Reklama

Reklama

Jake Davis (Russell Crowe) se musí po tragické smrti své manželky sám postarat o jejich pětiletou dcerku Katie (Kylie Rogers). Jake je slavný spisovatel, držitel Pulitzerovy ceny, který trpí depresemi a duševní poruchou. Po smrti ženy svádí boj nejen sám se sebou, ale i s výchovou Katie. O 25 let později. V dospělosti Katie (Amanda Seyfried) žije se svým přítelem Cameronem (Aaron Paul) na Manhattanu. Jejich vztah se potýká s problémy. Amanda bojuje s vnitřními démony, kteří ji pronásledují od jejího problematického dětství. Film Otcové a dcery zachycuje vztah dítěte a rodiče, kteří se v průběhu let odcizili. Přes staré křivdy a rány, které během života utržili, se snaží znovu k sobě najít cestu... (Bioscop)

(více)

Videa (25)

Trailer 5

Recenze (194)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Natočené je to hezky, zahrané výborně a těší mě, že vzdor tématu se nejedná o účelovou citovou ždímačku. Ale měl jsem tu celkem problém s interakcí obou linií. Máme tu dítě, které přijde o matku a zůstává s otcem, který sice má svoje mouchy, ale v zásadě se mu daří dceru v pohodě vychovávat. Jasně, že jí nemůže dát to nejlepší, co svět nabízí, ale neviděl jsem tu nějaké extra strádání. A pak tu je už dospělá Katie s psychickými problémy, které by snad měly pocházet z dětství, ale já nedokázal ty spouštěče nikde najít. V tomhle ohledu to vidím jako trošku odfláklé, ačkoliv na papíře to mohlo vypadat jinak. Ale bavil jsem se i tak a o tom to vlastně celé je. 75% ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, v ktorom Russell trpí duševnou poruchou a máva záchvaty, asi nezvládnem. Už teraz ma chytá triaška, len čo vidím jeho tvár. Ale asi sú mu tieto role súdené. Rovnako tak má zas Amanda veľké smutné oči, aby človeka rozplakali. A ja som veru plakala. Áno, ja osobne. A to mi naposledy tiekli slzy, keď sa Leonardo ponoril za Titanicom na dno. Celý príbeh bol pretkaný spomienkami na minulosť a bolo z neho cítiť silné emócie. Tú ťažobu na hrudi som prežívala s ňou a bola čím ďalej, tým vačšia. S blížiacimi sa titulkami sa moja nálada presúvala do záporných hodnot a jediné, po čom som túžila, bolo vziať flašu chlastu, zavrieť sa do spálne a s nikým aspon týždeň nekomunikovať. ()

Reklama

salisbury 

všechny recenze uživatele

Příběh Otcové a dcery v tomto psychologickém dramatu za kvakerské účasti gladiátorského Russella jsem vsákl na jeden dlouhý zátah, který ve mně zanechal pocit přemýšlivé trudomyslnosti. Aaron Paul ukázal, že nepotřebuje nijak výraznou rychlost k tomu, aby dokázal, že umí i hrát. Amanda Seyfried je jako vždy se svými vyboulenými kukadly kouzelná a z Kylie Rogers roste velká herečka, u níž doufám, že její dětský talent nezanikne ve světě drog a jiných opojných látek. Byla by to škoda. Russell Crowe si vybral látku, která není pro všechny, zhostil se jí velmi dobře a já jsem v potěše, že tuhle roli na svoje ramena nasadil, neb to bylo v jeho podání srdcervoucí herecké opojení. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé, ne však překvapující drama o ztroskotaném taťkovi a dceři, která má problémy se závazky. Ještě nejsem rodič, takže s Russieho postavou jsem se zcela ztotožnit nemohla, ale s postavou Amandy ano. Také mám své zkušensti v tahání lidí za nos, naštěstí jsou ty dny už dobrých pár let ze mnou :). Co mi ale unikalo byla souvislost mezi rodinou tragédií a neshopností se vázat - tyhle dvě věci mají podle mě trochu jiné původy, ale možná to nebylo podstatné. V tom případě však mohli natočit dva filmy - jeden o Jacku Davisovi a jeho záchvatech, a druhý o Katie a jejích úletech. A protože Russella naprosto zbožňuji, jen kvůli něj dávám o hvězdničku navíc. Ne za maniodepresivní záchvaty, ale za epizodu s topením, která mi vyrazila dech ve filmu, který mě skutečně neoslovil, byť jsem do něj vkládala naděje. 68% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vás dostane kúsok po kúsku, minútu po minúte. Prvá polhodinka sa nemusí zdať obzvlášť strhujúca, postupne sa ale s dejom dostávate do toho a vtiahne vás to celého. Herecké výkony nadštandardné vo všetkých ohľadoch. Russell Crowe už nikomu nemusí dokazovať že je ozajstným pánom hercom. Jeho scény s triaškou sú skutočným prejavom vysokej školy hrania, Russell to už má natrénované od čias Čistej duše. Amanda Seyfried prekvapuje čím ďalej, tým viac a zdá sa, že jej budúcnosť nebude márna. Veľmi ma takisto prekvapila mladá herečka, či dievčatko, Kylie Rogers, svojej role sa chytila veľmi prirodzene a s Russellom tvorila hodnovernú dvojicu otec- dcéra. Len ten skok o 25 rokov mi pripadal trochu priveľa, predsa len Amanda, hoci má sama už 30 rokov, na toľko nevyzerá, no vo filme zobrazuje ženu po tridsiatke. Nesedelo mi to. V každom prípade práve tu som prekvapený, že nedošlo k žiadnym nomináciám na oscara, minimálne za najlepší film, v porovnaní len s takým Brooklynom je snímok o level vyššie. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (3)

  • Russell Crowe má, kromě své závěrečné scény, po celou dobu filmu oblečené světlemodré džíny, tričko a košili, místy doplněné buď koženou bundou nebo kabátem. Jiný oděv na něm nevidíme. (funhouse)
  • Natáčalo sa od 15. marca do 9. mája 2014 v Pittsburgu. (Erik7595)

Reklama

Reklama