Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (402)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Severské detektivky nejde nemilovat. Ti lidé jsou tak nějak správně narušení a filmům se daří budovat vždy hodně napínavou a přitom přesvědčivou atmosféru. Není zde žádné nadpřirozeno. Zlo prostě přichází z lidí, protože v nich JE a tečka. Zabijáci jsou o něco málo slabší než Muži, kteří nenávidí ženy, ale nic to nemění na faktu že mě se líbili. 75% ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Film se tváří z počátku jako zajímavá a skvěle provedená kriminálka, pak se ale jaksi zvláštně vyvine v "suchý" a nevýrazný "revenge" kousek... Všechno tak nějak vyplyne do prázdna a veškerý děj a snažení hrdinů přijde na zmar. Provedení je výborné, to rozhodně... ale ne tak, aby mě to nutilo dát výš než 3*. Je to trochu škoda, ten potenciál je dobrý. Navíc je to dost zneklidňující a brutální či násilné, ale prostě to jaksi není úplně ono. Ale kvalitní film to je bezesporu! /60%/ ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já tedy rozhodně nemohu sdílet davové přesvědčení, že je tenhle díl lepší než ten první. Sice zde je k vidění několikatero poprsí, nějaké to znásilnění a dokonce i sado praktiky, což jsou velmi atraktivní témata a pro sever ve filmech dosti typická, bohužel mě ale nezaujal celkem fádní děj o záchraně agresivní feťácké kurvě. Taktéž mě příliš nebaví ústřední duo vyšetřovatelů. Naopak se mi dost líbil Pilou Asbæk, který je zkrátka vždy vynikající. Osud všech postav mi byl tak nějak lhostejný a celý můj zážitek byl naprosto chladný a bez emocí. Hvězdičky si zaslouží pouze několik fajn momentů. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel kulyk. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem erudovaným specialistou na dánský právní systém, ale přesto si troufnu tvrdit, že důkazy získané neoprávněným policejním vloupáním nejsou příliš použitelné k usvědčení zločinců. Zejména těch z vyšších kruhů, kteří by si zasloužili řádně prošťourat konečník násadou od koštěte, ale místo toho se usmívají do kamer pod ochrannými křídly nejdražších právníků. V tomto směru jsem velkým fandou kakabusoidního výrazu komisaře Mørcka a jeho zarputilosti v boji s nedotknutelnou smetánkou, nicméně absence závěrečného překvapení při sledování detektivky mi nedovoluje udělit víc než tři hvězdy. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Film se tváří jako neprofesionální společnice, která přišla na kus řeči jen protože jsem jí zaplatil. Chvíli jsem se snažil věřit, že to myslí upřímně a vážně, ale ke konci už jsem víc koukal na hodinky než do telky. Ponurost lepší než v Ostravě Porubě, jen napětí kdyby nebylo na úrovni slaboproudu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Množstvo exotických zvierat vo filme bolo získaných v Nemecku zo zoologických záhrad. Trvalo to niekoľko mesiacov. (Arsenal83)
  • Podobne ako vo filme, Pilou Asbæk (Ditlev) v roku 2001 naozaj absolvoval internátnu školu v Herlufsholme – veľmi konzervatívnu internátnu školu vyššej triedy. (Arsenal83)
  • Okrem Dánska, kde prebieha dej filmu, pracovali filmári aj v nemeckom Hamburgu. (MikaelSVK)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama