Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elizabeth pracuje ako testujúca užívateľka novej "web chat" siete The Den. Počiatočná nuda spojená s komunikáciou s akýmkoľvek užívateľom alebo užívateľkou z celého sveta sa razom mení po zmiznutí jej priateľa Damiena. Keďže polícia je bezradná, Elizabeth sa púšťa do hľadania svojho partnera za pomoci kohokoľvek, online pripojeného na novovytvorenej sieti. S odstupom času si však začína uvedomovať, že to ona sama sa ocitla v pasci. Je skutočne pripravená postaviť sa tvárou v tvár narušenému psychopatovi? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Napůl FF, napůl Phone/Webcam, žánr kterej mě nikdy neomrzí. Něco jako chatroulette a s tím spojený internetový nebezpečí. Celý dny strávit online, to nemůže skončit dobře, někdo si vás za oběť holt musí najít. Navíc hodně dobře uchopeno a celkem brzo, už od chvíle, kdy se ve spojení ukázala fotka asiatky několikrát během pár dnů, to nabíralo na atmosféře a už jak to začlo samo psát, potom náký hacky a člověk tuší, že v tom něco bude. Možná až ten konec byl na mě trošku přefantazírovanej těma místnostma a bubákama, ale v závěru to asi není nejhorší byznys na internetu. Holt videocalling s cizíma lidma se nevyplácí... ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Další ze zástupců FF. Film je o tom, že dívka Elizabeth má přítele Damiena a ke komunikaci a hledání dalších potencionálních přítel používá sít' The Den. Vypadá to jako PA, ale film se začne odehrávat úplně jinak. Do 50 minut z mého měřítka slabé a bohužel se dostavila i nuda, ale pak se to oživí a začne to být zajímavé. Někdy jsem se leknul, potom nudil a k závěru byl i nadšený, škoda jen, že nebylo objasněno, kdo jsou ti psychopati. Na jedno skouknutí stačilo, ale znovu bych se na to dívat nechtěl. 50% ()

Reklama

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Prvý krát som zaspal, druhý krát som sa nudil. Horor, ktorý je celý na hovno, no je oravda, že ne konci sa divák dočká naozaj zaujímavého nápadu. Nijak ma tento horor však ani v závere nepohltil, ani nemrazil. Dialógy mizerné. Viem že je to found footage ale aj s tým sa dá vyhrať. Pre mňa osobne lepší nápad ako Unfriended, ale v konečnom dôsledku, aj keď je unfriended väčší shit ako toto, pri ňom som aspoň teda nezaspal, napriek otravnej gíčovitosti a nezmyselnému.... Ehm všetkému. Nedá sa pozerať film, ktorý neoslový, ale až na konci ukáže, že mal nápad, no bolo s ním naložené úplne ale úplne špatne. 2* teda za nápad a posledných pár minút filmu. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný found footage počin, odehrávající se prakticky jen přes web kameru. I když v pozdějším dějství dojde samozřejmě na prostřídání objektivů. Když už se tu v příběhu nakousává to "nebezpečí internetu", tak jsem si vzpomněl na o dva roky starší psychárnu Megan Is Missing. The Den mi ale přišlo závěrem o dost intenzivnější a napínavější. Nejedná se sice o žádnou bombu, ale působivé to bylo. Kór ta skutečnost, jak to z nevinně vyhlížejícího úvodu o studii sociální chatové sítě přejde do takového organizovaného teroru. S rozklepanou a chaotickou kamerou je třeba počítat, protože bez toho by to logicky nebyl found footage. Na to, že se jedná o prvotinu neznámého režiséra Zachary Donohue smékám, ale doufám, že v budoucnu příjde s něčím o dost nápaditějším. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné vizuálne spracovanie (pre každého, kto nevidel napr. Odobrať z priateľov). Ľahký nadpriemer: relatívne sympatická hlavná hrdinka, spomínaná originálna „četová stránka veci“, občas znepokojivý krvavý výjav (je toho málo, ale to, čo tu je, stojí za to, je to intenzívne a naturalistické), nekompromisný koniec a viacero tvrďáckych nápadov. Za mínus by som označil rôzne dramaturgické naschvály od scenáristov, ktorí si evidentne radi uľahčujú robotu (takže v celom meste všetko rieši jeden jediný policajt a niečo zlé sa stane práve v tej sekunde, čo hrdinka na dve sekundy odvráti zrak od monitora) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • V súbore, do ktorého si Elizabeth (Melanie Papalia) zapisuje vykonané videochaty, je zapísaná aj osoba z Českej republiky. (Marceloo)

Reklama

Reklama