Reklama

Reklama

Creepshow: Plíživý děs

  • Česko Plíživý děs (více)

Ve filmovém příběhu mistra hororu Stephena Kinga jsou brutální vraždy střídány záhadnou olejovou skvrnou uprostřed jezera, která pohlcuje vše živé. Bizardní tváře se vynořují a mizí za tajemných okolností... Opona jde nahoru - hrůza se ujímá vlády. (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (109)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle si ještě živě pamatuju ze základky, kdy jsme na to často koukali kvůli nahým prsům v prostřední povídce. Opět spolupráce Kinga (podle jeho povídek) a Romera (scénář). Oproti první Creepshow, jsou tu povídky jen tři, což umožnilo jejich větší propracovanost. První povídka o dřevěném indiánovi je taková nic moc (i když smrt šípy je docela lahůdka), na rozjezd to i ujde. Zato druhá (Raft - o nějakém svinstvu požírajícím plavce) a třetí (Stopař - o stopaři, kterej chce mermomocí poděkovat za svezení a nezabrání mu v tom ani dvojité přejetí autem) povídka jsou horory jak mají být, obzvláště ta poslední je místy docela nechutná. Samozřejmě Stephen King v roli řidiče kamionu nesmí chybět. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

PROLOG: Tento film má naprosto stejný komentář s filmem "Creepshow": Mám rád (a především při podzimních večerech) takovéto projekty. Tedy pár cca dvacetiminutových příběhů tvořících film. Nejedná se ani tak o horror jako o mystery žánr. Takovýchto projektů bylo natočeno nepočítaně, ale tyto horroro-mysteriózní u mne mají vždy dveře otevřené. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Creepshow" sa prvý krát objavila v roku 1982. Bol to filmovo-komiksový projekt spisovateľa Stephena Edwina Kinga a filmové režiséra Georgea Andrewa Romera. Bolo to niečo nové, osviežujúce. Malo to u horrorových divákov úspech. Toto je o niečo slabšie pokračovanie tohto pôvodného filmového horrorového komicsu, natočeného podľa poviedok Stephena Kinga. Bolo vyprodukované v roku 1987. Počet príbehov sa scvrkol len na tri, oproti piatim, ktoré tvorili prvú časť. Tiež i kvalita ich spracovania sa mierne znížila. Najvydarenejšou adaptáciou je tu bezpochyby druhá poviedka s názvom "Prám". Dobré je, že si "Creepshow" ponechala svoju originálnu komiksovú podobu, pomocou ktorej balí tieto tri krátke príbehy do jedného tématického celku. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Prostřední Raft je bezkonkurenčně nejpovedenější určitě na 4* Indián taky ujde byť je dějově předvídatelný a jeho finále mi přišlo uspěchané vidím ho na lepší 3* Stopař už nic moc v podstatě celou povídku dokola to samé takže slabé 3* Anime s cibulemi co žerou maso už je tak trochu úlet. Jako celek to vidím na 65% ()

TO 

všechny recenze uživatele

Zábavný povídkový film. Mě se líbí, i víc jak první Creepshow. Náčelník dřevěná hlava *** (socha indiána ožije a vydá se na krvavou pomstu), Vor**** (olejová skvrna uprostřed jezera žere lidi), Stopař**(přejetý stopař nedá pokoj ani po smrti). Povídky jsou spojeny příjemným kresleným motivem. Pěkné ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku třetí povídky si je možné všimnout na polici za postelí s milenci, knihy "It" (česky vyšlo pod názvem "To"), jejíž autorem je sám autor literární předlohy Stephen King - ten se objeví ve třetí povídce v malé roli řidiče kamionu, který je svědkem nehody. (Scytale)
  • V prvej poviedke môžeme v karavane vidieť plagát "The Trooper" heavy-metalovej skupiny Iron Maiden. (Michal123)

Reklama

Reklama