Reklama

Reklama

S tváří anděla

  • Velká Británie The Face of an Angel (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou filmu je režisér Thomas Lang (Daniel Brühl), který dostane příležitost natočit film podle připravované knihy americké novinářky Simone Fordové (Kate Beckinsale). Ta se zabývá kontroverzním soudním procesem studentky obviněné z vraždy své spolubydlící. Simone a Thomas jedou do Itálie, aby se s případem blíže seznámili. Poté, co navštíví místo činu, začne Thomas pochybovat nejen o lidech kolem sebe, počínaje filmovými investory a lidmi od tisku, ale i sám o sobě a svých motivech. Zachrání ho až přátelství s Melanií (Cara Delevingne) mladou a bezelstnou britskou studentkou. Díky ní si začne uvědomovat, že nechce natočit film o násilí a vině, ale o lásce a nevinnosti. Chce místo toho natočit film, který bude oběť ctít a který se soustředí na lásku, život a štěstí, které jí byly odepřeny. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (52)

aquiver 

všechny recenze uživatele

Nezávislý artový film, docela svižná režie vtáhne, atmosféra, dobrý casting, vyzdvihl bych i hudební stránku. Hlavní hrdina je režisér, cestuje do Itálie, kde má točit film o soudním procesu studentky obviněné z vraždy, leč díky přátelství s britskou studentkou začne uvažovat, že preferuje film o lásce a nevinnosti. I přes pár drobností se mi celek líbil, leč mainstreamový divák film spíš stejně nedocení. 70 % ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Film dvou polovin. Zatímco ta první mě ale navnadila na skvělou a záživnou podívanou, tak zhruba v té polovině došlo k zásadnímu dějovému zvratu, který celý film pak poslal úplně jiným směrem a mě to neudělalo ani trochu radost. Začátek totiž působil jako napínavý thriller, kdy budeme s ústředním hrdinou postupně odhalovat, co se vlastně stalo v případu neobjasněné vraždy a doposud soudně se táhnoucím procesu. Hledání pravdy a postupného rozkrývaní tajemných událostí se ovšem změní ve chvíli, kdy soud vynese verdikt, ovšem místo toho, aby se film nadále zabýval tím, jak se to skutečně tenkrát odehrálo, tak jak jsem zmiňoval, tvůrci to v mžiku zazdili a začali se intenzivně zajímat o autorsko-milostně-rodinou krizi středního věku hlavního hrdiny, který si začal urovnávat priority, kdy ho navíc na onu správnou cestu přivedla mlaďoučká studentka, no prostě pro mě jen těžko pochopitelný dějový obrat, který mi ovšem zkazil zážitek z celého filmu a vážně netuším k čemu tato intelektuální změna měla přispět, ke zvýšení zábavnosti filmu to ale rozhodně nebylo. Co se jinak ještě obsazení týče, Daniel Brühl je určitě výrazný a kvalitní herec, divák si na něj ale prostě musí jen déle zvykat, a Kate Beckinsale je nehorázný kotě, zde ale působí bohužel jen jako dost vedlejší figurka. Takže co s tím? Dvě * mi přijdou málo, tři * zas moc, já se nicméně tentokrát přikloním bohužel k hodnocení tomu nižšímu, neboť musím zopakovat, takhle zbytečně zazdít tak dobře rozjetou zápletku, to mě vážně naštvalo a ve výsledku to pro mě ztratilo i jakoukoliv pointu, takže fakt jako ne. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Pre mňa asi najväčšie sklamanie roka. Ešte viac ako Lokalfilmis. Keď som pozeral trailer na film, vyzeralo to veľmi zaujímavo a veľmi som chcel film vidieť. Keď sa ale reálne zamyslím nad tým, čo som videl, tak film absolútne nevyťažil zo svojho potenciálu a miesto toho sa rozhodol tápať v obrovskom zlepenci dejových línií, ktorých je tak veľké množstvo, že za chvíľku má človek pocit, že nič nepasuje s ničím a všetko je len jeden obrovský zlepenec dejov, ktoré dokopy nevedú nikam a len zaberajú čas a priestor. Okrem toho je v tom všetkom obrovský zmätok a môže za to ohromné množstvo flashbackov na začiatku, divné Thomasove sny, kde si človek len povie, že by mal seknúť s kokaínoms a najmä, film pôsobí až nekonečne dlho. Je to jeden z filmov, ktorý sa snaží pôsobiť, že má v sebe hlbokú myšlienku a človek si ho musí pozrieť znovu aby pochopil, no v skutočnosti je to len prázdny film, ktorý nevie čo chce povedať, lebo je rozvetvený na veľké množstvo dejových línií a na nič sa nedá sústrediť a nič nikam nesmeruje. Je tu pár dobrých momentov ako napríklad zaujímavá úvaha o bulvárnom spravodajstve a manipulácií s ľuďmi, ktorí takto často ľudí odsúdia bez toho, aby sa zamysleli, či môže byť pravda aj inde, ale takých momentov je v tomto filme tak žalostne málo, že ho nemôžem hodnotiť pozitívne. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Film s peresahom. Presne ako bolo povedané vo filme. To čo oni chceli točiť, my sledujeme. A teraz je otázka, neni ten presah zbytočnosť? Nemáme z toho nič, ani z hlavného príbehu a jeho súkromné vojny a pocity ma vonkoncom nezaujímali. Skôr by som bral ten príbeh o vražde a vyšetrovaní, to amlo aspoň trochu potenciál, ako jebať do toho Danteho a nustále čítať medzi riadkami. 2 z 5 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Východisko filmu vypadalo zajímavě. Filmař jede do Itálie, aby zde sbíral materiály o případu vraždy a následně podle toho natočil film. Zajímavé vypadá i to, jak jsou zde popsány tvůrčí problémy a to, že režisér je mnohdy opravdu jen loutka, s kterou hrají ostatní, co jsou na projektu zainteresováni finančně. Jenže když snímek dokoukáte, máte pocit, že jste vlastně sledovali naprosto prázdný film, kde se na sebe myšlenky vrší, ale vy o nich jen přemýšlíte, odpovědi nedostanete, navíc nevíte, jestli jde o film o umění, o film o člověku. Spousta myšlenek a vy z nich nakonec nemáte nic. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Film byl inspirován případem Američanky Amandy Knox, která byla v roce 2007 spolu se svým bývalým přítelem Raffaelem Sollecitem obviněna italským soudem ze zavraždění své britské spolubydlící Meredith Kercherové (1985–2007). V roce 2009 soud poslal Amandu na 28 let a Raffaela na 25 let do vězení za sexuálně motivovanou vraždu. V březnu 2015 byli oba definitivně zprostěni obvinění nejvyšším italským soudem. Proces se vlekl 8 let a Amanda Knox si dohromady odseděla 4 roky. (Vackos)

Reklama

Reklama