Reklama

Reklama

S tváří anděla

  • Velká Británie The Face of an Angel (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou filmu je režisér Thomas Lang (Daniel Brühl), který dostane příležitost natočit film podle připravované knihy americké novinářky Simone Fordové (Kate Beckinsale). Ta se zabývá kontroverzním soudním procesem studentky obviněné z vraždy své spolubydlící. Simone a Thomas jedou do Itálie, aby se s případem blíže seznámili. Poté, co navštíví místo činu, začne Thomas pochybovat nejen o lidech kolem sebe, počínaje filmovými investory a lidmi od tisku, ale i sám o sobě a svých motivech. Zachrání ho až přátelství s Melanií (Cara Delevingne) mladou a bezelstnou britskou studentkou. Díky ní si začne uvědomovat, že nechce natočit film o násilí a vině, ale o lásce a nevinnosti. Chce místo toho natočit film, který bude oběť ctít a který se soustředí na lásku, život a štěstí, které jí byly odepřeny. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (52)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Já upřímně nějak moc nevím, co si o tomhle filmu myslet. Je opravdu zvláštní a dokonale mě zmátl, ale mám z něj strašně rozporuplné pocity. Ze začátku mi to přišlo obrovsky potencionální, ale asi jsem čekal něco jiného, než osobní drama režiséra a ono to nakonec nějak došlo do jeho podivných představ fantastických stvoření a vražd, které mi tam naprosto jediné neseděli. Ale nádherné scenérie Toskánska a Sienna to dost zachraňovali. Daniel Bruhl hraje velmi dobře, to víme. Ale vážně mě hodně překvapila Cara, kterou jsem včera viděl v Paper Towns a začíná mě jako herečka mnohem více zajímat. Myslím si, že má vážně talent a těší mě. Bohužel film je slabý, průměr. Autoři toho podle mě měli moc na jazyku stejně jako postava režiséra, ale nezvládli to převést na plátno. (Možná svůj problém zakomponovali do filmu schválně?!) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Případ Amandy Knox byl hodně skoloňovaný i v našich médiích a řada novin spekulovala o tom, jak to ve skutečnosti bylo. A podobně i tady hlavní postava příběhu, filmový režisér, přijíždí do Sieny, aby sbíral materiál pro chystaný projekt, který se má touto kauzou inspirovat. Sužován osobními problémy i drogami a inspirován mladou servírkou i Dantovou Božskou komedií ale postupně přichází na to, že vina či nevina Amandy Knox, zde Jessicy Fuller, nejsou v tomto případě tím nejdůležittějším. Film je strašně zvláštní, ale takovým tím příjemným způsobem. Svůj podíl na tom má již zmíněný Dante, jehož výjevy hlavní hrdina občas až příliš intenzivně prožívá a své si k tomu řek i Daniel Brühl poklidným i zneklidňujícím projevem. Sice jsem čekal, že to bude především o rozplétání zašmodrchaného případu, ale zklamán jsem na konci určitě nebyl. 80% ()

Reklama

aquiver 

všechny recenze uživatele

Nezávislý artový film, docela svižná režie vtáhne, atmosféra, dobrý casting, vyzdvihl bych i hudební stránku. Hlavní hrdina je režisér, cestuje do Itálie, kde má točit film o soudním procesu studentky obviněné z vraždy, leč díky přátelství s britskou studentkou začne uvažovat, že preferuje film o lásce a nevinnosti. I přes pár drobností se mi celek líbil, leč mainstreamový divák film spíš stejně nedocení. 70 % ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Film s peresahom. Presne ako bolo povedané vo filme. To čo oni chceli točiť, my sledujeme. A teraz je otázka, neni ten presah zbytočnosť? Nemáme z toho nič, ani z hlavného príbehu a jeho súkromné vojny a pocity ma vonkoncom nezaujímali. Skôr by som bral ten príbeh o vražde a vyšetrovaní, to amlo aspoň trochu potenciál, ako jebať do toho Danteho a nustále čítať medzi riadkami. 2 z 5 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom celý čas očakávate, kedy sa to preklopí do thrillerovejšej roviny, a tie náznaky tam sú, ale nikdy nič nepríde. Rovnako tak očakávate, že v jednej z ženských postáv príde zvrat - postavy, ktoré znázorňujú Beckinsale aj Delevingne v sebe majú ten potenciál, možno niečo skrývajú, možno príde zvrat v ich chovaní, možno príde prekvapenie. A zase nič. Takže nakoniec nám Cara zahrala len mladú ženskú, čo rada fetuje, ale v tom prípade vôbec nejde o herectvo. Najlepší na filme bol tak nakoniec záver s vo filmoch už dosť opakovanou melódiou od Maxa Richtera. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Film byl inspirován případem Američanky Amandy Knox, která byla v roce 2007 spolu se svým bývalým přítelem Raffaelem Sollecitem obviněna italským soudem ze zavraždění své britské spolubydlící Meredith Kercherové (1985–2007). V roce 2009 soud poslal Amandu na 28 let a Raffaela na 25 let do vězení za sexuálně motivovanou vraždu. V březnu 2015 byli oba definitivně zprostěni obvinění nejvyšším italským soudem. Proces se vlekl 8 let a Amanda Knox si dohromady odseděla 4 roky. (Vackos)

Reklama

Reklama