Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po nepochopitelném útěku přímo z rukou policie, opouští Kraviec Českou republiku. Začíná nová etapa jeho zločinného života. Káčko už nemá co ztratit. Teprve teď začíná vyplouvat na povrch veškerý odpad, který po něm zbyl. Káčko se usazuje na Seychelských ostrovech, v rukou má směnku na 80 milionů, která z fleku může položit premiéra i vládu. 6 miliard z vytunelovaného podniku ČEPRO se pomalu rozpustilo, je potřeba přijít s novým zdrojem příjmu. I kdyby kvůli tomu měl udělat státní převrat. Česká republika tak exportuje do světa gangstera prvotřídního formátu. Ať už to jsou Seychely nebo Jihoafrická republika, všude kam tento gangster vstoupí, likviduje místní mafii a nastoluje vlastní řád. Na povrch se derou negativní vlastnosti jeho charakteru v závislosti na přemíře užívání drog a alkoholu. Káčko se mění z nadprůměrně inteligentního podvodníka na nejtemnějšího gangstera, vraha a obchodníka s narkotiky. A to je místo v polosvětě, ze kterého není návratu... Závěrečná část temného příběhu Gangster Ka: Afričan režiséra Jana Pachla zdůrazňuje fakt, že spáchané zlo nemůže být jen tak pominuto. Jaké jsou mechanismy organizovaného zločinu? Lze nad nimi zvítězit? (Bioscop)

(více)

Diskuze

Dreamer

Dreamer (hodnocení, recenze)

Takmer 3000 hodnoteni a nikto si nevsimol chybny odkaz na IMDb? Smeruje na prvu cast filmu.

PROCESOR

PROCESOR (hodnocení, recenze)

anglanek

Jo máš recht, jediný co nás může trochu uklidnit je, že je to všude stejný. Myslím, jako korupci...Tam kde jsou prachy, tam je i korupce, někde míň, ale je všude...

tatanapope

tatanapope (hodnocení, recenze)

Ahoj lidi, už to bylo v kinech nebo teprv bude premiéra, pokud teprve bude premiéra kdy ? Díky

na příspěvěk reagoval MikeCool

brando

brando (hodnocení, recenze)

Madsbender: Ale prachy od něho vzal Grossík, a i jméno Klein odkazuje spíše na Standu, takže bych to taky spíš viděl na jakousi viceinspiraci, co se týče postavy premiéra

jiriluk

jiriluk (hodnocení, recenze)

Radovan Krejčíř je skutečnej a jedinej "starej dobrej poctivej" gangster, Českej...

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Bluntman

Ak ma pamäť neklame, v jednotke podobne ako v dvojke niekoľko ráz jeden z rozprávačov udáva určité udalosti ako nezvrátiteľné (zjednodušene, napríklad „Káčko už neměl kam utíct.“), pričom je toto vyhlásenie vzápätí popreté. Mám teda na mysli hlavne momenty keď rozprávači prezentujú len svoje domnienky o priebehu aktuálnych alebo budúcich udalostí.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Madsbender

Co bylo v jedničce nespolehlivého? Nic takového si nevybavuji, ale viděl jsem ji jenom jednou, a to před dvěma měsíci. Vybavuji si několik příkladů nekomunikativnosti, kdy byly zatajovány určité informace (vražda rodinného přítele), ale ne nespolehlivosti. 

na příspěvěk reagoval Madsbender

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Afričan nie je v porovnaní s prvým dielom vôbec zlý, ale mierne ma sklamal tým, že len bez väčších zmien preberá jeho koncept (urban legend s dvoma rozprávačmi zastupujúcimi pohľad z oboch strán zákona) s minimom ďalších ozvláštnení. Viac ma zaujali skôr detaily ako jasne odlíšené farebné schémy pre Česko, Seychely a JAR. Inak je to podobne dobre zahraný a natočený portrét mafiána, s nespoľahlivým rozprávaním a elipsovými skratkami/skokmi v deji, ako prvý film.

Slúži mu k dobru, že som už dlho nepočul taký smiech na novinárskej projekcii.

na příspěvěk reagoval Bluntman

MikeCool

MikeCool (hodnocení, recenze)

Už se moc těším :-) 16.11.2015 v pražské Lucerně, potkám se tam s někým? :-)

Johnnyka

Johnnyka (hodnocení, recenze)

Ahoj, jen chci upozornit na drobné chybky v zajímavostech k filmu Gangster Ka a Gangster Ka: Afričan. Tomáš Jeřábek představuje Jiřího Paroubka. Trochu napoví už typ postavy, ale především fakta. Útěk Radovana Krejčíře proběhl 18. června 2005 to už byl Jiří Paroubek tři měsíci ve funkci premiéra, stejně jako ve filmu.

frajcz

frajcz (hodnocení, recenze)

Nebo to byl film na 2 části. Tak rychle to snad nemohli stihnout.

packa

packa (hodnocení, recenze)

Jojo, jednička měla fenomenální tržby, tak narychlo točej dvojku!

 (hodnocení, recenze)

To je jako pokračování? Tak brzy po jedničce?

na příspěvěk reagoval packa

Reklama

Reklama