Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (402)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €5,2miliónaTržby Celosvetovo $10,921,561▐ prestrelené v naivite a to v neustálej, nehovoriac už o poslednej tretine, príbehovo si to strašne okato nahráva až to nie je pekné, strašne moc zjednodušovania, štýlovo sa to chce podobať thrillerom od Finchera ale prílišne tlačenie na pílu ohľadne drsnosti to tu podráža nohy /40%/ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Fasandræberne" je už podľa mňa film, ktorý práve deklaruje to, čo som hovoril v minulom komentári. Máme tu oveľa zaujímavejší príbeh a oveľa viac interakcie našich hrdinov so zloduchmi. A nakoľko v tomto prípade máme veľmi silných, bohatých a mocných zloduchov, ktorí potrebujú zakryť stopy po ich hriechoch z minulosti budú to mať Carl s Assadom v tomto prípade veľmi ťažké. Svetlo by však mohla priniesť dievčina, ktorá volala na tiesňovú linku a nahlásila to. Lenže je tu boj s časom, aby ju naši hrdinovia našli skôr než naši zloduchovia. Atmosféra tohto filmu je podľa mňa ešte silnejšia než bola naposledy, lebo tu oveľa viac vidíme našich hrdinov v nebezpečných situáciach a musia bojovať s osobami, ktoré majú zákon na svojej strane a neboja sa použiť žiadne prostriedky, aby vyšli zo situácie nedotknutí. A práve to z nich robí tak nebezpečných nepriateľov. Lenže možno ani naša svedkyňa nie je úplne neviniatko. Ale súčasne chceme, aby jej Carl pomohol, pretože cítime, že bola najmä zmanipulovaná svojim priateľom. A práve to robí tento film silným. A v záverečných častiach skutočne tuhne krv v žilách a prajete si len, aby z toho vyšli hrdinovia so zdravou kožou. Zraniteľnosť hrdinov je tu veľmi viditeľná a prežívame s nimi každý jeden moment. A okrem toho sa do oddelenia Q pripojí ešte aj nová postava menom Rose, ktorá je neskutočne sympatická a súčasne aj vtipná. Úprimne musím povedať, že "Fasandræberne" patrí medzi jeden z najsilnejších thrillerov, ktorý som kedy videl. Veľmi dobre vytvára atmosféru a všetko čo sa deje je absolútne neodhadnuteľné, lebo nájsť riešenie proti súperom, ktorí majú v rukách všetky karty je veľmi ťažké. Rozhodne je to thriller, ktorý stojí za to vidieť. Hodnotenie: A ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tahle dvojice, nebo možná s asistentkou trojice, mne docela baví. Hlavně alkáč Karl. Pokaždé to má zajímavou atmosféru a pokaždé se mi líbilo, jak si detektivové všímají drobných detailů, které je vedou k dalším stopám. Nicméně (a to mi vadilo i u toho dílu s dětma, u kterýho nevím, jestli byl předtím, nebo až po tomhle) na zábavnosti ubírá, když člověk dopředu zná pachatele. A tentokrát to ubíralo hodně. V podstatě jde jenom o to, na čem ho detektivové dostanou. I tak jsem se ale solidně bavil. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Slušný film, ale horší detektivka. Můj problém je tu jednoduchý - dost brzo všichni ví, kdo je padouch a jde jen o to ho odhalit. A v takové chvíli to musí být buď napínavé, nebo fakt hodně dobře natočené, nebo tam musí být něco jinak interesantního. Tady by tuto funkci mělo mít hledání a odhalování minulosti klíčové svědkyně, ale funguje to tak na půl. Pořád ale slušná práce, hlavně díky dobrejm postavám detektivů "říkáme jim arabáč a alkáč" ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Zatímco v knižní sérii se mi zdál druhý díl krapet slabší než první, u filmů to shledávám přesně naopak. Zabijáci jsou jednak o půlhodinu delší než Žena v kleci, jednak je děj svižnější a atmosféra obou časových rovin vynikající. Plně jsem se sžil a smířil s tím, že Carl Mørck má obličej Nikolaje Lie Kaase a obsazení Assada i Rose jsou naprosto v pořádku. Po shlédnutí filmu musím ale konstatovat totéž, co po přečtení knihy. Zabijáci jsou nesmírně brutální, surový a drsný příběh, po němž se člověku v těle rozhodně nerozproudí vlna pozitivní energie. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Okrem Dánska, kde prebieha dej filmu, pracovali filmári aj v nemeckom Hamburgu. (MikaelSVK)
  • Podobne ako vo filme, Pilou Asbæk (Ditlev) v roku 2001 naozaj absolvoval internátnu školu v Herlufsholme – veľmi konzervatívnu internátnu školu vyššej triedy. (Arsenal83)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama