmi je perfektný a kreatívny jak sviňa (však Kaufman, nie?!). To čo priam zaráža v rámci obsahu, je v princípe tá nekomplikovanosť deja, postáv, prostredia (toto, že je Kaufman?!), pričom efekt je (pre mňa) maximálny, Jednoduché, maximálne silné, ľudské, psychologické... s odstupom času a po tom, ako dojem "dozrel" dávam plnú paľbu *****! ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Charlie Kaufman a jeho režijní druhotina. Charlie platí za jednoho z nejoriginálnějších scénáristů Hollywoodu a s Anomalisou opět potvrzuje, že mu přítoky unikátních nápadů nevysychají. Přitom Anomalisa nabízí vcelku běžný příběh krize středního věku, navíc ve velmi krátkém časovém úseku, ale právě zde je Kaufmanovo mistrovství, protože i na tak úzkém prostoru odvypráví silné okamžiky i myšlenky ve vší komplexnosti a já se do loutkové (Anoma)Lisy zamiloval. Cože? Já se nezmínil, že jde o loutkový film? 100% ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Podivné, sice s náběhem na vytvoření něčeho krásně magořivého a psychedelického, jenže u ničeho jiného, než u pouhého náběhu nezůstalo. Je tu několik krásně cotokurvózních scén, ale je jich hrozně málo a obaleny jsou balastem, který jen a pouze divný, někdy v positivním slova smyslu, někdy ne. V první řadě už je tu pro mě dost nesympatická hlavní postava (taky jste alergičtí na cokoliv, co má společného s lidmi, co se živí jako osobní koučové, profi motivátoři a podobné odpornosti?). Aminace je super a zpočátku slibuje některé zajímavé zápletky, ale... K těm prostě nedojde, kéž by ve filmu bylo více věcí, jako ve snové sekvenci. Ale i tak celkem fajn, jen by pomohlo přidat divností, případně prostříhat a vyhodit třetinu stopáže. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že po pozretí som nezostal mierne sklamaní, moje očakávania boli trocha väčšie, ale aj tak je to podľa mňa najlepší animovaný film (pre dospelých) za rok 2015. Moje veľké očakávania tkveli v tom, že scenár k filmu napísal kultový Charlie Kaufman (napísal napríklad V koži Johna Malkovicha či Večný svit nepoškvrnenej mysle). Čakal som opäť niečo tak neskutočne originálne. Čo sa síce s časti potvrdilo, ale bolo tam toho málo. Dej by kľudne vystačil na krátky 30 minútový film. Nie že by to teraz bolo až tak rozťahané ale boli miesta kedy som iba čakal a čakal a nič. No keď si to teraz celé prehrám spätne, tak hej... Je to fajnunké odporúčam. Určite ste v detstve mali aj vy ten pocit, že ste jediní na svete a okolo vás je iba ilúzia ktorá klame ostatnými existenciami. Nič si z toho nerobte. Keď sa pozerám na dnešný svet, niekedy sa mi tento pocit vracia. Film Anomalisa zachytáva presne tieto myšlienky a pocity. Hoci to zo začiatku vôbec nechápete. Ide o animovanú, kvázi bábkovú, stopmotion animáciu, veľmi peknú, kde všetky postavy dabujú traja ľudia. Prvý hlas dabuje hlavnú postavu. Pána v rokoch ktorý sa chystá na prezentáciu svojej knihy ohľadom výnosnejšieho predaja v službách atď proste niečo s marketingom. Druhý hlas dabuje každého ostatného. Od jeho manželky, po taxikára, jeho dieťa proste každého. A tretí hlas dabuje Lisu, ženu ktorá prišla na jeho prezentáciu a náhodne sa stretnú aj s jej kolegyňou, Takmer celí dej sa odohráva v hoteli.. Jej skromnosť, podceňovanie sa a hanblivosť úplne popletú hlavu hlavnej postavy a nakoniec prežijú jedno-večerný románik. Chlapík kvôli tomu, že nič podobného nezažil ju prehovára, nech s ním odíde, kvôli nej sa rozvedie a bla bla bla. Keď sa však sám vráti domov k milujúcej rodine, rozmyslí si to. Snímka je plná zaujímavých, nevšedných, dialógov, miestami pochmúrna, miestami veselá, jednoducho povedané, je taká iná... A to mám rád ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě celou dobu neskutečně štvala animace, kdy lidské postavy vypadají jako záprdky. Hlavní hrdina měl asi vypadat jako Richard Gere (jo, je to taková Pretty Woman totálně naruby, asi jako kdyby Karkulka sežrala vlka), ale prostě to vypadalo animačně, „jako by to spatlal Lexa“. Tohle měl být regulérní hraný film s nostalgickou náladou, pak by mě možná zasáhl. Jo. vím, o co autorovi jde, a ano, tohle pochopí spíše lidé po padesátce, kteří bilancují svůj dosavadní život, cítí se nedocenění, prázdní, bez cíle. Tady hlavní hrdina má navíc pocit, že mu všichni lidé kolem splývají v jedno, ale to bude spíš tím, v jakém prostředí se pohyboval a pohybuje. Kdyby měl za kámoše třeba druida, asi by se už vymykal. Vlastně i tahle povrchnost mě na filmu štvala - že nejde příběh do hloubky, že vlastně o té postavě vím strašně málo a že navíc chybějí důležité prvky jeho života, abych mohl víc procítit, oč jde. Líbil se mi ten fór, že hrdinova manželka vypadá přesně jako Anomalisa po letech, to také o lecčems vypovídalo, ale pořád je to jen ten povrch. Jinak příběhově nic moc nečekejte - chlap po půlhodině filmu přijede konečně do hotelu, hledá babu na noc a ráno při očekávaném projevu k zaměstnancům se snaží občas říct, jak se vnitřně cítí. Tady vzpomenu opět můj oblíbený psychologický román Agathy Christie Já nebyl u tebe, když začínalo jaro, kde autorka podobné pocity hlavní hrdinky dokázala předat a využít daleko ústrojněji, psychologičtěji, uvěřitelněji, hlouběji a plněji. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Tento film byl kompletně financovaný prostřednictvím serveru Kickstarter.com. Vybralo se na něj přes 400 tisíc dolarů. Např. za 10 tisíc dolarů jste se mohli stát jedním z producentů toho filmu. (BloodMax)
  • Film měl podle původního scénáře trvat pouze 40 minut. (hansel97)

Související novinky

51. MFF Karlovy Vary

51. MFF Karlovy Vary

09.07.2016

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlednout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 tisíc… (více)

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Reklama

Reklama