Reklama

Reklama

Jake Davis (Russell Crowe) se musí po tragické smrti své manželky sám postarat o jejich pětiletou dcerku Katie (Kylie Rogers). Jake je slavný spisovatel, držitel Pulitzerovy ceny, který trpí depresemi a duševní poruchou. Po smrti ženy svádí boj nejen sám se sebou, ale i s výchovou Katie. O 25 let později. V dospělosti Katie (Amanda Seyfried) žije se svým přítelem Cameronem (Aaron Paul) na Manhattanu. Jejich vztah se potýká s problémy. Amanda bojuje s vnitřními démony, kteří ji pronásledují od jejího problematického dětství. Film Otcové a dcery zachycuje vztah dítěte a rodiče, kteří se v průběhu let odcizili. Přes staré křivdy a rány, které během života utržili, se snaží znovu k sobě najít cestu... (Bioscop)

(více)

Videa (25)

Trailer 5

Recenze (194)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Úvod a prvá polovica Vás navnadia a vtiahnu do deja. Postavy sú fajn, prelínanie dejových línií nenásilné, atmosféra odzbrojujúca ale hlavne fantasticky zahrané. Potom ale príde druhá polovica, kde zostane už len ten výkon hercov. Ako keby to robil druhý štáb. Postavy začínajú konať nelogicky, vytráca sa atmosféra, dialógy sa začnú nezmyselne predlžovať a zacyklíme sa do troch udalostí. Ďalšia boliestka filmu je jeho minutáž, ktorá mohla byť rozhodne kratšia a možno by to pridalo na dynamike, Ale v konečnom dôsledku je to veľmi pekná emočná dráma, s niekoľkými vrcholmi, pádmi, luxusným a hlavne využitým obsadením. Oplatí sa pozrieť, zamyslieť sa, ale asi to vo mne hlbšiu stopu nenechá. Silné 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

Stanislav_H 

všechny recenze uživatele

Z chování té potřeštěné ženy musí být každému normálně smýšlejícímu jedinci poněkud nevolno. Taková by zasloužila přehnout přes koleno a dál už to znáte. P.S. Jak jsem očekával - "dospělá" verze bude buď lékařkou, nebo psycholožkou. Od Američanů se holt jeřábnice, prodavačky nebo soustružnice asi nikdy nedočkáme. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Potřeboval sem si už fakt akutně ostříhat nehty na nohou a tahle ufňukaná píčovina přišla jak na zavolanou. Není to úplná urážka, leč jsem zaboha nedokázal přijít na to, o čem to je. Ale jako fakt. Navzdory tomu však mnoho jednotlivých elementů bylo celkem inspirativních. Například kdo kdy nakecal Aaronu Paulovi, že umí hrát? Proč o dvacet pět let starší Diane Kruger vypadá ve skutečnosti o dvacet pět let mladší? Kde Amanda Seyfried sebrala Homerovu make-up brokovnici? Proč Shane Hurtbutt kamerově exhibuje v tomhle velkolepě přízemním snímku? Otázky, samé otázky... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Emočně komplikovaný příběh, přesto ubíhá zcela přirozeně ... tak jako voda v řece ... tak jako vítr po planině. Odehrává se ve dvou časových rovinách, které se střídají stejně prostě jako noc a den - jako dva protipóly jednoho nebe a jednoho světa ... a všech jeho bolestí. Vypráví o tvrdých a nečekaných úderech pod pás s trvalými následky, s nimiž musíte žít, protože nemáte na výběr - protože osud na vás a na vaše traumata zvysoka kašle a žádnou alternativní realitu vám nenabídne. Berte - nebo nechte být. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Výborný postup vyprávění. Zprvu jsem filmu nevěnoval pozornost, začátek mě totiž nijak neohromil, když se ale poskládaly všechny rozházené dílky skládanky dohromady, vyplula na povrch celá pointa příběhu a jednání postav. Po shlédnutí filmu jako celku, kdy si předtím tvůrci s divákem jen pohrávali, mám skoro chuť udělit plný počet bodů. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (3)

  • Russell Crowe má, kromě své závěrečné scény, po celou dobu filmu oblečené světlemodré džíny, tričko a košili, místy doplněné buď koženou bundou nebo kabátem. Jiný oděv na něm nevidíme. (funhouse)
  • Natáčalo sa od 15. marca do 9. mája 2014 v Pittsburgu. (Erik7595)

Reklama

Reklama