Reklama

Reklama

Mickeyho vánoční koleda

  • USA Mickey's Christmas Carol (více)
Rodinný / Fantasy / Krátkometrážní / Animovaný
USA, 1983, 25 min

Obsahy(1)

Příběh tohoto krátkého animovaného filmu, ve kterém vystupuje spousta postav z Disneyho animovaných pohádek, začíná těsně před Vánoci. Všichni se těší, zdobí stromečky, chystají sve domovy, jen Skrblík o Vánocích nemůže ani slyšet a myslí stále jen na své peníze. Odmítne pozvání na vánoční hostinu, nechce přispět na sbírku pro chudé. Změní nakonec Skrblík svůj postoj k Vánocům? (ČSFD)

(více)

Recenze (36)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Kdo by odolal vánoční koledě v provedení sladkého Mickeyho Mouse? Tenhle film pro mě znamená vánoce. Mí malý bráškové si to pouštějí každé vánoce už tak pátým rokem, a já se na to každý advent těším. Prostě to k tomu všemu patří. Má to atmosféru, dojemný příběh a samozřejmě taky klasický vtip Mickeyho a jeho kamarádů. Doufám že i letos si dáme repete. Stojí to totiž za to. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Dickens a Disney - pekelná kombinace. Na umístění Vánoční koledy do světa oblíbených disneyovských postaviček se snad nedalo ani nic zkazit a i tenhle kraťásek měl klasickou úroveň oblíbených příběhů právě o Skrblíkovi, Mickeym a ostatních kreslených kamarádech. Vánoční koleda vypadala krásně, duchové poutaví, bylo ubráno na barvičkách, kde to bylo třeba. Já byla moc spokojená. ()

Reklama

Amberjack 

všechny recenze uživatele

Tady se jde na rámec obyčejné pohádky. Tohle by se mělo pouštět všem rozhazovačnym socanum, komoušum , zelenejm teroristum a podobný levičácký verbeži: KDYŽ CHCETE ROZDÁVAT, TAK Z VLASTNÍ KAPSY! Joo, ale smutným faktem zůstává, že Skrblajz docela vyměk. Já bych Tydlíčka (nebo jak se vlastně ten malej kripl jmenoval) v klídku nechal pojít. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Dickensove vianočné posolstvo: "Buďte dobrí!" tentoraz ožíva v podaní Disneyho klasických postavičiek. Pekná animácia, vyhýbanie sa spievaným sekvenciám a skvelá vianočná atmosféra. Taktiež si tento kúsok uchováva svoj typický humor a charaktery postáv sú aj napriek potrebnému prepisu pre postavy z predlohy rovnako svojské. Čo si budeme hovoriť, Vianoce nie sú žiaden Humbuk! ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Podruhé během Štědrého dne jsem si vychutnal přepracovanou vánoční klasiku od Charlese Dickense, tentokrát v hlavní roli animovaní hrdinové ze studia Walta Disneyho. A i zde se nám vše zdařilo k absolutní spokojenosti. Více asi k mým oblíbencům z mého dětství netřeba dodávat. Mimochodem dabing se celkem zdařil, hlavně Skrblík (Mirko Musil), ovšem Donald mi zde v českém podání přišel nejhorší, zde se napodobování nepřekonatelného Clarence Nashe skutečně vymklo z rukou. Naproti tomu v krátkých filmech vysílaných na Primě roku 1997 byl snesitelný. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Postavu Skrblíka McKváka (Scrooge McDuck) vymyslel v roce 1947 komiksový kreslíř Carl Barks pro speciální vánoční komiks „Vánoce na Medvědí hoře“. Inspirací mu byla postava Ebenezera Scrooge z Dickensovy „Vánoční koledy“. V tomto filmu je tedy Skrblík ve své původní roli. (Landauer)
  • V tomto krátkém snímku vůbec poprvé propůjčí Wayne Allwine svůj hlas Mickeymu a naposled, kdy Clarence Nash namluví Donalda. (HellFire)

Reklama

Reklama