Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elizabeth pracuje ako testujúca užívateľka novej "web chat" siete The Den. Počiatočná nuda spojená s komunikáciou s akýmkoľvek užívateľom alebo užívateľkou z celého sveta sa razom mení po zmiznutí jej priateľa Damiena. Keďže polícia je bezradná, Elizabeth sa púšťa do hľadania svojho partnera za pomoci kohokoľvek, online pripojeného na novovytvorenej sieti. S odstupom času si však začína uvedomovať, že to ona sama sa ocitla v pasci. Je skutočne pripravená postaviť sa tvárou v tvár narušenému psychopatovi? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zprvu nápadité a neotřelé FFko, na kterém jsem oceňoval hlavně to, že kameru (aspoň většinu času) nemá v ruce nějaký retardovaný dement, který s ní musí neustále třást a zoomovat a švenkovat a poskakovat u toho. Žádný hustý horror, ale slušný béčkový nízkorozpočtový thriller, měl jsem v ruce připraveny čtyři hvězdy. Ovšem bohužel se v závěru kamera už jen neustále třese a zoomuje a švenkuje a poskakuje a do toho furt někdo ječí a bliká, navíc děj se radikálně zdebilizuje, takže se mi celý film spolehlivě zprotivil a znudil mě a nebudu mít problém na něj do tří dnů úplně zapomenout. Tři za první dvě třetiny. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný found footage počin, odehrávající se prakticky jen přes web kameru. I když v pozdějším dějství dojde samozřejmě na prostřídání objektivů. Když už se tu v příběhu nakousává to "nebezpečí internetu", tak jsem si vzpomněl na o dva roky starší psychárnu Megan Is Missing. The Den mi ale přišlo závěrem o dost intenzivnější a napínavější. Nejedná se sice o žádnou bombu, ale působivé to bylo. Kór ta skutečnost, jak to z nevinně vyhlížejícího úvodu o studii sociální chatové sítě přejde do takového organizovaného teroru. S rozklepanou a chaotickou kamerou je třeba počítat, protože bez toho by to logicky nebyl found footage. Na to, že se jedná o prvotinu neznámého režiséra Zachary Donohue smékám, ale doufám, že v budoucnu příjde s něčím o dost nápaditějším. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Silná trojka pro silné poselství. Sice ne první svého druhu (jistě si vzpomenete na příbuznou "Megan is Missing"), ale i v budoucnu bude jistě patřit do té lepší poloviny stejně smýšlejících hororových thrillerů, upozorňujících na nebezpečí sociálních sítí na internetu. The Den, narozdíl od Megan, se však moc nefláká, protože teror hlavní hrdinky začne celkem brzy. Její život se rychle a systematicky hroutí a snuff videa s jejími přáteli se stále množí... Forma všudypřítomných kamer z webů nebo mobilů je šikovně zpracována a obzvláště v poslední třetině přispívá k téměř adrenalinovému zážitku. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pozor spoilery: nejdřív jsem si myslel, že tam jsou 2 zakuklení vrazi - nějací psychopati a hackeři. No docela mě překvapilo, že se z toho vyklubala rozsáhlá sekta, která natáčí vraždy a uploaduje je na vlastní webové stránky. Za zhlédnutí videa si samozřejmě nechávají zaplatit, takže docela dobrý kšeft a hlavně zajímavý námět. Na to, že je to režisérův debut, tak má ode mě velkou pochvalu. Problém těchto filmů je v tom, jak obhájit nutnost vše natáčet. 75% ()

stration 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá a příjemná jednohubka. Web kamera nepůsobí tak hrozně jak jsem čekal, herci celkem ujdou a o napětí taky není nouze. Mám akorát lehčí problém s koncem, který je hodně přepísknutý, o pravděpodobnosti radši psát nebudu vůbec. Pointa je potom celkem úderná, ale jak říkám, dost na hraně reality. Jako alarm a varování snímek ale působí dostatečně a nejednoho diváka určitě napadnou myšlenky, co právě dělá jeho dítě, které se právě vrátilo ze školy domů a zapnulo notebook s tím, že si jenom pokecá s kamarády a možná najde i nějaké nové... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • V súbore, do ktorého si Elizabeth (Melanie Papalia) zapisuje vykonané videochaty, je zapísaná aj osoba z Českej republiky. (Marceloo)

Reklama

Reklama