Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než Creepshow II, ale do pěti hvězd mi něco chybělo. Možná kdyby druhou povídku s Kingem, nebo pátou s brouky vyměnili za Raft. :))) _____________________ EDIT: Tak to co chybělo už se našlo. Byla to neovladatelná chuť, pustit si to zase znova a navíc jsem objevil pár drobných plusových detailů. 90% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Podle povídkové knihy Stephena Kinga natočil klasik G. A. Romero . Pět příběhů, ze kterých se skládá, je schválně napsaných a také natočených jako absolutní béčka. Hodně hezká je i celá výtvarná stylizace filmu do podoby komiksu. Nejvíc se mi líbila v pořadí druhá o sedlákovi, který najde na poli meteorit a přemýšlí, jak jej zpěněžit. Bohužel pro něj, ho rozbije a z dutého obsahu meteoritu se vyleje jakási zelená sračka. Díky ní všechno zarůstá zelení, včetně nebohého vidláka hraného mistrem Kingem. Nejlepší Kingova filmová role. Dusil jsem se při této povídce smíchy. I ostatní povídky mají vysoký standard zábavnosti a bylo tam i trocha napětí a hlavně skvělé masky Toma Saviniho. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Výborné poviedky od Stephena Kinga. Romero to dobre previedol na plátno a je to vidieť. Niektoré fázy sa zachovali, je tu vidiet aj komixové prevedenie medzi jednotlivými poviedkami. Prvá poviedka ma zaujala o chlapíkovy ktorý na deň otcov vstane z hrobu, aby ochutnal svôj koláč. Zahral si tu aj Ed Harris. 80 percent, o humor tu je postarané. 2 poviedka je o farmárovi ktorému spadne pri dome meteorit, a začne sa mu vytvárat nejaké zelenie. Zahral si tu aj Stephen King. 60 Percent. 3 poviedke si zahral aj Leslie Nielsen, ktorý svoje obete zakopáva po hlavu do zeme a ked je príliv, voda ich zaplaví 80 percent. 4 poviedka je o nejakej debne, v ktorej sa skrýva príšera 90 percent. 5 poviedka a aj posledná je o hnusných šváboch 80 percent. Celkovo sa jedná o velmi kvaliné poviedky s troškou humoru režíroval George A. Romero. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Den otců, pak ta povídka s rostlinou a povídka s názvem Bedna je to asi to nejlepší z celého filmu. Plno černého humoru, místy vcelku solidní atmosféra a jistá originalita povídek se tomu upřít nedá. Na druhou stranu to pro mě není asi tak super věc, jako pro jiné. Dívat se na to, ale dá a účel pobavit to splní. 70% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Vidieť to ako teenager určite by vo mne Creepshow zanechala lepší dojem, predsa len teraz sa človek na niektoré z poviedok pozerá s miernym úsmevom. Treba oceniť že kratučká poviedka o Billymu dostala v seriály Creepshow ktorý sa na scéne objavil minulý rok vlastný príbeh a celkovo súčasný formát keď sú po dve poviedky (respektíve v poslednej epizóde jedna) uvedené ako cca 45 minútové epizódy seriálu. Je jasné že Kingove poviedky sa mohli dočkať aj lepšieho spracovania, ale na svoju dobu viac ako dobré. potešila smerová tabuľa na rázcestí s označením Castle Rocku, tá ma v každom spracovaní noviel z pera legendy Stephena Kinga na filmovom plátne dostane. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • Jordy Verrill (Stephen King) sleduje ve svém domě zápas wrestlingové federace World Wrestling Federation, ve kterém se střetli Bob Backlund a The Samoan No. 1. (Zdroj: ČSFD)
  • V dětském pokoji v úvodní scéně visí plakát z filmu Dracula (1931). (Alfréda)
  • Stephen King měl alergickou reakci na makeup, který musel nosit při ztvárnění role Jordyho Verrilla. Aby byl vůbec schopný svou roli zahrát, musel být nadopován prášky proti alergii. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama